Öncelikle merhaba. Çoğu kişinin istediği ama yapamadığı bir özelliktir login veya kod ile giriş. Bunu açıklamak için burdayım. Bazı arkadaşlarımız bilir. Yabancı kişiler youtube'ye tam aradığımız şeyleri eklerler. Altta link verirler ücretsiz diye indiririz. Programı açarız ancak giriş için kod ister. Kodu bulmak için de ücretli sitelere yönlendirirler.Bu visual basic ile yapılır. Neyse uzatmadan anlatıma geçiyorum. 1-Visual Basic'de yeni bir form yaratıyoruz.(Bu özellik için en az 2 form gerekiyor) 2-İlk forma bir TextBox ve bir Button ekliyoruz. 3-Button'a 2 kez tıklıyoruz (kod yazılan bölüme geliyoruz yani) 4-Butona şu kodu yazıyoruz :
If TextBox1.Text = "Kod" Then Form2.Show()
5- Kod kısmını yazacağınız şifre ile değiştirin. Eğer kullanıcı adı şifre istiyorsanız da şöyle yapın : 2 Textbox ve 1 buton ekleyin Butona çift tıklayın ve kod bölümüne şu kodu yazın :
If TextBox1.Text = "KullaniciAdi" And TextBox2 = "Sifre" Then Form2.Show()
Örnek Resim : Hata alan olursa çözebilirim. Ben Visual Basic 2008 ile yaptım. Ama diğer sürümlere de uygundur.
Deneyen arkadaşlar sonucu söylerse memnun olurum. Çünkü tüm sürümlerde denemedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Black Darned
Deneyen arkadaşlar sonucu söylerse memnun olurum. Çünkü tüm sürümlerde denemedim.
Merhaba Black Darned.
Yazdığın kodu ben önceden vb.net 2005'te kullanıyordum. O zamanlar bende böyle çözmüştüm ve çalışmıştı. Bu koda yine işim düştü ve 2010'da kullandım bi programda. 2010'da da çalıştı. Zaten VB.Net kodları kendi sürümleri içerisinde fazla değişim göstermez. Bazı kodlar belki değişiklik gösterebilir. Ama bu kod göstermez. "if" komutuyla çalıştığı için tüm sürümlerde aynı mantık olur diye düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme