Şimdi Ara

Vista C sürücüsü boyut farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopta ( Datron ) Windows Vista Home Premium TR kullanıyorum. Toplam 80 GB HDD'nin 25 GB'sini C sürücüsü olarak atamıştım.
    Ve bazı büyük programları D sürücüsüne kurdum ki C kısa sürede şişmesin diye. Az önce dikkatimi çekti, C sürücüsüne o kadar program yüklememiş olmama rağmen toplam 24,4 GB'nin 8,52 GB'si boş gözüküyor. Yani 15,88 GB lik bir kullanım söz konusu. Ancak C sürücüsündeki tüm dosyaları seçip ( gizli dosyaları göster seçeneği aktif ) özelliklere baktığımda 11,4 GB dolu gözüküyor. Bu durumda 4,48 GB'lik bir kayıp söz konusu ama nerede hata yaptığımı bulamadım. Acaba sizde de buna benzer bir durum mu söz konusu yoksa ben mi bir şeyleri yanlış hesaplıyorum ?

Teşekkürler

• Gizli ve Sistem dosyalarını göster seçeneğini gösterme seçeneğini kapatmalısın.
    Muhtemelen Sistem geri yükleme, sanal bellek ve Hibernation dosyaları diski şişirmiştir.
    Bunların üçünü de kapatarak 7-8GB a kadar alan kazanabilmen mümkün.
    Sadec Hibernation 3GB kadar tutuyordu.

Aslında evde güzel bir program var, space monger diye, ancak işyerinde olduğumdan upload edemiyorum.
    Google araması birşeyle bulacak mı bakalım.
    Süper buldu
    http://www.download.com/SpaceMonger/3000-2248_4-10050288.html?cdlPid=10549663

• Yanıt ve program önerisi için çok teşekkür ederim. Vistayı kullanmaya başlayalı daha 2 gün oldu.
    Laptopta 3 GB ram mevcut . Sanırım sanal bellek uygulamasını kapatsam bir sorun olmaz. Ancak Hibernation bölümünü nasıl kapatacağımı bilemiyorum. Ek olarak programı akşam üzeri indirip deneyeceğim.

Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Gizli ve Sistem dosyalarını göster seçeneğini gösterme seçeneğini kapatmalısın.
    Muhtemelen Sistem geri yükleme, sanal bellek ve Hibernation dosyaları diski şişirmiştir.
    Bunların üçünü de kapatarak 7-8GB a kadar alan kazanabilmen mümkün.
    Sadec Hibernation 3GB kadar tutuyordu.

Aslında evde güzel bir program var, space monger diye, ancak işyerinde olduğumdan upload edemiyorum.
    Google araması birşeyle bulacak mı bakalım.
    Süper buldu
    http://www.download.com/SpaceMonger/3000-2248_4-10050288.html?cdlPid=10549663

• Powercfg -h OFF

komut istemini yönetici olarak çalıştırıp yukardaki komutu açlıştır.
    Bir sonraki restart ile bu işten kurtulmu olursun.

Ayrıca yukarda belirttiğim program çok iyidir onunla inceler ve nelerin çok yer kapladığını görsel olarak takip edersin.

Bu arada zaman zaman temp dosyalarını ve internet geçmişini silmeyi ihmal etme.
    Eğer bilgisayarın sorunsuz ise zaman zaman sistem geri yüklemeyi kapatıp geri açmak da önemli alan kazandıracaktır, ancak eski sistem geri yükleme noktaları kaybolacaktır, o yüzden belirttim sistemin o an sorunsuzsa.
  • quote:

Muhtemelen Sistem geri yükleme, sanal bellek ve Hibernation dosyaları diski şişirmiştir

sanal bellek ve hibernation u nasıl halledeceğiz ?
  • Hibernation yukarda belirttim.
    Komut istemini yönetici olarak başlatıp
    Powercfg -h OFF

Sanal bellek ise XP gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Hibernation yukarda belirttim.
    Komut istemini yönetici olarak başlatıp
    Powercfg -h OFF

Sanal bellek ise XP gibi.

yaptım dediğinide bir değişiklik olmadı nedense

dostm bu arada hibernation dediğin nane , pc nin bekleme modu ile mi alakalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamope -- 14 Mayıs 2008; 18:53:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet Hibernation bekleme modu.

Komut ile mutlaka değişmesi lazım.
    Komut istemini yönetici olarak çalıştırdın mı (Komut istemine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır)?
    powercfg -h OFF
    powercfg -h ON

Yukardaki programla görüntülediğinde aşağıdaki resimler çıkıyor.
    hiberfil.sys dikkat edersen 3GB
    Ayrıca bu resimlerde Sanal bellek de görünüyor, bendeki değer 1GB (elle ayarladım)
    pagefile.sys olarak.
    Sanal belleği değiştirmek için bilgisayarım sağ tık - Özellikler - Gelişmiş sistem seçenekleri - Gelişmiş seklesi - Performans Ayarları - Gelişmiş Sekmesi - Sanal Bellek seçenekleri altında değiştir ile çıkan ekranda değiştirilebilir.
    Burdan özel boyut seçilerek istenen değer verilebilir ya da tamamen kapatılabilir.

Bu arda bu program da Sistem geri yükleme dosyalarını gösteremez.
    Sistem tarafından sahipliği alınan dosyaların admin tarafından bile görüntülenmesi engellenmiştir.

Hibernation OFF

Hibernation ON

• sanal belleği kapatırsak ne olur ?
  • RAM miktarın düşükse kapatmaman önerilir.
    Eğer RAM miktarın yüksekse XPde tamamen kapatabilirsin, ancak tavsiyem Vista ile Hard disk boyutuna göre illa bir miktar Sanal Bellek ayır (256MB-1GB)
    Yüklemelerimi farklı bölüme yaptığımdan C diskimdeki alan yeterli.
    Buy yüzden ben 3GB RAM'e 1GB Sanal bellek ayırdım.

RAM miktarını ve disk boyutunu belirtirsen sana ideal olabilecek bir boyut önerebiliriz.
  • windows'tan bakınca biraz eksik gözüküyor. bütün dosyaların toplamda ne kadar alan kapladığını öğrenmek için:

komut ekranında:

Dir c:\ /s /a

yazın. C sürücüsündeki bütün dosyalar listlenip toplam boyutu hesaplanacaktır. (5 dakika kadar alır) .
  • burdaki program diskte gereksiz yer kaplayan dosyaları siler. ben yaklaşık 3 gb temizlemiştim. belki işinize yarayabilir.
  • tune up 2010 die bi progam var onu indir arkadaşın vistasına kurdum c den 16gb alan açtı eski back up ları falan siliyor gereksiz bi dünya klon dosyada siliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.