Şimdi Ara

Vista açılış hatası sadece siyah ekran + mause imleci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar öncelikle daha önce böyle bir konu açıldımı bulamadım o yüzden burdan sormayı doğru buldum

bilgisayar açılıyor kullanıcı girişi yerine kadar geliyor ancak siyah ekran ve mause imleci kalıyor bilgisayarda öyle bekliyor aynı şekilde güvenli mod komut sistemi ile güvenli modda da siyah ekranda bekliyor

laptop acer t6400 işlemci 2 ghz 4 gb ram 320 hard-disk 512 ekran kartı özellikleri bu ürünü alırken recovery cd verilmedi bende recovery cd oluşturmadım bilgisayara xp yada windows 2000 kurmak için cd takıyorum başlatıroyum formata hazırlanıyor soonra mavi ekranda hata veriyor device not installed diye hata veriyor bilgisayarı yenıden baslatıp virus taraması falan yapın diyor yazılımsal bi sorun olsa format kesin atılır diyeceğim muhtemelen donanımsal ancak emin değilim ve garantiye verip 1 ay beeklemek istemiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

aklıma gelen başka bi soru bir vista cd si ile yenıden ısletım sıstemı kurmayı denesem olur mu

yardımcı olursanız sevinirim teşeşkkürler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msakraker1912 -- 27 Haziran 2009; 23:29:26 >

• Harddiski söküp başka pc de deneyin olursa diğer donanımsal sorunlardan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SroKO

Harddiski söküp başka pc de deneyin olursa diğer donanımsal sorunlardan olabilir.
    garanti dışı bırakmak ıstemıyorum cıhazı aklıma gelmedı deyıl ama yazılımla halledılebılecek bıseydır belkı dıye sorayım dedım laptop garantı dısı kalmasın :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: msakraker1912

garanti dışı bırakmak ıstemıyorum cıhazı aklıma gelmedı deyıl ama yazılımla halledılebılecek bıseydır belkı dıye sorayım dedım laptop garantı dısı kalmasın :S

Alıntıları Göster
    Arkadaşım aynı problemi şuan bende yaşıyorum
    Bilgisayarım bi anda dondu ve restart attıktan sonra
    Siyah ekran da kalıyor sadece mouse imleci gözüküyor
    Problemi nasıl çözdüğünü anlatırmısın
    Çok canımı sıktı bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: aStray

Arkadaşım aynı problemi şuan bende yaşıyorum
    Bilgisayarım bi anda dondu ve restart attıktan sonra
    Siyah ekran da kalıyor sadece mouse imleci gözüküyor
    Problemi nasıl çözdüğünü anlatırmısın
    Çok canımı sıktı bu olay

Alıntıları Göster
    ya hiç okuyorum da komik buluyorum milleti.Hani mantık yürütseler,yabancı forumlara baksınlar yok.Direk FORMAT FORMAT FORMAT bildikleri bu okadar mı bu iş ayağa düştü? telefon direklerine ilan asıyor millet format atılır modem kurulu diye ama ne bir yedek almasını ne bir wireless şifrelemesini bilen yok . Ondan sonra yandım anam dosyalarım gitti diye alarsın 9 TL ye format attırırsan millete. Onlar da cafelerden çıkma çıraklar. OOOOOO cafede çalışmış tamtam atsın formatı ozaman. Aldın mı zokayı :) YADA daha komiği rami değiştir boardı değiştir cpu yu değiştir komik cevaplar :) hiç güleceğim yoktu.
    Senin sorununa gelince bir gün 1 saat içinde telefon geldi 3 farklı yerden. Problem başlangıcı farklı sorun AYNI idi. 1.Makina donmuş reset atınca , 2. Elektrikler gitmiş gelmiş, 3. Explorer hata verip pc donmuş reset.
    Sonuç Siyah ektranda mouse hareket ediyor ancak ne güvenli kip ne başkası yardım etmiyor..
    4-5 farklı işlem denedim ve en çabuk sorun çözümüş 5 dakka buldu.

Altın çözüm burada UZMAN COMPUTERhttp://www.uzmanpc.net farkıyla:

"Registry restore wizard" diye bir programa ihtiyacın var (benim kullandığım Windows Live cdsi mesela INFRA 6.3 veya 6.4 olabilir) Rusçam olduğu için problem yok ekran gelince menüleri dolaş bulursun sekmelerde ingilizce yazar zaten
    NEXT NEXT dersin windowsunu seçersin oradan da 2-3 gün bu problem öncesine gönersin. 5 saniye sonra o halletmiş olur Bilgisayarını yeniden başlatınca da aynen çalışan sistemin karşında olur.
    3 makinadan 2 si hemen oldu bende fakat 3.sünün en yakın kaydı nisan ayıymış ve o uğraştırdı programlar çalışmadı tekrar kurmak zorunda kaldım ve alan memnun veren memnun oldu. :)
    Hoşçakalın

• quote:

Orijinalden alıntı: karacasoft

ya hiç okuyorum da komik buluyorum milleti.Hani mantık yürütseler,yabancı forumlara baksınlar yok.Direk FORMAT FORMAT FORMAT bildikleri bu okadar mı bu iş ayağa düştü? telefon direklerine ilan asıyor millet format atılır modem kurulu diye ama ne bir yedek almasını ne bir wireless şifrelemesini bilen yok . Ondan sonra yandım anam dosyalarım gitti diye alarsın 9 TL ye format attırırsan millete. Onlar da cafelerden çıkma çıraklar. OOOOOO cafede çalışmış tamtam atsın formatı ozaman. Aldın mı zokayı :) YADA daha komiği rami değiştir boardı değiştir cpu yu değiştir komik cevaplar :) hiç güleceğim yoktu.
    Senin sorununa gelince bir gün 1 saat içinde telefon geldi 3 farklı yerden. Problem başlangıcı farklı sorun AYNI idi. 1.Makina donmuş reset atınca , 2. Elektrikler gitmiş gelmiş, 3. Explorer hata verip pc donmuş reset.
    Sonuç Siyah ektranda mouse hareket ediyor ancak ne güvenli kip ne başkası yardım etmiyor..

"Registry restore wizard" diye bir programa ihtiyacın var (benim kullandığım Windows Live cdsi mesela INFRA 6.3 veya 6.4 olabilir) Rusçam olduğu için problem yok ekran gelince menüleri dolaş bulursun sekmelerde ingilizce yazar zaten
    NEXT NEXT dersin windowsunu seçersin oradan da 2-3 gün bu problem öncesine gönersin. 5 saniye sonra o halletmiş olur Bilgisayarını yeniden başlatınca da aynen çalışan sistemin karşında olur.
    3 makinadan 2 si hemen oldu bende fakat 3.sünün en yakın kaydı nisan ayıymış ve o uğraştırdı programlar çalışmadı tekrar kurmak zorunda kaldım ve alan memnun veren memnun oldu. :)
    Hoşçakalın

Alıntıları Göster
    aynısı benim basıma geldi pc explorer.exe yi kendisi baslatması gerekiyor baslatmadıgı icin siyah ekran kalıyor. görev yöneticisinden yeni göreve girin explorer.exe yazıp enter basın.ekran gelcektir ancak her defasında aynısı olur.ben servise götürdm sistem sorun war dediler wista yerine xp yüklettm simdi sorunsuz calısıyor

• quote:

Hoşçakalın

söylediklerinde haklsın bu işi tamamen ayak altına aldılar şahsen ben bu format işini sadece stajerlerime yaptırıyorum artık
    onlarda tabi nasıl olsa işi oğrendik kaptık yaladık yuttuk diyip boyle girişmler sergiliyorlar haliyle :D

servise gidip 50 tl servis yazdığımda " yaw birader ne yaptın bu kadar servis olurmu arkadaki cafede 10 liraya format atıyolar falan sen bi servise 50 yazıyosun " gibi konuşmalar da geçmiyor değil bizim asıl işimiz sorunlara çozüm bulup son kullanıcıyı sıkıntıya uğratmamak ama millet neden se bu işi sadece paraya dökmüş durumda neyse sektörümüzün kıymetini bilmeyen arkadaşlar 2 gün sonra format atacak bilgisayar bile bulamayacaksınız çunku o gün herkes kendi bilgisayarına format atar olacak bakalım o gün ne yapacaksınız.....

sorunun cevabına gelince dostum bu sıkıntı yı xp de de yaşayan çok

http://forum.donanimhaber.com/m_34834537/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_34834537/mpage_1/key_//tm.htm#35163886

istersen bide buraları incele

bi kaçgündür sorunun temelini bulmaya çalışıyorum her kafadan farkli bir ses çıkıyor tabiki

iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifyy

quote:

Hoşçakalın

söylediklerinde haklsın bu işi tamamen ayak altına aldılar şahsen ben bu format işini sadece stajerlerime yaptırıyorum artık
    onlarda tabi nasıl olsa işi oğrendik kaptık yaladık yuttuk diyip boyle girişmler sergiliyorlar haliyle :D

servise gidip 50 tl servis yazdığımda " yaw birader ne yaptın bu kadar servis olurmu arkadaki cafede 10 liraya format atıyolar falan sen bi servise 50 yazıyosun " gibi konuşmalar da geçmiyor değil bizim asıl işimiz sorunlara çozüm bulup son kullanıcıyı sıkıntıya uğratmamak ama millet neden se bu işi sadece paraya dökmüş durumda neyse sektörümüzün kıymetini bilmeyen arkadaşlar 2 gün sonra format atacak bilgisayar bile bulamayacaksınız çunku o gün herkes kendi bilgisayarına format atar olacak bakalım o gün ne yapacaksınız.....

sorunun cevabına gelince dostum bu sıkıntı yı xp de de yaşayan çok

http://forum.donanimhaber.com/m_34834537/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_34834537/mpage_1/key_//tm.htm#35163886

istersen bide buraları incele

bi kaçgündür sorunun temelini bulmaya çalışıyorum her kafadan farkli bir ses çıkıyor tabiki

iyi günler...

Alıntıları Göster
    [simage]windows acılış sesi geliyor ama siyah ekran fujitsu siemens leptop bios pili sökecem ama nerde oldugunu bilmiyorum hdd vidaları sökülmüyor şimdi masa üstündemn giriyorum@e arkadaşlar[/simage]

• quote:

Orijinalden alıntı: albay_123

[simage]windows acılış sesi geliyor ama siyah ekran fujitsu siemens leptop bios pili sökecem ama nerde oldugunu bilmiyorum hdd vidaları sökülmüyor şimdi masa üstündemn giriyorum@e arkadaşlar[/simage]

Alıntıları Göster
    bunu devamlı yapıyor ist.darty gönderidim gene aynı hdd 3 bölünce olmaya başaladı yokmu bir caresi cd den proglamala neyei başaltsam leptopu cd rom dan başalatsam cünki masa üstünde 7 cgb videom var

yoksa ati ekran kartı acışışta hata raporu veriyordu ondanmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: albay_123

bunu devamlı yapıyor ist.darty gönderidim gene aynı hdd 3 bölünce olmaya başaladı yokmu bir caresi cd den proglamala neyei başaltsam leptopu cd rom dan başalatsam cünki masa üstünde 7 cgb videom var

yoksa ati ekran kartı acışışta hata raporu veriyordu ondanmı.

Alıntıları Göster
    Bana bugün dediğiniz gibi bir laptop geldi hiç bir türlü açılmıyor güvenli mod filan sistem geri yükleme ile önceki bir güne alarak açmayı başardım şimdi bir sorun yok.Gayet güzel çalışıyor şua anda

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkan2060

Bana bugün dediğiniz gibi bir laptop geldi hiç bir türlü açılmıyor güvenli mod filan sistem geri yükleme ile önceki bir güne alarak açmayı başardım şimdi bir sorun yok.Gayet güzel çalışıyor şua anda

Alıntıları Göster
    sebebi donanımsal bir sorun olabilir. bende ki sebebi guitar pro 6 yı kurduktan sonra bir anda kendini kapatması ve tekrar açtığımda siyah ekran ile karşılaşmamdı.
    Windows 7 niz varsa biostur zarttır zurttur demeden pcyi açarken f8 yapıyorsunuz ve onar kısmından 1-2 gün öncesine geri yükleme yapıyorsunuz ve işlem tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: x_poseidon_x

sebebi donanımsal bir sorun olabilir. bende ki sebebi guitar pro 6 yı kurduktan sonra bir anda kendini kapatması ve tekrar açtığımda siyah ekran ile karşılaşmamdı.
    Windows 7 niz varsa biostur zarttır zurttur demeden pcyi açarken f8 yapıyorsunuz ve onar kısmından 1-2 gün öncesine geri yükleme yapıyorsunuz ve işlem tamam.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bugün aynı sorun benim başımada geldi vista açılışta siyah ekran ve mouse imleci geliyor ve öylece kalıyor vistayı tekrar dan kurmadan bu sorunu nasıl çözebeilirim.. güvenli kip ve sistem geri yüklemede de aynı şekilde siyah ekran geliyor.. bu registry restore wizard proğramını nasıl kullanabilirilm. cd ye yükleyip mi açacağım vista açılışında bilgii verirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecemavisi06

arkadaşlar bugün aynı sorun benim başımada geldi vista açılışta siyah ekran ve mouse imleci geliyor ve öylece kalıyor vistayı tekrar dan kurmadan bu sorunu nasıl çözebeilirim.. güvenli kip ve sistem geri yüklemede de aynı şekilde siyah ekran geliyor.. bu registry restore wizard proğramını nasıl kullanabilirilm. cd ye yükleyip mi açacağım vista açılışında bilgii verirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster

http://neosmart.net/blog/2008/download-windows-vista-x64-recovery-disc/

Burada ki konuda Windows Vista Recovery 32 bit i indiriniz sisteminiz 64 bit ise 64 bit i indiriniz. İso dosyasını güzelce cd'e çekiniz sisteminizi bu cd ile açınız sonra onarım yapınız daha sonrasında alın size temiz ve sorunsuzca açılan vista

• quote:

Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

http://neosmart.net/blog/2008/download-windows-vista-x64-recovery-disc/

Burada ki konuda Windows Vista Recovery 32 bit i indiriniz sisteminiz 64 bit ise 64 bit i indiriniz. İso dosyasını güzelce cd'e çekiniz sisteminizi bu cd ile açınız sonra onarım yapınız daha sonrasında alın size temiz ve sorunsuzca açılan vista

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bu herkesn basına geleblecek bir sorun. Bunun en kolay cözümü. siyah ekran gelnce (alt+ctrl+del) basıp görew yöneticisinden yni görewe tıklayıp (explorer) yazıp denetim masasından kullanıcı hesaplarından yni bir kullanıcı hesabı oluşturup bu kullanıcı hesabını yönetici yapn su anki kullandıgınızı ise standart kullanıcı yapn. bunları yaptktan snra pc rest atıp yeni açtığınız kullanıcı hesabına girn. ve sorun çözülür. Tekrar yeni actıgnz kullanıcı hesabını standart kullanıcı yapn eskisini eski haline yönetici durumuna getirn oturumu kapatın Eski hesabınıza girin we yeni hesabı siln . pC yi yeniden baslatıgnızda sorunsuz bir şekilde girer

NoT: Baskabir yazılım falan yüklemeye gerek yoq Kesin Çözüm :)

• quote:

Hoşçakalın

Yardımınız için teşşekürler ama yaptığınız reklam resmen...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

quote:

Hoşçakalın

Yardımınız için teşşekürler ama yaptığınız reklam resmen...

Alıntıları Göster
    ACER 5739G laptopmda aynı sorunu şuanda yaşıyorum. Bilgisayar siyah ekranda takılı kalıyor sadce fare imleci var. Görev yöneticisi de açılmıyor. Bu konudaki yorum yapan çoğu kişi şu programı yükle falan demişler ama açılmayan bir bilgisayara nasıl program yüklenir?!!!

Başka yardımcı olarak önerileri olan var mı? 2 saattir uğraşıyorum ama ne yaptıysam bi türlü açılmadı bilgisayar

• quote:

Orijinalden alıntı: shnkrc

ACER 5739G laptopmda aynı sorunu şuanda yaşıyorum. Bilgisayar siyah ekranda takılı kalıyor sadce fare imleci var. Görev yöneticisi de açılmıyor. Bu konudaki yorum yapan çoğu kişi şu programı yükle falan demişler ama açılmayan bir bilgisayara nasıl program yüklenir?!!!

Başka yardımcı olarak önerileri olan var mı? 2 saattir uğraşıyorum ama ne yaptıysam bi türlü açılmadı bilgisayar

Alıntıları Göster
    aynı sorun abimin diz üstü bilgisayarında da mevcut. windows 7 64 bitlik işletim sistemi yüklü. setupa giriş yapılabiliyor. işletim sistemi seçenekleri, güvenli mod, ağ istemiyle güvenli mod. windowsu normal olarak aç şeklinde modlar geliyor. ama hangisiyle seçilirse seçilsin. ekran simsiyah ve sadece ok işareti mevcut. onun haricinde hiç birşey çalışmıyor. yapışkan tuşlar yani shift tuşuna beş kes basılınca yapışkan tuşlara ait soru penceresi ekrana geliyor. bunun acabinde fonksyion tuşları, ekran parlaklığını arttırma, azlatma gibi, projeksiyon geçişi gibi tuşlar çalışıyor ama ekranda bunun haricinde hiçbir çalışma maalesef yok. ctrl + shift + esc , ctrl + shift + del tuşları ilede ne görev yöneticisini başlatabiliyorum. nede başka bir işlem ancak makinenin açma düğmesine uzun süre basınca makine kapanıyor ve açma düğmesine basınca açılıyor. :D bunun akabinde f12 bot menu ayarlaında dignstics testi ile test yapabiliyorsunuz. testte herhangi bir sıkıntı yk. yani ekranı işlemciyi test edebiliyrsunuz ve hata da vermiyor. ama maalesef akabinde yine ekran simsiyah ve sadece fare işaretcisi var.

şu an için elimde boot cd si yok. sadece çalışan başka bir notebook ve bir flash diskim var. flash diski boot yapan programları arıyorum. windows98 boot dosyalarını da buldum flash diske aktardım ama flash diskle yine msdos modunda başlatamadım makineyi.

bu sorunla karşılaşan ve çözebilen arkadaşların yardımına, çözüm yöntemleri ve çözüm önerilerine ihtiyacım var.

ve bu arada şimdiden tüm islam aleminin ramazan bayramı mübarek olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: emr_78

aynı sorun abimin diz üstü bilgisayarında da mevcut. windows 7 64 bitlik işletim sistemi yüklü. setupa giriş yapılabiliyor. işletim sistemi seçenekleri, güvenli mod, ağ istemiyle güvenli mod. windowsu normal olarak aç şeklinde modlar geliyor. ama hangisiyle seçilirse seçilsin. ekran simsiyah ve sadece ok işareti mevcut. onun haricinde hiç birşey çalışmıyor. yapışkan tuşlar yani shift tuşuna beş kes basılınca yapışkan tuşlara ait soru penceresi ekrana geliyor. bunun acabinde fonksyion tuşları, ekran parlaklığını arttırma, azlatma gibi, projeksiyon geçişi gibi tuşlar çalışıyor ama ekranda bunun haricinde hiçbir çalışma maalesef yok. ctrl + shift + esc , ctrl + shift + del tuşları ilede ne görev yöneticisini başlatabiliyorum. nede başka bir işlem ancak makinenin açma düğmesine uzun süre basınca makine kapanıyor ve açma düğmesine basınca açılıyor. :D bunun akabinde f12 bot menu ayarlaında dignstics testi ile test yapabiliyorsunuz. testte herhangi bir sıkıntı yk. yani ekranı işlemciyi test edebiliyrsunuz ve hata da vermiyor. ama maalesef akabinde yine ekran simsiyah ve sadece fare işaretcisi var.

şu an için elimde boot cd si yok. sadece çalışan başka bir notebook ve bir flash diskim var. flash diski boot yapan programları arıyorum. windows98 boot dosyalarını da buldum flash diske aktardım ama flash diskle yine msdos modunda başlatamadım makineyi.

bu sorunla karşılaşan ve çözebilen arkadaşların yardımına, çözüm yöntemleri ve çözüm önerilerine ihtiyacım var.

ve bu arada şimdiden tüm islam aleminin ramazan bayramı mübarek olsun

Alıntıları Göster
    Google dan Hiren Boot CD ile ilgili linklere ulaşabileceğinizi düşünerek bu adımı pas geçiyorum.
    İndirdiğiniz HirenBootCD.iso dosyasını aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi flash diskinize boot edilebilir şekilde kopyalayabilirsiniz.

Hiren BOOT CD yi flash diske aktarma

Flash diskinizde boot edilebilir Hiren hazır hale geldikten sonra sistemi Mini Windows XP ile açıp Hiren'in paket programlarından "Registry Restore Wizard" programı ile sisteminizde otomatik yada elle oluşturulmuş sistem/registry kayıtlarından tarih olarak en yakın olanını geri yüklüyorsunuz.

İyi bayramlar.

• kardeş siyah ekranda oyunlara falan girmek istiyosan ctrl shift esc bas sonra orda acılan yerdedosya ya tıkla yeni görev çalıştır a tıkla sonra ise gözat a tıkla ve ordan ister belgeler istersen uygulamalara git google açmak istersen çalıştır kısmına chrome yaz ben 1 aydı öyle kullanıyorum ama format attır 20 tl ye düzeliyo :D
  • konu hortlamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.