Şimdi Ara

viraj alırken drift faydası varmıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • virajı alırken yavaşlarız ve yolda arka sağa sola atmasın diye uygun yavaşlığa ineriz
    ama drif yapanlar virajı el freni çekip alıyor
    ikisini kıyaslayınca alınan yol olarak,faydası varmıdır.yani yavaş dönenle,el frenini çekip dönen kıyaslayınca metre olarak fazla fark varmıdır

• Bir gerçek vardır; Drift yapan ölümüne yakıt harcar ve lastiklerin ebesini sever.
  • metre olarak değilde süre olarak drift yapan tabi ki daha uzun sürede döner.
    eğer siz araç kayıyor kaymıyor arası limitinde dönerseniz drift yapan birinden daha çabuk virajı almış olursunuz.
    Eğer öyle olmasa bütün normal yarışlarda dumandan göz gözü görmezdi .
  • Kafayı kırmadıysan adam akıllı dön derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

metre olarak değilde süre olarak drift yapan tabi ki daha uzun sürede döner.
    eğer siz araç kayıyor kaymıyor arası limitinde dönerseniz drift yapan birinden daha çabuk virajı almış olursunuz.
    Eğer öyle olmasa bütün normal yarışlarda dumandan göz gözü görmezdi .

Katılıyorum..

Drift'le virajları dönmek sadece drift amaçlı özel müsabakalarda yapılır.. Oda zaten drift'e göre puanlanır..

Normal yarışlarda (süre-sıralama bazlı) virajlar mümkün olduğunca stabil şekilde limitlerde dönülmeye çalışılır..

• var ama düzgün araç ve sürücü olursa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastiklere yazık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Viraja göre değişir aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 15 Haziran 2013; 1:02:22 >

• Duruma göre değişir bu. Bazı virajlar var yanlayarak girersen daha çabuk gidersin bazıları var yanlamak zaman kaybettirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi ve yurtlar kurumunda bir güvenlikçi abimiz, merkezdeki heykelin kavşağına her sabah 140 la yanlayarak girdiğini söyler, araç şahin. Demek faydası var.
  • 90 derecelik dönüşlerde yavaşlatır.
  • Viraj alınırken içten girerek dışa doğru bir miktar savrulmayı göze alarak hızlı girip erken çıkmaya çalışmak tam anlamı ile drift sayılamayacağından, bazı virajlarda drift yapılarak daha hızlı çıkılabileceği cevabı tam doğru sayılmayabilir. Özetle virajlara hızlı girilerek yaşanan kontrollü kayma ile drift tam olarak aynı şeyler değiller. Gösterilerdeki anlamı ile drift yaparak virazj dönmek görsel şölen olsa da süre kazandırmaz.

Tofaş 131 Şahin 140km hız ile bana kalırsa ancak düz giderse gidebilir. 140 la direksiyona üstelik savrulma amaçlı hareket vermek şahinde mümkün değildir.
  • Sorduğun soru mantıksız metre&alınan yol vs vs yani ne işine yarıcak onu anlamadım herhalde dünyada bu tarz bir soruyu sorduğun için bir ilk oldunuz sanırım:))

Drift ayrı bi kulvar apex ayrı bi kulvar bu sorduklarını günlük hayatında kullanılmaz.

Drift ayrı bi spordur virajda yan vermek dirft değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 15 Haziran 2013; 1:30:44 >
  • Drift dediğimiz olay bir hayli tehlikeli. Öyle trafik içinde her an yapılacak bir şey değil. "Hoop çektim elfo'yu verdim yanıı uleen!!"de değil. Belirli alanlarda yapılmalı.
  • Drifti el freniyle yapan, yapmasin derim. Drift arabanin gucuyle yapilirsa yapilir, oyle ani bir el freni hareketinde, aracin drifti tamamlayacak gucu olmaz ve kontrolsuz bir sekilde ilerlersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

Hocam bu fotoğrafta anlatılmak istenen lastik dönüş açısı mıdır?
  • Apaçilik yapmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Drifti el freniyle yapan, yapmasin derim. Drift arabanin gucuyle yapilirsa yapilir, oyle ani bir el freni hareketinde, aracin drifti tamamlayacak gucu olmaz ve kontrolsuz bir sekilde ilerlersiniz.

Hocam ben de cogu yerde drift yapiyorum ancak el freniyle de yapiliyor neden oyle diyorsunuz :) Uzun ve genis virajlari aracin gucuyle drift yaparak alabiliyorsunuz ama kisa ve keskin (ozellikle 90 derecelik dar donusler) el freniyle cok daha rahat aliniyor.. Kullandigim araclar da o kadar gucsuz araclar degiller yani..

• El freni drift tetikleyicisi olarak kullanılır. Hatta drift araçlarında sadece ön tekerlekleri kitleyen özel fren el freni mekanizmaları kullanılır. Tokyo drift filmini izlemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • El frenı sadece aracı koparmak ıcın kullanılıyor. El frenını cekıp dondugunuz tarz aslında drıft degıl el frenı ıle donmek oluyor.
    Gercek anlamda yarısları yapılan drıft uzun vırajları arkadan ıtıs guclu araclarla gaza basarak yapmak. Hatta bana kalırsa asıl zevklı olan hıc el frenıne dokunmayıp tamamen aracın gucunu kullanmak. Top gear, fifth gear gıbı programlarda jeremy, tıff, jason pek dokunmaz el frenıne dıkkat edersenız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.