Şimdi Ara

Vites Değiştirmeden Gelen Tak Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir sorunum var. Bisiklet daha yeni sayılır çoğu vites geçişinde en ufak bir ses bile çıkmıyor aslında ama bir kaç gündür hızlı giderken vs. zincirden tak diye bir ses geliyor ne zincir atıyor ne de vites değişiyor neden olduğunu anlayamadım. Zincirde dişlerin birinde bir yamukluk var ama çok muntazam duruyor sorun bu mu yoksa o yamukluk vites değişimleri kolay olsun falan diye fabrika çıkışlı bir şey mi?

• belki zincir dişlilere tam oturmamış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dukanium

belki zincir dişlilere tam oturmamış olabilir

Nasıl yani? Ne yapmam lazım?
  • Ön ve Arka viteste de yapıyor mu yoksa sadece arkadamı ?

Tek tarafta ise vites ayar istiyordur muhtemelen.
  • Yokuş çıkarken vites atma ve zincirler çapraz gelmesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

Ön ve Arka viteste de yapıyor mu yoksa sadece arkadamı ?

Tek tarafta ise vites ayar istiyordur muhtemelen.

Ben zincire ne olduğunu gözümle hiç göremedim. Pedalı elimle çevirirken falan bir şey olmuyor. Zincire bakarak giderken de inadına hiç bir şey olmuyor o yüzden tam ne olduğunu anlayamıyorum. Sadece pedal çok kısa bir süre boşalıyor tak sesi geliyor sonra her şey yolunda. Bu zincirin tek dişindeki yamukluk normal bir şey mi?
  • Gitmeden tekeri yukarı kaldır veya bisikleti ters yatırıp teker teker dene vitesleri.

Arkadaşın dediği gibi zincirin çapraz durmamasını dikkat et. Yani öndeki küçük dişlideyken arkadaki de en küçük dişlide olmasın.

Zincirdeki yamukluk nasıl birşey acaba zincir araya sıkıştıtadamı oldu görmeden birşey demek zor.

Ama sadece önde veya arkada problem oluyorsa problem olan vites ayar isteyebilir. Vitesi limitleyen vidalar var zincir hangi tarafa atıyor ise o taraftaki vida ile ayar yapman gerekir youtebe de bir sürü video var bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 22 Eylül 2014; 21:12:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

Gitmeden tekeri yukarı kaldır veya bisikleti ters yatırıp teker teker dene vitesleri.

Arkadaşın dediği gibi zincirin çapraz durmamasını dikkat et. Yani öndeki küçük dişlideyken arkadaki de en küçük dişlide olmasın.

Zincirdeki yamukluk nasıl birşey acaba zincir araya sıkıştıtadamı oldu görmeden birşey demek zor.

Ama sadece önde veya arkada problem oluyorsa problem olan vites ayar isteyebilir. Vitesi limitleyen vidalar var zincir hangi tarafa atıyor ise o taraftaki vida ile ayar yapman gerekir youtebe de bir sürü video var bu konuda.

Teşekkürler yarın iyi bir inceliycem.
  • Dişliler ne durumda eğer dişleri eridiyse olur böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Dişliler ne durumda eğer dişleri eridiyse olur böyle

Daha yeni bisiklet dişliler gayet iyi durumda.
  • Bende de aynısı oluyor. Hatta dün dik bir yokuşu tırmanırken oldu ve zincir koptu. Bende arka dişliyi değiştirsemmi diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Bende de aynısı oluyor. Hatta dün dik bir yokuşu tırmanırken oldu ve zincir koptu. Bende arka dişliyi değiştirsemmi diyorum.

Bende fazla ilgilenemiyorum zaten bulamadım bir türlü sorunun kaynağını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neemis

quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Bende de aynısı oluyor. Hatta dün dik bir yokuşu tırmanırken oldu ve zincir koptu. Bende arka dişliyi değiştirsemmi diyorum.

Bende fazla ilgilenemiyorum zaten bulamadım bir türlü sorunun kaynağını.

Aynen hocam benim de yakınımda iyi bir usta yok. Sorunun kaynağını bulsam kendim çözmeyi denicem. İşte aklıma ilk gelen şey arka dişlinin öne doğru diş kaçırdığı.

• Bisiklet disk frenlimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: freelander2001

Bisiklet disk frenlimi?

Evet.
  • düz yolda giderken arkadan tık tık diye zayıf bir ses geliyor mu? Geliyorsa vites ayarı gerekiyor. Benim bisiklette de olmustu ayarladim ama yine bozuldu eskiidi artık 10 senedir kulanıyorum. 7.vites dişlilerim köreldi kullanamıyorum
  • bişe soracam ilk defa vitesli bisiklet kullanıcam viteslerin ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını az çok biliyorum ama ön vites ve arka vites uyumunu anlamadım mesela çoğu yerde ön vites 3e kadar arttırılıyo ama bende 7 ye kadar çıkıyo ki dişli sayısı 3 mesela arka vites 7 deyken ön vites kaçta olmalı ben 1de kullanyorum çünkü 2,3 yapınca tık tık tık diye sürekli bi ses çıkıyo ve orda olan bişi zincire deyiyo çapraz kullanım nasıl bişi birisi mala anlatır gibi anlatsın şunu çünkü harbi bişi anlamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.