Şimdi Ara

vites ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bisikletin vitesi shimano tourney arka dişli 3 te ama gösterge 1 olarak gösteriyo. bu yüzden sürekli yüksek tempo sürüyorum bu da beni yoruyo. vites ayarı yapmayı daha önce hiç denemedim. o yüzden resimli anlatabilirseniz iyi olur. hem tüm forumda bu tür şikayetler de azalır....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asilideri

bisikletin vitesi shimano tourney arka dişli 3 te ama gösterge 1 olarak gösteriyo. bu yüzden sürekli yüksek tempo sürüyorum bu da beni yoruyo. vites ayarı yapmayı daha önce hiç denemedim. o yüzden resimli anlatabilirseniz iyi olur. hem tüm forumda bu tür şikayetler de azalır....

benm arkadaki vites mekanizması kırıldı. vites 1 de iken 2 gosterio ama alıstım.
  • vites 1 de iken dişli üç te ise halat uzunluğu fazla arttırıcı üzerindeki kalibrasyon somununu açmanız gerekmekte ancak oda 2 dişli yukarıya çıkartamaya bilir denemeniz gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

vites 1 de iken dişli üç te ise halat uzunluğu fazla arttırıcı üzerindeki kalibrasyon somununu açmanız gerekmekte ancak oda 2 dişli yukarıya çıkartamaya bilir denemeniz gerek

bisikleti aldığımdan beri hiç vites ve zincir ayarı ile oynamadım.ama 2. senesinde viteste sorun yaşıyorum. o yüzden zincir uzunluğundan olacağını sanmıyorum.

• quote:

quote:

vites 1 de iken dişli üç te ise halat uzunluğu fazla arttırıcı üzerindeki kalibrasyon somununu açmanız gerekmekte ancak oda 2 dişli yukarıya çıkartamaya bilir denemeniz gerek

bisikleti aldığımdan beri hiç vites ve zincir ayarı ile oynamadım.ama 2. senesinde viteste sorun yaşıyorum. o yüzden zincir uzunluğundan olacağını sanmıyorum.

zincir uzunluğundan değil vites halatı uzunluğundan bahsediyorum arka arttırıcının üzerindeki kalibre somununu cevirmeniz gerekli
  • quote:

quote:

quote:

zincir uzunluğundan değil vites halatı uzunluğundan bahsediyorum arka arttırıcının üzerindeki kalibre somununu cevirmeniz gerekli

deneyip sana tekrar bildiricem her şey için sağol

• Arkadasin da bahsettigi uzere telin uzunlugunu ayarlamaya gerek kalmazsa eger yapmaniz gereken islemeler asagida:

Arka aktaricida yanyana 2 adet yildiz basli vida bulunur. Bu vidalar aktaricinin govdeye ve aksi yone dogru hareketini sinirlamaya yarar. Yani vidalari gevsetip sikarak aktaricinin hareket alanini genisletip daraltma gerceklestirilir. Fakat bu yonler ureticiden ureticiye ve modelden modele degisebildigi icin deneme yanilmayla bu yonleri gorebilirsiniz. Ya da aktaricinin kullanma klavuzunu indirip bakabilirsiniz.

Yonleri tayin ettikten sonra vitesi en buyuk disliye ayarlayip kadro yonunde limitleme yapan vidayi aktariciyi ne cok jant tellerine yaklasacak ne de uzak duracak miktarda saat yonunde veya tersinde cevirerek ayarin yarisini halletmis olacaksiniz.

Buyuk numarali (kucuk) disli icin de yine ayari en sona getirip (en kucuk disliye) diger vidayi dondurerek gobekteki en kucuk disli ile aktaricidakinin birbirini karsilamasini saglayacaksiniz.

Tum bu durumlar telin ayarlanmaya ihtiyac duymamasinda gecerlidir. Eger tel uzunlugu en ust ya da en alt disliye gecmenize izin vermiyorsa oncelikle tel uzunlugu ayarlanmalidir. Bu islem de telin aktariciya baglanti noktasindaki civata gevsetilip tel cekilip/itildikten sonra sikilmasiyla ypapilabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdem09 -- 12 Haziran 2013; 19:46:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdem09

Arkadasin da bahsettigi uzere telin uzunlugunu ayarlamaya gerek kalmazsa eger yapmaniz gereken islemeler asagida:

Arka aktaricida yanyana 2 adet yildiz basli vida bulunur. Bu vidalar aktaricinin govdeye ve aksi yone dogru hareketini sinirlamaya yarar. Yani vidalari gevsetip sikarak aktaricinin hareket alanini genisletip daraltma gerceklestirilir. Fakat bu yonler ureticiden ureticiye ve modelden modele degisebildigi icin deneme yanilmayla bu yonleri gorebilirsiniz. Ya da aktaricinin kullanma klavuzunu indirip bakabilirsiniz.

Yonleri tayin ettikten sonra vitesi en buyuk disliye ayarlayip kadro yonunde limitleme yapan vidayi aktariciyi ne cok jant tellerine yaklasacak ne de uzak duracak miktarda saat yonunde veya tersinde cevirerek ayarin yarisini halletmis olacaksiniz.

Buyuk numarali (kucuk) disli icin de yine ayari en sona getirip (en kucuk disliye) diger vidayi dondurerek gobekteki en kucuk disli ile aktaricidakinin birbirini karsilamasini saglayacaksiniz.

Tum bu durumlar telin ayarlanmaya ihtiyac duymamasinda gecerlidir. Eger tel uzunlugu en ust ya da en alt disliye gecmenize izin vermiyorsa oncelikle tel uzunlugu ayarlanmalidir. Bu islem de telin aktariciya baglanti noktasindaki civata gevsetilip tel cekilip/itildikten sonra sikilmasiyla ypapilabilir.

tel uzunluğu normal, bi de bu dediklerine bakıcam. vitesin kullanım kılavuzunu indirebileceğim bir yer var mı? yoksa google yazsam çıkar mı

• google dan da cikar shimano nun resmi sitesinden de.

asagidaki linkte de anlatilmis ayarlarin nasil yapilacagi.

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=97030

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.