Şimdi Ara

Vites geçişleri zorlaştı, sebep ne olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımda daha önce böyle bir problem yaşamadım, son zamanlarda vites geçişleri zorlaştı ama sürekli olan bir şey değil, bazen eskisi gibi çok rahat vites atarken bazen biraz takılma ve zorlanma hissettiriyor.

Sebep ne olabilir?

• baskı balatayı yakında eline alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

baskı balatayı yakında eline alabilirsin

Hocam pek kullanmayız arabayı, 2-3 ay geçti üstünden ama daha 500-600 km yapmamışızdır, yeni yapıldı baskı balata. Gittiğimiz özel servisin bir hatası olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

quote:

Hocam pek kullanmayız arabayı, 2-3 ay geçti üstünden ama daha 500-600 km yapmamışızdır, yeni yapıldı baskı balata. Gittiğimiz özel servisin bir hatası olabilir mi ?

şanzıman yağı da benzer soruna yol açabiliyor ve genelde değiştirilmiyor gözden kaçıyor

birde eğer baskı balata yeni değiştirildi ise eski alışkanlığınızdan kalan debriyajı yukarıda kavratmaya çalışıyor olabilirsiniz

debriyaja iyice basarak vites değiştirin

baskı balata yeni değişince olabiliyor bazen kendim de yaşadım bizzat zamanla düzelebilir sorun

• quote:

Baskı balata değilde debriyaj balatası olmasın o?Şanzıman yağına da baktır.
  • Baskı balatayı değiştirdiğimizde şanzıman yağınında değiştigini verdikleri faturada belirtmişti servis, biraz yüksek bir maliyet almışlar babamdan, açıkcası benim yıllardır o servise itimadım yok fakat babam hatır meselesi sayıp sürekli aynı yere götürür, hep de biraz yüksek maliyet işçilik çıkar... Debriyaja kesinlikle dibine kadar basıyorum, bugün bi hayli kullandım aracı hata benden mi kaynaklanıyor acaba deyip fazlasıyla dikkat ettim, benlik bir hata değil.. Siz böyle deyince daha da kuşkulandım şimdi ama yarın müsait olursam bi gidip konuşayım bakim servisle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

ikisi aynı şeyler değil mi, yoksa benmi yanlış biliyorum

neyse, dobloda söyle bir sorun var. 1. vitese kışın daha zor geçiyor. ısınmaymış zart zurtmuş bişeyler geveleniyordu. sizin aracınızdada öle olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

ikisi aynı şeyler değil mi, yoksa benmi yanlış biliyorum

neyse, dobloda söyle bir sorun var. 1. vitese kışın daha zor geçiyor. ısınmaymış zart zurtmuş bişeyler geveleniyordu. sizin aracınızdada öle olmasın.

Ben debriyaj olarak biliyorum ama belki ikiside deniyordur.

• aynı şeyler arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.