Şimdi Ara

vişne şarabı nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
6.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vişne üzümden sonra şarap yapımı için en uygun meyvedir.Vişne şarabı koyu kırmızı renktedir, bazen rengi biraz mora kaçar.


    Vişne şarabı nasıl yapılır

    Vişne nektarı çok koyudur % 19 civarında ekstrakt barındırır, ekşidir ve %2,2 oranına kadar asitlidir. Ortalama %12,8 şeker oranına sahiptir, çok tatlı değildir.
    Ekşi ve koyu renkli vişne türlerinden kaliteli şaraplar elde edilir. Tatlı vişnelerden yapılan şaraplar lezzetsiz ve dayanıksız olur.
    Vişneler saplarından ve çekirdeklerinden temizlenip ezilir, posaya herhangi bir işlem yapılmadan suyusıkılır. Elde eden vişne suyunun tadına bakılır mümkünse şeker oranı ölçülür. Eğer şeker oranı %12 den düşükse 1 lıtre meyve suyuna 100 gram olacak şekilde şeker vişne suyunun içinde eritilerek ilave edilir. Fermentasyon için beklemeye alınan meyve suyunun hızlı mayalanma süreci dolduğunda 1 litreye 80 gram olacak şekilde tekrar şeker ilavesi yapılır ve mayalanmaya devam etmesi için tekrar beklemeye alınır. Mayalanma süreci tamamlandıktan sonra suzulerek şişelere doldurup ağızlarısıkıca kapatılmış şişelerde 4-6 hafta bekletilir. Vişneden koyu kıvamlı, lezzetli şarap elde edilir.




    1. Varyant. 1 litre tatlı vişne suyu için: 0,25 lt su, 125 gr şeker, 1 gr krem tatar, и 0,1 gr tanen. 1 litre ekşi vişne suyu için: 0,5 lt su, 400 gr şeker, 1 gr krem tatar, и 0,1 gr tanen. Vişnelerin ezilmesinden sonra su, şeker, tartar kremi ve tanen ilave edin. Şırayı mayalanmaya bırakın. Sonraki aşamaları yukarıda tarif edildiği şekilde tamamlayın.

    2. Varyant. 1lt vişne suyu için : 1lt su, 1lt frenk üzümü suyu, 500 gr şeker. Olgun ekşi vişneleri rendeleyin bir kaba koyarak üstğnğ kapatıp 24 saat bekletin. Sonra vişneleri iyice ezip her litre vişne suyu için 1 ltfrenk üzümü suyu, 1 lt su, 0,5 kg şeker ilave edip karıştırın. Sonra elde ettiğinizbu karışımı bir fıçıya dökün. İlk birkaç gün ara ara karışımı karıştırın. Daha sonra mayalanma bırakın ve bir süre sonra şişelere doldurun..

    3. Varyant. 3 lt vişne suyu için : 500 gr şeker. Vişnelerden çekirdeklerini ayıklayıp ezin ve kil kaplarda 24 saat dinlenmeye bırakın. Sonra suyunu süzüp tekrar kil kaplara koyun ve mayalanmanın başlamasını bekleyin. Mayalanmaya başlayan şıraya şeker ilave ederek fıçılara koyun ve 8 gün bekletin. Daha sonra şişelere doldurup serin bir yerde saklayın.
    @
    [link=http://www.ziraatkent.com/visne-sarabi-nasil-yapilir/
     vişne şarabı nasıl yapılır







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Vişne Şarabı Yapımı: Adım Adım Kılavuz

    Vişne şarabı, kendine özgü lezzeti ve aromasıyla sevilen, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir içecektir. İşte evde vişne şarabı yapma adımları:

    Malzemeler:

    • 20 pound olgun vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
    • 10 litre su
    • 5 kilogram şeker
    • 2 tane paket şarap mayası
    • Sterilize edilmiş cam şişeler

    Adımlar:

    1. Vişneleri Hazırlama: Vişneleri iyice yıkayın ve saplarını çıkarın. Çekirdeklerini çıkarmak için bir kiraz çekirdeği çıkarıcı kullanın veya elle çıkarın.

    2. Şıra Yapma: Vişneleri ve suyu büyük bir fermantasyon kabına dökün. Şekerin yarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Şıranın başlangıç özgül ağırlığını bir şarap hidrometresi ile ölçün.

    3. Mayalama: Şarap mayasını ılık suda aktifleştirin. Aktif mayayı şıraya ekleyerek iyice karıştırın. Şırayı bir hava kilidiyle kapatılmış fermantasyon kabına dökün.

    4. Birinci Fermantasyon: Kabı karanlık ve 18-24°C arasında sabit bir sıcaklıkta tutun. Birinci fermantasyon 5-7 gün sürer. Bu süre zarfında, şıra kabarcıklanmalı ve köpürmelidir.

    5. Şarabı Rafine Etme: Birinci fermantasyon tamamlandıktan sonra, şarabı temiz bir cam şişeye aktarın. Çökeltileri kabın dibinde bırakın. Şişeye bir hava kilidi takın ve şarabı 2-3 ay boyunca karanlık ve serin bir yerde ikinci fermantasyona bırakın.

    6. Olgunlaştırma: İkinci fermantasyon tamamlandıktan sonra, şarabı temiz cam şişelere aktarın ve mantarlayın. Şarabı, içmeden önce en az 6 ay boyunca karanlık ve serin bir yerde olgunlaştırın.

    7. Servis: Vişne şarabı, hafif soğutulmuş olarak servis edilebilir. Meyveli aroması ve dengeli tadıyla birçok yemek eşliğiyle uyum sağlar.

    İpuçları:

    • Yüksek kaliteli vişneler kullanın.
    • Şarabın özgül ağırlığını düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse şeker veya su ekleyin.
    • Fermantasyon kabını temiz ve sterilize tutun.
    • Sabırlı olun. İyi bir vişne şarabı yapmak zaman alır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zahmet bir iş, Yurt Dışından iyi yıllanmış bir şarap alırım daha iyi.
  • Az mi yaptik rum sarabi tepekoy de tavernalarda. Hey gidi barba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.