Şimdi Ara

Vites küçültme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Vites küçültme ile ilgili bir sorum olacak. Aracımı ben genellikle sakin kullanırım. Geçenlerde kaynım aracımı kullandı. Vites küçltürken motor hep bağırıyordu. Mesela 4 viteste giderken 2800 devirde vitesi 3. takıyor bu devirde değiştirince devir 4000 devire geliyor ve motor bağırıyor. Bu yaptığı dorğu bir hareket mi?
    Saygılarımla

• Ne maksatla yaptığını bilmiyorum ama 2800 devirden vites küçülterek motoru 4000 devirde bağırtmak gereksiz bir harekettir. hele bir de ayağını sertçe debriyajdan bırakıyorsa zamanla aşınmalara ve ciddi hasarlara bile sebep olabilir.

vites ancak;
    yokuş aşağı inerken frenleme kontrolünü sağlamak amacıyla
    ya da seyir halindeyken devirden düşmemek ve çekişi korumak amacıyla küçültülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

Ne maksatla yaptığını bilmiyorum ama 2800 devirden vites küçülterek motoru 4000 devirde bağırtmak gereksiz bir harekettir. hele bir de ayağını sertçe debriyajdan bırakıyorsa zamanla aşınmalara ve ciddi hasarlara bile sebep olabilir.

vites ancak;
    yokuş aşağı inerken frenleme kontrolünü sağlamak amacıyla
    ya da seyir halindeyken devirden düşmemek ve çekişi korumak amacıyla küçültülür.

MErhabalar.
    Aracı devirden düşürmemek için yaptığını söyledi.Ama devirden düşecek diye baskı balatay zarar veriyor gibi geldi.Debriyajı yavaş bırakmasına rağmen araç öne doğru çok hafif göğüslediğini hissettim. 500 km kullandı.İnşallah fazla bir zarar vermemiştir.
  • ben kapışmalarda vites küçültüp 5000 devirlere çıkarıyorum.taş gibi arabam
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ben kapışmalarda vites küçültüp 5000 devirlere çıkarıyorum.taş gibi arabam

fazla sert olma kırılırsın ezıyet etmeyın arrabalara yav yazık gunah
  • kompresor yapmak faydalıdır 5 ten 3 e çekmeyince problemn olmaz
    balatalar az aşınır hafif frenle bir alt vitese inmek iyidir motor canlılığını
    korur tekrar gaza basılınca ok gibi fırlar
  • sert küçülütmüyorsa sorun yok ani küçültürse motor kulağını kırar. kırılsa dahi sorun olmaz en fazla 50-60 ytl masrafın olur. benzinli arabada 3000 4000 devirler korkulacak devirler değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tiptronik vites kullanımı???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenkmavi

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ben kapışmalarda vites küçültüp 5000 devirlere çıkarıyorum.taş gibi arabam

fazla sert olma kırılırsın ezıyet etmeyın arrabalara yav yazık gunah

benzinli araçta bişey olmaz.tehlikeli yerine zaten kesici koymuşlar.
  • Motor o devirlerde daha yüksek güç üretir, o hareket de ani hızlanma sağlamak için yapılır; favorimdir, sorun olmaz..
  • bence bir sorun yoktur ben de ara sıra araç sollarken güç yetmediği zaman vites küçültürüm araç birden hızlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklion1 -- 26 Ağustos 2008; 0:15:22 >
  • araç sollarken duruma göre küçültmek şarttır....

tembellik etmeyip her zaman en az 1 vites düşürüp biran evvel sollamayı tamamlamak daha güvenli olur....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.