Şimdi Ara

vista ve xp yi beraber yukleme HATASI ACIL!!!!!TECRUBELI ARKADASLAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • toshiba a305 s6916 laptop vista premium 64 bit yuklu malum bazi programlardaki 64 bit uyumsuzlugu sebebiyle d surucusune xp yuklemek istiyorum fakat hali hazirda laptopta vista varken cd den xp yi boot ederken mavi ekranda dosyalar yuklenirken suruculeri gordgumuz kisma gelmeden bilgisayarinz da tekhlikeli durum goruldugunden durdurulmustur diye hata uyarisi veriyor ve xp yi yukleyemiyorum LUTFEN YARDIM...NOT:c surucusune xp sonra vista yukle derseniz boot da suruculeri gordugumuz kisma gelmediginden onu da yapamam ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budweiser.06 -- 30 Haziran 2009; 21:53:38 >

• biostan raid veya sata modu ide yap diyeceğim ama bu sefer vista sorun çıkarıcak
    sen en güzeli sata entegre xp cd si hazırlayıp önce xp sonra diğer sürücüye vista kur.
  • zaten sata entegre xp sp3 lu denemistim...(ayni cd ile baska laptop a format atmistim cd de sorun oldugunu sanmiyorum..)
  • hata da STOP:0000007B yaziyor..bunun ustunde paragrafta ise :

bir sorun algilandi ve bilgisayarinizin zarar gormesinionlemek icin windows kapatildi.
    bilgisayarinizda virus kontrolu yapin,Yeni yuklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldirin,sabit diskinizin duzgun sekilde yapilandirilmis ve sonlandirilmis oldugunu denetleyin.CHKDSK/F komutunu calistirarak sabit diskte bozulma olup olmadigini denetleyin ve sonra bilgisyarinizi yeniden baslatin.

YAZIYOR bilgi sahibi arkadaslarin yardimini bekliyorum...
  • arkadasın dedgi gibi biostan raid veya sata modunu degiştirip kurman gerekio ama bu kzde vistada sorun yasarsın
  • xp entegre ettiğin sata driverları senin notebook chipseti ile aynımıydı.
  • yeni bir xp indirip sata entegre ettim ama yine olmadi...bi kac gun once recovery disc creater dan recovery dvd lerini yapip formatladim ve formatladiktan sonrada disc i dsk managament dan 2 surucu daha ekledim sonra iste tekrar denedim bu xp yi yuklemeyi olmadi sorun nedir anlamadim...sata drievr i http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm burdaki linkde vermis anlatmis burdan indirdim acaba sata driver benim chipset ile mi uyusmuyo(benimkiyle uygun olanini nasil bulucam laptop toshiba a305 s6916)....isin ilginc yani boot ederken suruculerin oldugu yere gelmediginden vistayi silip xp yi de yukleyemem....
  • Vista kurulu bir sisteme benim rastladığım ve sorunsuzca çözüdüğüm şekil şu..

BIOS'a girin ve sadece Vistayı ilgilendiren AHCI Modunu Disabled yapın.Bundan sonra XP nin sorunsuzca kurulabilmesi gerekir.

Bu arada önceden tabiiki Windows XP 'ye SATA Textmode Sürücülerini entegre etmiş olmanız gerekmekte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 3 Temmuz 2009; 15:51:49 >
  • bios da sata controller da 2 secenek var :1)ahci
    2)compatibility 2. secenegi secip save yapip ciktim ve xp cd si ile denedim olmadi..ayrica bios a tekrar girdigimde sata ayarinin kendi kendine ahci ye dondugunu gordum bunu bir kac kez tekrarladim ve ayni sey oldu...
  • 64 bit isletim sistemi olamadan sistemin 4 gb ram den max 3.25 ini kullabildigini de duyduktan sonr a 2 isletim sistemi yuklemek cazip duruyo ....beyler hala yardim bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.