Şimdi Ara

vistadan sonra kağnı 7 yardım lütfen daha ne yapayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. önceki dizüstü bilgisayarım toshiba home premium vista idi. bilgisayar jet gibi açılıyordu. hızından gayet memnundum. core2duo işlemcili 2.0ghz
    şimdi yeni bilgisaayar aldım acer i5 460M 2.53ghz 3GB ddr3 ram 320 GB hdd ve 1 gb ati 5650 ekran kartı. bilgisayarda windows 7 home premium 64 bit yüklü idi. ancak bilgisayar çok geç açılıyor. başlangıç programlarını kapattım disk temizledim birleştirdim ne yaptıysam 70 saniyede açılıyor bilgisayar ve windows sesi masa üstü geldikten 6-7 saniye sonra geliyor senkornizasyon sorunu da var recovery yaptım 0 bilgisayara sorun yine aynı daha ben ne yapmalıyım.
    birde bilgisayarın gördüğü ram 3GB ama kullanılabilir ram 2.74gb diyor. 64 bitte neden böyle diyor ki ekran kartı harici ve işletim sistemi 64 bit?

• Windows 7 Home Premium yaklaşık olarak bahsettiğin sürede açılıyor, hatta benim bir ara 2 dakikaya çıktı yeniden yükledim şu anda ortalama 90 saniyede açılıyor. Ramde görünmeyen miktar kanımca, sistemin kullandığı bellek olmalı, bende 4Gb ram var, şu anda kullanılabilr bellek 3,86Gb olarak görünüyor, kalanı sisitem kullanıyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 15 Mart 2011; 1:12:51 >
  • normalde tersi olması gereken bir durum.

2 tane tavsiyem var.

1. Sürüücülerinin hepsinin tam ve eksiksiz olduğuna emin. Sadece windows 7 için olan sürücüleri kur. vista için olanları kurma.

2. başlat menüsüne tıklayıp msconfig yazın ve başlangıç kısmından bilgisayarınız başladığınıda otomatik olarak başlayan programların listesini göreceksiniz. İhtiyacınızın olmadığı programları iptal edin.
  • cmldrs hocam teşekkür ederim. ama ben sorun olduğunu düşünüyorum 40 saniyede açılan 7 leri görünce canım sıkıldı aslında bunu bukadar sorun etmem ama vistam 35-40 saniyede açılıyordu 7 ve çok daha iyi sistemden daha iyi performans beklerken hayal kırıklığına uğradım.

football mania hocam ben hiçbir sürücü kurmadım zaten bilgisayarda lisanslı 7 kurulu geldi sürücüleri tam olması lazım. birde msconfigten sistem programları hariç hepsini kapattım zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

cmldrs hocam teşekkür ederim. ama ben sorun olduğunu düşünüyorum 40 saniyede açılan 7 leri görünce canım sıkıldı aslında bunu bukadar sorun etmem ama vistam 35-40 saniyede açılıyordu 7 ve çok daha iyi sistemden daha iyi performans beklerken hayal kırıklığına uğradım.

İlk bilgisayarı aldığımda ben de kafaya takıp, yakınımdaki tanıdıklardaki yaklaşık 4-5 adet Windows 7 Home Basic ve Home Premium kurulu laptopu özellikle bu konuya ilşkin açıp kapatıp süre tuttum 70-75 saniyenin altında açılana pek rastlamadım, ama windows 7 kurulu masaüstü bilgisayara bakma şansım olmadı. Bunun üzerine internette biraz bakındım yabancı bir sitede bir yazı okudum anlaya bildiğim kadarı ile bizim bahsettiğimiz rakamaları üstünde idi ortalama 75 - 90 saniyede açılır, hazır hale gelmesi için 120-135 saniye gibi bir süre geçer diyordu. bunu okuyunca artık kafaya takmayıp 1,5 dakika bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 15 Mart 2011; 14:32:47 >

• valla bende takmıyorum artık pek. benim hayal kırıklığım çok hızlı olan vistadan sonra çok çok hızlı bir işletim sistemi beklememdi bulamayınca çok büyük hayal kırıklığı oldu napalım bekleyeceğiz artık..
  • sana SSD lazim kardes..
  • hocam bu ssd olayını bir tüürlü anlayabilmiş değilim. valla bilgisayarı alırken bütçeyi bir hayli aştım başka birşey alamam daha zaten alsamda ilk önce ram alıcam windows en düşük puanı 5.5 ile ram
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.