Şimdi Ara

Vitesi 4 ten 1 e atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
13.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar akan trafikte renault megane1 1.6 aracımın vitesini 4 ten 3 e düşüreyim derken yanlışlıkla 1 e attım, araç kendini bir kastı hemen 3 e çektim, sonrasında aracımdan ses geliyor gibi gelmeye başladı, sizce bir sorun olmuşmudur, sabah işe giderken artık anlamaya çalışacağım, dert oldu bugün bu bana, görüşlerinizi merak ediyorum.

• Hocam ne olabilir ki sıkıntı yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzuman zarar görmüş olabilir subaplar pistonlar zarar görmüş olabilir ama hiçbir şey olmamış da olabilir bilemeyiz.

• Cebine 4-5 bin lira sıkışmıştır.
  • Rolldayken 3'ü bitirip (150km/h) 2'ye atmışlığım var. 1sn sürdü sonra boşa aldım. Üzerine 50.000km kullandım, sürekli de gazlıyorum problem olmadı.
  • Hiç bişey olmamıştır her zaman yapılırsa olur ama mühendisler bunu düşünmüştür değil mi öyle bi seferde şanzumanı eline almazsın korma

• Bazı araçlarda bu durumlarda koruma varmış, vites geçmiyormuş, benim araçta neden yok lanet olsun, 2002 model.

Garajda çalıştırdım, hareket ettirmeden, boşta sesini dinledim sesinde bir acaiplik yok gibi geldi, aracın altına baktım bir akıtma ıslaklık damla dahi yok, sabah çıktığımda vites atışlardada sorun olmazsa yırttık inşallah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

Rolldayken 3'ü bitirip (150km/h) 2'ye atmışlığım var. 1sn sürdü sonra boşa aldım. Üzerine 50.000km kullandım, sürekli de gazlıyorum problem olmadı.

Roll nedir hocam cahilliğimi mazur görün.
  • Bir şey olmamıştır merak etmeyin.

Bu arada kafama takılıyor bizim fordlardamı sıkıntı var nedir?

2 den 1e bile zorla geçiyor bizim arabalar, debriyajamı basmadım lan oluyorum.

Özellikle kasisten filan yavaş geçerken sıkıntı oluyor. Zorlayıp bire almak yoruyor. 2yle devam etmek titretiyor, gazla destekleyince baskı balataya yazık oluyor; ilginç bir durum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talihsizacemi

quote:

Rolldayken 3'ü bitirip (150km/h) 2'ye atmışlığım var. 1sn sürdü sonra boşa aldım. Üzerine 50.000km kullandım, sürekli de gazlıyorum problem olmadı.

Düz yol gazcılarının performans ölçütü.

Yan yana aynı hızla giden 2 araç 3 kornadan sonra gazı paspasa yapıştırmak suretiye yarışır.

Sonuç iki araç arasında açılan mesafeye kaç araba sığabileceğiyle belirlenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

quote:

Orijinalden alıntı: talihsizacemi

quote:

Düz yol gazcılarının performans ölçütü.

Yan yana aynı hızla giden 2 araç 3 kornadan sonra gazı paspasa yapıştırmak suretiye yarışır.

Sonuç iki araç arasında açılan mesafeye kaç araba sığabileceğiyle belirlenir.

Teşekkür ederim, sıkıntım için girdim yeni bilgi öğrendim, roll işi biraz psikopatça geldi yinede bana :)

• Merak etmeyin bir şey olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın işe gittikten sonra (yolda kalmaz gidebilirsem) son durumuda yazıcam, emek verip, yardım eden buraya yazan tüm arkadaşlara çok çok teşekkürler, iyiki hala sizin gibi iyi insanlar var.

• ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Araç nedir

• Eski aracımın 1. vitesinde senkromeç yoktu. Mesela 40 km ile ışıklara varırken zorlamadan vitesi 1. vites yolunda tuttuğum vakit hız yaklaşık 15 km düşünce 1e geçiyordu. Bir sıkıntı olsa olsa senkromeçte olur.

• Şuan kullandığım aracımdaki şanzımanın 1e durmadan kemikli geçmesini daha iyi anlıyorum. Bir nevi şanzıman koruması aslında. Acemi anlarımda bende 5 ten 2 ye çekmiştim 4 yerine. Tabi 1. vites çok daha farklı mevzu. Zannımca zarar gelmemiştir .
  • Bknz.

Şanzımanı eline almak...

• talihsizacemi T kullanıcısına yanıt
    İllegal sokak yarışı diyelim özetle.
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Kullandigim fordlarda hep vardi bu 1e atma sıkıntısi. Ben kasis durumunda ya ayagimi yavas yavas cekiyorum gaz vermeden kendisi hizlaniyor ya da 1e alacak kadar yavasliyorum.

• Hocam araç kendini kasar kasmaz doğal bir refleks ile debriyaja bastıysanız hiç bir şey olmaz. Sadece azıcık kavrama yıpranır o kadarcık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.