Şimdi Ara

Virüsler şifreli rar arşivlerine zarar verebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim flash beleğimde silinmesini istemediğim bazı belgeler var. fakat özellikle okuldaki bilgisayarlara takınca virüs bulaşıyor. bazen virüs usb deki bazı dosyaları siliyor ya da virüsün bulaştığı dosyaları daha sonra tarattığım antivirüsler silebiliyor. önemli belgelerime virüs, trojan vb. zararlıların bulaşmasını ve zarar vermesini engellemek için bu dosyaları winrar gibi bir programla arşivleyip güzel bir şifre koysam olur mu acaba? çünkü rar şifrelerinin çok zor kırıldığını duymuştum. sizce de böyle bir şey işe yarar mı?

• RAR şifrelemesi bir koruma sağlamaz ki, virüs dosyayı olduğu gibi silebilir de. Bazı USB'lerde yazma koruması için küçük bir anahtar oluyor. Onun dışında USB'ye çok önemli dosyalar konuluyorsa yedeğini mutlaka almak lazım.
  • PHaLaNX[TUR]'un dedigi silinebilir. kimi belleklerde yazmaya karsi koruma ozelligi var (floppy disklerdeki gibi) bu tur bir bellek kullanirsan dosyalarini daha guvenli bir sekilde saklayabilirsin.
  • cevaplar için sağolun arkadaşlar. benim asıl merak ettiğim şifreli bir arşive virüsün kendini kopyalaması veya arşivdeki herhangi bir dosyaya zarar vermesi mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet85 -- 23 Mart 2008; 17:17:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.