Selam arkadaşlar, HP 6146 EA model bir laptop aldım, 3,5 ay önce. Windows Vista'm 2 gün önce elime geçti nihayet... Çok uzun uğraşlarla. Neyse kurdum yazılımı, hiç bir sorun yok, driverları yükledim sorun olmadan. Bilgisayarı kullanırken belli bir süre sonra kendi kendine hiç bir şey olmadan kitleniyor. XP zamanında olmayan bir sorundu bu, birden nereden çıktı anlamadım. Demek ki donanımsal değil diye düşünmeye başladım. Ardından driverlara göz attım, windows update nvidia driverını güncellemiş. İnternetten nvidia driverını indirdim go 7400 için, donanımınızla uyuşmuyor diyerek kabul etmedi yüklemeyi. Neyse sonraki aşamada, Aeroyu kapattım yine kitlendi, sonrasında eski nvidia driverına döndüm yine kitlendi. Sorunun kaynağını çözemiyorum. Microsoft'u aradım onlar donanımsal diye tutturdu. Yazılımları kusursuzmuş. HP ise sonuçta bu Microsoft ürünü dedi, bize böyle bir şikayet gelmedi, kesin driver sorunudur diyorlar. Gaza gelip XP'ye dair ne varsa silmiştim. Şimdi fena patladı bana. Benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Tamamen kitlenme, 1gb. ram core2duo işlemci, go7400 ekran kartı.
dostum,bence de donanımsal yetersizlik.ama vista için.gerçek donanımsal hata olsaydı xp de de donma olurdu.olmadığına göre senin sisistem ,özellkle ekran kartın yetersiz gibi.çünkü vista nın özelliği olarak,görüntüyle ilgili işlemleri ekran kartının işlemcisine ve ramına yaptırıyor.zaten gerçeken donanımsal hata olsaydı,vista da aygıt özelliklerinde görürdün.siz hepsini tanıdı diyorsun.başka aklıma bir şey gelmiyor.ben de vista business kullanıyorum ,bir problemim yok,tabii şimdilik::::::::::::))9