Şimdi Ara

Virüs programları bilgisayarımı yavaşlatırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
11.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden de ESET kullanıyordum. Bilgisayarımın performansında gözle görülür bir düşüş vardı. Kaldırdım ESET'i. Daha sonra babam güvenliksiz bilgisayar olmaz dedi. ESET'i yükledi ama aynı performans düşüşü ile tekrar karşılaştım. En son TTNET Güvenlik'den McAfee Antivirüs Plus satın almış. ESET kadar olmasada düşüş var.

Sorum ise : Bu performans düşüşleri virüs programlarından mı kaynaklanır yoksa bilgisayar özellikleri de etkiler mi ? Fazla bir şey de yüklü değil bilgisayarda. skype yüklü. Bir de skype ile konuşarak İstanbul Kıyamet Vakti oynuyoruz. RAM ihtiyacı fazla olan bir oyun da değil. 512MB ram istiyor.

BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ

Intel (R) Pentium (R) 4 CPU 2.80GHz 2.81GHz
    2GB RAM
    1 GB EKRAN KARTI

ve Benim düşüncem yani performans düşüşüne neden olan 40 GB Harddisk alanı.

CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. İYİ FORUMLAR.

• sistem de etkiliyor ben i5 işlemcili bir sistemde eset kullanıyorum bunu kasamaz zaten ama p4 ü braz kasar her virüs programı.ama hiç olmamasından iyidir
  • Av programları sistemi kasar ama en az kasanı kapsamına göre esettir. Ama av programları olmazsa sistem kasılmasa bile çok dayanamaz çöker viruslerden korunmasız bir bilgisayarın kaçınılmaz sonu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baydi.55 B kullanıcısına yanıt
    1.sorunuzun cevabı: Evet, Yavaşlatabilir fakat 2GB RAM'li Bilgisayarda gözle görünecek kadar yavaşlatacağını sanmıyorum.
    2.Olarak:40Gb Hard disk olması pek bir şey değiştirmez.(Onda Sorun Yok)
    3.Olarak:40GB Hard Diskiniz varsa o pc'de tahminen IDE kablodur. Ve IDE Kablolu ise AGP slotlu bir ekran kartı vardır.(Tahminen)
    AGP slotlu ekran kartları iyi değildir sorun olsa ya işlemcidedir ya da ekran kartında çünkü Sadece o ikisi kötü
    bir de görev yöneticisini açıp bir fotosunu bir de HW MONİTOR'u açıp bir foto yollayın bakalım burdan sorun varmı varsa neyde
  • quote:

Orijinalden alıntı: hegosder

1.sorunuzun cevabı: Evet, Yavaşlatabilir fakat 2GB RAM'li Bilgisayarda gözle görünecek kadar yavaşlatacağını sanmıyorum.
    2.Olarak:40Gb Hard disk olması pek bir şey değiştirmez.(Onda Sorun Yok)
    3.Olarak:40GB Hard Diskiniz varsa o pc'de tahminen IDE kablodur. Ve IDE Kablolu ise AGP slotlu bir ekran kartı vardır.(Tahminen)
    AGP slotlu ekran kartları iyi değildir sorun olsa ya işlemcidedir ya da ekran kartında çünkü Sadece o ikisi kötü
    bir de görev yöneticisini açıp bir fotosunu bir de HW MONİTOR'u açıp bir foto yollayın bakalım burdan sorun varmı varsa neyde

Kardeş neyin fotosunu koyucam benim anlayacağım dilde adım adım anlatırmısın ?

• hegosder H kullanıcısına yanıt
    baydi.55 B kullanıcısına yanıt
    AGP ekran kartları kötü müdür :D
    Tamam hızı düşük olabilir ama yapmayın. Silemezsiniz öyle tek kalemde benim agp kartım piyasadaki bir çok pcı expres karta meydan okuyor hala bilgisayar düz mantıkla olmaz :D

Arkadaşın sistemine gelince eski bir sistem ve kasmalar muhakkak olacaktır.
    Elektronik malzemenin ömrü 5 yıldır bundan sonra her problemi nedensizce çıkartabilir.
    Virüs programı kasar. Adım adım takip eder ne yapıyorsunuz diye. Kasmasın diyorsanız Microsoft Essentials yükleyin. Hiç yoktan iyidir ama pek bir işe yaramaz.
    Kasper sky kullanıyorum kasmasına rağmen, güvenlik kasmadan daha önemli benim için çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egesukru -- 5 Ekim 2013; 10:17:10 >
  • AntiVirüs programları bilgisayarı yavaşlatır mı? EVET
    AntiVirüs programları bilgisayarı yavaşlattığı için kullanmamalı mıyım? HAYIR

Hangi antivirüs programını kullanırsanız kullanın, sisteminizin çalışmasında, antivirüs yazılımının dogasından kaynaklanan sebeplerden, yavaşlama olacaktır.

Fakat bu yavaşlama, güvenlik ve stabil çalışmayı göz önüne aldığınızda kabul edilebilir bir yavaşlamadır.

"Bilgisayarımda hiç önemli bilgi yok, virüs bulaşsa da sorun olmaz. Ben yine de antivirüs kullanmayacağım" derseniz hata yapmış olursunuz. Virüsler sadece bilgisayarınızı yavaşlatmaz, bilgilerinizin çalışmasına, çökmelere sebep olmaz.

Bazı virüs türleri, trojanlar, backdoor, rootkitler bilgisayarınızın bilişim suçlarında kullanılabilmesine kapı açarlar.

Siz farkında olmadan bir dolandırıcılık, çocuk istismarı, bir devlet kurumuna saldırı gibi bir suça ortak olursunuz.

Yukarıdaki sebeplerden, bırakın bilgisayarınız bir parça yavaşlasın bence bu riskleri almaya gerek yok.

"Antivirüs yazılımına gerek yok ben elimle hallediyorum" diyen kişi bu konularda zerre kadar bilgiye sahip değildir. Sakın onlardan olmayın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    virüs programı arıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Sistem ne olursa olsun sadece anti virüs programı drekt etki etmez ...

En az haftada kere sistemdeki gereksiz yüklenen çerez reklan vs silmek gerekir bilgisayarı rahatlatmak için.

Tavsiye Programlar

Ücretsiz : CC clenar

Ücretli : The Cleaner

Programları kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 7 Ekim 2013; 0:02:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Sistem ne olursa olsun sadece anti virüs programı drekt etki etmez ...

En az haftada kere sistemdeki gereksiz yüklenen çerez reklan vs silmek gerekir bilgisayarı rahatlatmak için.

Tavsiye Programlar

Ücretsiz : CC clenar

Ücretli : The Cleaner

Programları kullanabilirsin.

CC Cleaner kullanıyorum zaten.

• BEYLER BEN MİCROSOFT SECURITY ESSENTIALS KULLANIYORUM HİÇ KASMA PROBLEMİ YOK ÖNCEDEN 360 SECURITY VARDI PC ÇOK FENA AKSIYORDU ŞİMDİ BİLGİSAYARIM HEM GÜVENLİ HEM HIZLI HEMDE MİCROSOFTUN PROGRAMI OLDUĞU İÇİN HİÇ SORUNSUZ OYUNLARIMI OYNAYABİLİYORUM.

PC ÖZELLİKLER:
    4GB RAM
    NVİDİA GEFORCE 9500 GT 2 GB EKRAN KARTI
    İNTEL PENTIUM 3.60 Ghz İŞLEMCİ
  • Malwarebytes isimli bir program var full yazın indirin. Ücreti ödemek isterseniz orjinal olsun derseniz de aylık 12tl.
    Şöyle söyleyim ben kullanıyorum süper bir program.
  • tolg... kullanıcısına yanıt
    Crackli güvenlik programlarının işe yaramayacağını bilmen gerekir. Malwarebytes antivirüs değil, anti-malwaredir.

• asıl virüs programı kullanmassan yavaşlar yavaşlamayı bırak bilgisayarı haşat edersin takma böyle şeylere
  • 1-Virüs programları bilgisayarınızın performansını olumsuz etkiler.

Sebepleri :

-Uzun vadede yıllarca virus programı kullandığım zamanlarda virüs programları her virüse karşı koruyamıyor

-Özellikle bilgisayarı koruması amacıyla yüklü olan Windows Defender o da o kadar etkili değil maalesef.

Sonuç : Önemli olan sizin bilinçli bir kullanıcı olmanız ve önünüze gelen her şeyi indirmeyin , atıyorum bir program indireceksin ama birden fazla indir butonu var ve bazı butonlarda indir dışında başka bir şey yazıyor mesela onlara tıklayıp bir şey indirmeyin. Programları siteye yükleyen kişiler Google Drive , MediaFire ve benzeri sitelere koymuşlarsa güvenilir olabilir ama yinede dikkatli olmakta fayda var.

2-Windows Defender gibi programlar bilgisisayarı çok yavaşlatır kapatmanızı tavsiye ederim. Örneğin bu siteden

full indir.cafe - program, oyun, film, apk, full indirme sitesi
    Windows Defender Kapatma Programı İndir – Türkçe
    https://www.fullindir.cafe/windows-defender-kapatma-programi-indir

Defender kapatma yazılımı var , buradan indirdikten sonra içindeki dosyaları bir klasöre çıkartıp uygulamayı Yönetici olarak çalıştırıp Defender hizmetini devre dışı bırakabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.