Bildirim
vistada c bölümünü küçültüp d yi büyütmek
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
Evet. Windows'un bu sürümünde, Disk Yönetimi'ndeki Küçültme özelliğini kullanarak sabit diskinizi yeniden bölümlendirmeniz mümkündür. Ayrılmamış disk alanı oluşturmak için varolan bir bölümü veya birimi küçültebilirsiniz ve buradan yeni bir bölüm veya birim oluşturabilirsiniz. (Genellikle, birim ve bölüm terimleri birbirlerinin yerine kullanılır.)
1. Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve Yönetimsel Araçlar'ı tıklatıp ardından Bilgisayar Yönetimi'ni çift tıklatarak Bilgisayar Yönetimi'ni açın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
2. Gezinme bölmesinde, Depolama'nın altında Disk Yönetimi'ni tıklatın.
3. Küçültmek istediğiniz bölümü sağ tıklatın ve ardından Birimi Küçült'ü tıklatın.
4. Ekrandaki yönergeleri izleyin.
Bir birimi küçültme hakkında ayrıntılı bilgi için, Disk Yönetimi'ni açın, menü çubuğunda Yardım'ı tıklatın, Yardım Konuları'nı tıklatın, İçindekiler sekmesini tıklatın, Disk Yönetimi: Hoş geldiniz başlığını tıklatın, Temel Birimleri Yönetme'yi tıklatın ve sonra Temel Birimi Daraltma'yı tıklatın.
Notlar
* Sabit diskiniz üzerinde birden çok bölüm varsa, oluşan ayrılmamış alanı kullanarak bölümleri silebilir ve oluşturabilirsiniz. Bir bölümü sildiğinizde, bölüm üzerindeki tüm veriler silinir.
* Sabit diskleri, bir üçüncü taraf bölümlendirme programıyla da yeniden bölümlendirebilirsiniz. Çeşitli üçüncü taraf üreticiler, verileri silmeden sabit diskinizi yeniden bölümlendirmenizi sağlayan programlar sunmaktadır.
Ayrıca Bkz.
-
Bu işlemi yanlış bilmiyorsam partition magic ile de kolayca yapabilirsiniz. -
Partition Magic 'ile daha rahat yapabilir evet, ancak download etmesi gerekecektir ;) Elinde hali hazırda varken neden harici bir program 'a gerek duysunki -
arkadaslar bende
360 gb c surucusunu
4 e ayirmak istiyorum
c 80gb
d 90gb
e 90gb
f 100gb
ama kucultme yapmak istedigimde
145gb tan fazla kucultme yapamiyorum
bu sorunu nasil cozebilirim??? -
Partition Magic ile işlem garantisi vermiyor arkadaşlar yaptığı küçültmelerde çökmeye neden olabiliyor bu yüzden en mantıklısı Yönet'den yapmak bu işlemi...
@gandalf_3466
o zaman formatlarken ayarlayabilirsin Partition Magic fln kulanayımmı dersen tavsiye etmem ben programın kendisini kurarken açıklamalarda yazıyor çökmelere karşı sorunmlusu biz değilizdir die bir çok kişidede çökme yaptığını veya hiç bölemediğinide okudum... -
quote:
Orjinalden alıntı: DarknessMasteR
Partition Magic ile işlem garantisi vermiyor arkadaşlar yaptığı küçültmelerde çökmeye neden olabiliyor bu yüzden en mantıklısı Yönet'den yapmak bu işlemi...
@gandalf_3466
o zaman formatlarken ayarlayabilirsin Partition Magic fln kulanayımmı dersen tavsiye etmem ben programın kendisini kurarken açıklamalarda yazıyor çökmelere karşı sorunmlusu biz değilizdir die bir çok kişidede çökme yaptığını veya hiç bölemediğinide okudum...
laptop ta cd olmadigi icin dediginizi yapmak zor gibi ??? -
quote:
Orjinalden alıntı: gandalf_3466
quote:
Orjinalden alıntı: DarknessMasteR
@gandalf_3466
o zaman formatlarken ayarlayabilirsin Partition Magic fln kulanayımmı dersen tavsiye etmem ben programın kendisini kurarken açıklamalarda yazıyor çökmelere karşı sorunmlusu biz değilizdir die bir çok kişidede çökme yaptığını veya hiç bölemediğinide okudum...
laptop ta cd olmadigi icin dediginizi yapmak zor gibi ???
yokmu yardimci olacak bir babayigit?
-
Öncelikle Partition Magic eski bir program olduğu için Windows Vista ile uyumsuzdur. Vista üzerinde kullanılması sisteminize zarar verebilir.
Ancak Partition Magic yerine Windows Vista üzerinde Acronis Disk Director ve Paragon Partition Managerin Vistayı destekleyen sürümleri yani yeni sürümleri kullanılabilir.
Windows üzerinde hangi programı kullanırsak kullanalım yinede bir risk vardır. Ben bu tip programları çok kullanmış birisi olarak Acronisin daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.....
Tabi risk vardır diyorum ama genellikle kullanıcı hataları yüzünde sistem çökmektedir. Bu da bir gerçek...
Acronis Disk Director Suite Programın Resimli anlatımı....
http://forum.donanimhaber.com/m_28030930/mpage_1/key_//tm.htm#28030930
Tabi bu programları windows üzerindede kullanmanıza gerek yok. Bildiğiniz gibi bu programarın bootlu CD/DVD leri ile sistemi başlatıp istediğimizide gerçekleştirebiliriz.
Neyse kolay gelsin........
-
quote:
Orjinalden alıntı: recons1der
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
Evet. Windows'un bu sürümünde, Disk Yönetimi'ndeki Küçültme özelliğini kullanarak sabit diskinizi yeniden bölümlendirmeniz mümkündür. Ayrılmamış disk alanı oluşturmak için varolan bir bölümü veya birimi küçültebilirsiniz ve buradan yeni bir bölüm veya birim oluşturabilirsiniz. (Genellikle, birim ve bölüm terimleri birbirlerinin yerine kullanılır.)
1. Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve Yönetimsel Araçlar'ı tıklatıp ardından Bilgisayar Yönetimi'ni çift tıklatarak Bilgisayar Yönetimi'ni açın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
2. Gezinme bölmesinde, Depolama'nın altında Disk Yönetimi'ni tıklatın.
3. Küçültmek istediğiniz bölümü sağ tıklatın ve ardından Birimi Küçült'ü tıklatın.
4. Ekrandaki yönergeleri izleyin.
Bir birimi küçültme hakkında ayrıntılı bilgi için, Disk Yönetimi'ni açın, menü çubuğunda Yardım'ı tıklatın, Yardım Konuları'nı tıklatın, İçindekiler sekmesini tıklatın, Disk Yönetimi: Hoş geldiniz başlığını tıklatın, Temel Birimleri Yönetme'yi tıklatın ve sonra Temel Birimi Daraltma'yı tıklatın.
Notlar
* Sabit diskiniz üzerinde birden çok bölüm varsa, oluşan ayrılmamış alanı kullanarak bölümleri silebilir ve oluşturabilirsiniz. Bir bölümü sildiğinizde, bölüm üzerindeki tüm veriler silinir.
* Sabit diskleri, bir üçüncü taraf bölümlendirme programıyla da yeniden bölümlendirebilirsiniz. Çeşitli üçüncü taraf üreticiler, verileri silmeden sabit diskinizi yeniden bölümlendirmenizi sağlayan programlar sunmaktadır.
Ayrıca Bkz.
disc yönetiminde "birimi küçült" diye birşey yokki ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X