Bildirim
vitiligo geçmeye başladı (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
! DİKKAT BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ MÜMKÜN ARKADAŞLAR !
Vitiligo hakkında yıllarca okumadığım yazı ve tedavi yöntemi yok diyebilirim.
(kısaca sizlere neler yaşayıp neler yaptığımı anlatarak size yardımda bulunmayı çok istiyorum)
Arkadaşlar ben bu hastalıkla 12 yaşında tanıştım dudağımın hemen altında 1tl büyüklüğünde pigment kaybı yaşadım.ozamanlar benim için çok önemli değildi açıkcası.Lise son sınıfa geldiğimde çenem neredeyse tamamen beyazlamıştı ergenlik ve çevre faktörlerinide sayarsak bayagı bir bunalıma sokmustum kendimi.Üniversiteye başladığım sene Ankara Hacettepe hastanesınde dermotolojı bölümüne gittim ve uvb fototerapi olmak istediğimi söyledim.doktor uygun gördü ve haftada 3 gün hastaneye giderek yaklasık 5-6 ayda tedavim sonuçlandı.ama hem okuyan hem çalışan biri olduğum için gidip gelme saatleri beni daha çok yoruyordu.Daha sonra bu hastalık 4 sene hareketsiz kaldı.O zamanlarda sigara ve alkol kullanıyordum beslenmem düzenli değildi eskiden vitiligolu olduğum aklıma bile gelmiyordu.4 senenin sonunda çalıştığım iş yerinde çok sıkıntılı 2 ay geçirdim hayatımda hiç bukadar stresli günler yaşadığımı hatırlamıyorum.daha sonra yüzümde sağ yanagımda ve burnumla alnım arasında bir beyazlama farkettim ve eskiden vitiligolu olduğum aklıma geldi.korktuğum başıma gelmişti bu hastalık tekrar etti.ben işim icabı mekanık ve elektrik konularında kendimi iyi yetiştirmiştim ve çevremide kullanarak kendime hemen bi wood lambası buldum (wood lambası özel bi lambadır karanlıkta vitiligolu alanları belirginleştirir dermotoloji bölümünde teşhis bu şekilde konur).Karanlıkta lambayı yaktığımda yüzümüm yaklaşık %80'i vitiligolu olmuştu.Göz kapaklarım,alnım,burnum,dudak kenarlarım,ensemde ufak bir bölüm,yanaklarım ve elimin üzeri.o an herşey bitmiş ölü gibi olmustum tedavi olmaz diye yıkıldım o haftayı hiç unutmuyorum geceleri kabuslar başlamıştı.gün geçtikçe belirginleşmeye başladı bu hastalık ve evden sadece işe gider duruma geldim kimseyle konuşmuyor arkadaşlarımla buluşmuyordum bile (daha öncesınde çok aktif birisi olduğumu belirteyim :) )sonra kendim UVB tedavisi yapmaya karar verdim.Ankara ulus konya sokakta medikal ampul satan Hayrettin diye bir esnafla telefonda konuştum.adamın elinde PHILIPS UV-B MEDICAL 9W ampul vardı şansıma elindeki tek lambaymış.adam pek ne işe yaradığını bilmiyordu ama benım aradığım lamba buydu.daha sonra eczaneden VITPSO JEL 0.01 yeşil kaplı ilacı aldım(hacettepe hast. bunu kullandırıyorlar).haftada 3 gün evde kendime uvb tedavisi yaptım ve 2-3 ay gibi bir sürede yüzümde ve ensemde hiç bir şey kalmadı.Arkadaşlar bu tedavi ile biraz bronzluk oluyor ve ilk aylarda vitili yerler iyice belirginleşiyor ama önemli olan inatla aksatmadan tedaviye devam etmek bu bizim ilk ve en önemli şartımız....
Ellerimde uvb bir işe yaramadı krem olarak Elidel kullanıyordum ellerimde.Arkadaşlar malesef doktorlarımız vitili hastaları başından savıyor.aylarca elidel kullandım bir fayda göremedim doktorum daha sonra elidelin elde bi faydası yok demesi beni bitirdi :)
Ellerim okadar kötü durumdaydıki 5 VAKİT namaz kıldığım halde elimin üzerine dövme yaptırmaya karar verdim pisikolojimi siz düşünün :) Daha sonra hayatımda daha büyük sıkıntı yaratır diye son anda vaz geçtim.ve şu anda ALLAHA ŞÜKÜR elimdekiler DERMOVATE krem sayesinde bitti (bu arada kremi kendi araştırmalarımla buldum doktor sayesinde değil).Ben Allaha uyguladığım tedavi sonuç verirse bütün sıkıntı yaşayan kardeşlerime yardımcı olmaya çalışacagım diye söz verdim ve bütün sitelere bu yazıyı kopyalayacagım.Bu hastalıkta en zor olan yer ellermiş sahiden size yaptıklarımı yazmaya başlıyorum çok uzattım galiba kusura bakmayın...
TEDAVİ ŞEKLİM ŞU ŞEKİLDE
*DERMOVATE KREM (Yeşil renkte olanı kullanıyorum,Kahve rengi olan çok yağlı geldi bana) bu kremi 10 gün sürün 10 gün bırakın diyorlar.BEN 4 AY BOYUNCA HERGÜN 1 KERE ÖĞLEN NAMAZINDAN SONRA ABDESTLİ OLARAK VE ŞİFA DUALARI EDEREK SÜRDÜM.
*KATRAN SABUNU (Hergün sabah akşam elimi yüzümü bu sabunla yıkadım duşa girdiğimde de bu sabunu kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum çok faydasını gördüm)
*KİMYASAL hiç bir şeyi cildime sürmedim kolonya.traş losyonu,duş losyonu gibi
*YEŞİL ÇAY (günde 4-5 bardak tükettim antioksidan oluşuyla çok faydalı)
*ISIRGAN OTU (sabah ve akşam günde 1 bardak kurutulmuş ısırgan otunu kaynamış suyla demleyip düzenli içtim)
*YEŞİL RENKTE olan sebze meyva ne varsa günlük tükettim
*HAVUÇ betakarotenın baş tacı hergün düzenli yedim.
Arkadaşlar diyet yapmadım ama hazır gıdaları normalde de sevmem yediklerime dikkat ettim sebze meyva yemeye ağarlık verdim sıvı tüketimimi arttırdım.wood lambasıyla kendime baktığım ilk günün sabahı SİGARA ve ALKOLÜ bıraktım hala kullanmıyorum bence faydası büyük.
VE EN ÖNEMLİSİ;
Kötü alışkanlıkları bıraktığım andan itibaren NAMAZ kılmaya başladım kremlerimi hep kıldığım namazlardan sonra sürdüm.yediğim içtiğim ne varsa hep dua ve şifa olması adına niyet edip yedim.Her Namazımdan sonra ALLAH C.C. den kendim için ve diğer hasta kardeşlerim büyüklerim için yardım istedim.bu işin sırrı bence ibadette bitiyor.ALLAH C.C. herkese sağlık nasip etsin.bol bol dua edin arkadaşlar buralara yazılmış yazıları görüp iki gün tedaviye başlayıp üçüncü gün bişey olduğu yok diyerek bırakan ve insanları tedaviden soğutan insanlara kulak asmayın.3kuruşluk şeylerle insanları kandıran sahtekarlara aldanmayın.unutmayın arkadaşlar ALLAH kullarına böyle hastalık ve dert verip onları uyarıyor veya kendini hatırlatıyor.KESİNLİKLE 1ay 3ay kullanıp atmayın bu tedavileri inanarak saati saatine uygulayın ve ALLAHTAN yardım dileyin inanın bana sizde kurtulacaksınız.
Yazım çok uzun oldu bana gülenler veya saçmalıyo diyenler olabilir ama ben bunu ALLAH rızası için yazdım.sorularınız olursa seve seve cevaplarım.
Ben sızler için hep dua edicem sizlerde bana ALLAH razı olsun derseniz benim için yeterli...
ALLAH HEPİNİZE ACİL ŞİFALAR NASİP ETSİN UMUTSUZLUKTAN KORUSUN AMİN...
-
millet selam ,
gelecek ayın 12sinde kübaya gidiyorum vitiligo tedavim için 4 gün kalacağım , %80 üzerinde hastada iyileşme oranı var internet sayfalarındaki bilgiye göre ,
ilaçları alıp döneceğim bakalım işe yarayıp yaramadığını da paylaşırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 27 Ocak 2017; 15:49:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: enemy
millet selam ,
gelecek ayın 12sinde kübaya gidiyorum vitiligo tedavim için 4 gün kalacağım , %80 üzerinde hastada iyileşme oranı var internet sayfalarındaki bilgiye göre ,
ilaçları alıp döneceğim bakalım işe yarayıp yaramadığını da paylaşırım.
Küba'daki gelişmeleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ama bir türlü gitme cesaretinde bulunamadım. Geldiğinde konu hakkında bilgi ve tecrübeleri bizlerden eksik etmemeni diliyorum (:
İyi seyahatler şimdiden. -
Benım penisimde beyazlık belirdi doktora gittim vitiligo teshisi koydu. krem verdi onu kullanıyorum. Ayrıca alkolu ve fast food bıraktım.doktor ana neden psikolojik olabilir dedi. Psikiyatriye basvurmamı destek almamı onerdi. Yani kafanıza takmayın dengeli beslenin yuruyus yapın.sabırlı olun. Benim penisimde duz çizgi şeklinde ilerlemey devam ediyor sunnet derisine indi. Aman dedim ne halin varsa gor. Ben kendimi olumlu dusunmeye bıraktım. -
Arkadaslar bu sıkıntı bende yaklasık 13 senedir var maalesef caresi yok bu illetin -
Arkadaşlar kübaya gittim tedavi 6 ay 1 yıl arasında ilaçlarıda aldım geldim başarı oranı da %85 ve kalıcı tedavi öngörüyorlar 2 arkadaşıma daha ilaç getirdim 3ümüzden birisi kesin iyileşir diye üşünüyorum ilaç %85 başarı sağlıyorsa bakalım yaz sonu tekrar yazarım yada bir gelişme olursa paylaşırım.
bu hastalığın nedeni immün sistemdeki bazı savunma hücrelerinin yanlış işaretleme yaparak pigmentasyonu sağlayan melanositleri işaretlemesi ve yok etmesi ile oluyor belirli bir süre ilerliyor ve savunma sistemi hatayı farkedip bu T hücrelerini de durduruyor ama atak geldiğinde tekrar bir ilerleme oluyor .
benim kullandığım ilaç aslnda bir ilaç değil bebeğin içinde bulunduğu plesentadan alınmış hücrelerin sürüldüğü yerden deriye nüfuz ederek pigmentasyon üretimini yeniden tetiklemesi ve cildin rengine kavuşması prensibyle çalışıyor yani bir nevi kök hücre tedavisi.
ilerde son durumu tekrar paylaşırım ama kendinize abuk subuk steroidli iğneler kesinlikle yaptırmayın.
-
Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Umarı üçünüz birden iyileşirsiniz Küba'ya gidişle ilgili bilgi alabileceğimiz (vize, gittiğiniz sağlık merkezi, masraflar vs.) bir yer var mı? Ya da sizin bir yazınız. -
Daha önce vitiligoluyum forum sayfasında Kübaya gidip yada oradan ilaçları getirenler sonuç alamamıştı. Birazda maddi olarak külfeti çok. Yani ondan da umut yok olsa bilim dünyasında yayılırdı ve dünyada bununla ilgili sıkıntı çeken insanlar şifa bulurdu.
Ama inş size faydası olur şifa bulursunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 23 Mart 2017; 18:9:40 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ellekem
Daha önce vitiligoluyum forum sayfasında Kübaya gidip yada oradan ilaçları getirenler sonuç alamamıştı. Birazda maddi olarak külfeti çok. Yani ondan da umut yok olsa bilim dünyasında yayılırdı ve dünyada bununla ilgili sıkıntı çeken insanlar şifa bulurdu.
Küba dünya sağlık örgütünün üyesi değil o nedenle dünyaya yayılmıyor ilaç faydalı olup olmayacağını göreceğiz ben de bekliyorum ama benim tanıdığım 2 kişi var iyileşen. biraz sabırlı olmak gerekiyor maliyeti de var evet 7-8bin gözden çıkarmak lazım -
Kubadan aldigininiz ilaclarin faydasini gordunuz mu..
Tedavi sekilleri nasil kac gun kaliyorsunuz gitmekte zorlandiniz mi bilgi verebilir misiniz..
Tesekkurler -
enemy kardeşim yaklaşık 3 ay oldu sanırım, bir gelişme varmıdır ne durumda şuan vitiligolu bölgeler ? bende kübaya gitmeyi düşünüyorum bilgilerine ihtiyacım var. -
quote:
Orijinalden alıntı: enemy
quote:
Orijinalden alıntı: ellekem
Küba dünya sağlık örgütünün üyesi değil o nedenle dünyaya yayılmıyor ilaç faydalı olup olmayacağını göreceğiz ben de bekliyorum ama benim tanıdığım 2 kişi var iyileşen. biraz sabırlı olmak gerekiyor maliyeti de var evet 7-8bin gözden çıkarmak lazım
Konu hakkında bizde geri dönüşlerinizi bekliyoruz. Umarım olumlu gelişmeler gerçekleşmiştir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hnybrk
enemy kardeşim yaklaşık 3 ay oldu sanırım, bir gelişme varmıdır ne durumda şuan vitiligolu bölgeler ? bende kübaya gitmeyi düşünüyorum bilgilerine ihtiyacım var.
selamlar 3.5 ay oldu tam olarak henüz bir gelişme yok 3 kişi kullanıyoruz 6. ayda tekrar bir bilgilendirme yaparım instagramda @vitiligokuba diy hesap açtım oraya yüklüyorum bakabilirsiniz. -
Merhabalar.İsmim Ahmet. Benim kızım da da vitiligo sorunu var. acaba bahsettiğimiz uygulamayı nasıl yaptığınızdan bahsedebilir misiniz. telefonla iletişim kurmamız mümkün mü -
Ne hastalıklar var. Allahım sen yardım et... -
-
Enemy merhaba. Son gelişmeler hakkında bilgilendirebilir misin acaba. Kübadan getirdiğin ilaçların etkisi oldumu hiç sende veya arkadaşlarında. Cevabın için şimdiden teşekkürler. -
Sadece bu konu uzerine siteye uye oldum.
Eczacim bir kremi mucizeler yaratiyor 2 kisi cevremde bu krem sayesinde kurtuldu bende suan kullaniyorum 4 gunumden bile fark yaratti. isteyen olursa iletisime gecebilir -
vitiligo ayurveda uygulaması lekelerimi kaybetti ama kaybolan lekeler yaklaşık 5 - 6 yıl sonra yeniden meydana geldi kısacası tamamen vitiligolarımızı yok edecek bir ilaç bulunamadı bu üzücü olduğu kadar acaba bu hastalık için fazla araştırma yapılmıyormu sorusuda akla gelmiyor değil.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X