Şimdi Ara

Vista Açılışta Siyah Ekran Problemi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi Günler Arkadaşlar. Benim bir problemim var Windows Vista Home Basic 32 Bit Kullanıyorum. Her zaman yapmasada haftada 2-3 kez bu problemle karşılaşıyorum. Bilgisayarı açtığım zaman herşey normal bir şekilde başlıyor windows açılacakken sadece siyah bir ekran ve farenin imleci geliyor ve kalıyor uzun bir süre bu siyah ekranda bekliyor bazen saatlerce hiç açılmıyor. İnternette yapmış olduğum araştırmalarda uyumsuz donanımdan kaynaklana bileceği söyleniyor. Bunu da denemek için bütün usb aygıtları ve ağ bağlantı kablolarını çıkartıp tekrar açmayı denedim ama gene sonuç aynı windows güvenli kiptede çalışmıyor aynı şekilde siyah ekran ve farenin imleci.

Bu problemi yaşamış ve çözümünü başarmış arkadaşların önerilerini bekliyorum. Bilgisayarın özellikleri aşağıdadır ürün orjinal vista ile beraber gelmiştir. ( bu da bana ürünün iç donanımının uyumluluğu olan aygıtlardan seçildiği izlenmini veriyor :S )

Biri bana yardım etsin. İlgilenen Herkeze şimdiden teşekkürler

CHS2660-7804R
    · Intel® Celeron® D İşlemci 331
    · İşlemci hızı 2.66 GHz, 256K L2 Cache, 533 MHz FSB
    · 512 MB 533 Mhz DDR2 Bellek
    · 80 GB SATA Harddisk
    · DVD-CDRW COMBO
    · 256 MB Paylaşımlı PCI Express Ekran kartı
    · 8 kanallı Ses kartı
    · 10/100 Ethernet

• Dostum benim sistemimde(bunu kere yazmışımdır bu bölüme) 512mb x1600pro,amd3.5,1gb ram....Bende starter sürümü hariç tüm sürümlerde senin yaşadığın sorunu yaşıyorum,ekran gidiyor sadece mouse'un imleci görünüyor,o da dokunduktan 5-10sn sonra hareket ediyor,donanım puanını yazar mısın lütfen(özellikle masaüstü aero puanını),3.7 benim ki...Bide şu var,bi arkadaşımın pc'siyle benimkinin bütün özellikleri aynı beraber almıştık pc'yi,fakat onun puanı 4.2 benim ki 3.7,bende anlamadım bu işi,yardımcı olacak arkadaşalra ek bilgi olsun istedim,bıktım bu sorundan..
  • Ewet şuan o testi yapa biliyorum çünkü bilgisayar açıldı :s işletim sistemleri geliştikçe daha hızlı açılışlar uman biz kullanıcılar 1-2 dk da açılan 98 özlemekteyiz :)

Taban Puan 2,0
    işlemci 3,9
    ram 2,0
    grafik (areo) 2,0
    oyun grafik 2,5
    hdd 5,3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyblo -- 27 Haziran 2007; 12:00:58 >
  • Dostum biraz yerlerde sürünüyo gibi puanlar:),ama takılma yapma sebebinin donanım yetmezliğinden mi olup olmadığını bilemiyorum bende ki puanlar
    işlemci:4.2,bellek:4.5,grafik(aero):3.7,oyun grafik:4.5,sbt disk:5.3......bazı arkadaşlara sorduğumda ekran kartının verdiği puanın bu kadar düşük olmaması gerektiğini söylediler bana,aynı ekran kartlı bi arkadaşımın puanı 4.3,yardım eden yok mu?
  • ewt haklısın bu sisteme vista koyan firmaya sormak lazım. patrona okadar dedim ben topliim bitane die dinlemedi :) sonrada böyle uğraşıyoruz işte. Xp nin gözünün çapaana kurban vista.
  • Peki hiç vista starterı denedin mi?Ben bütün sürümleri denedim sedece starter düzgün çalışıyo,tamam diyorum belki donanım yetersiz olabilir diğer sürümler için ama aynı özellikleri olan diğer pc'de normal çalışıyo vista,puanlarda yukarıda,benimkinde neden böyle yapıyo anlamadım
  • Merhabalar Bu sefer aynı sorun bende de oluştu.
    ACER LAPTOPum 1 yıldır kullanıyorum bugun regedit ten office ile ilgili birkaç şey sildim.
    Resetledim ekran simsiyah sadece mause var ve mause her türlü çalışıyor.
    Arkadaşım daha önceden paylaşıma actığım yazıcıdan ağ üzerinden çıktı aldı yani sistem düzgün gibi ağdan bana bağlanıp üzerimden çıktı alabiliyor ama benim ekranımda sadece siyah ekran ve mause var.

Güvenli kipte de aynı durum geçerli
  • dostum o sistemda vista tat vermez zaten ram 1gb olmalı en az.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.