Şimdi Ara

vitiligo geçmeye başladı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
10
Favori
402.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ahmet bey cevabınız için teşekkür ederim, makine ile ilgili ve hastalık hakkında merak ettiklerimi detaylı şekilde sormak istiyorum bunun için mail veya telefon numarası yazar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetayaz41 -- 8 Mart 2020; 16:25:51 >
  • ahmetayaz41 A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba; ben de kocaelideyim. mümkünse ve sizin için sorun olmayacaksa yüzyüze görüşmek isterim. iletişim bilgilerinizi mesaj olarak atabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
  • ARKADAŞLAR

SIRF BU KONUDA BELKİ FAYDAM OLUR DİYE ÜYE OLDUM BURAYA BENDE 1 YILDIR VAR VE BU HASTALIK SADECE GÖRÜNTÜDE SORUN YARATIYOR MALUMUNUZ BEN ÇÖZÜMÜ BULDUM TEDAVİ DEGİL FAKAT TEDAVİYİ BULANA KADAR YADA BULAMAYACAKSANIZ ÖMRÜNÜZÜN SONUNA KADAR KULLANABİLECEGİNİZ BİR ÜRÜN KEŞFETTİM https://www.watsons.com.tr/p/solait-tinted-bronzing-c4462ng-lotion-light-medium-200-ml-19402
    YÜZÜNÜZDEYSE BU ÜRÜNÜ SÜRÜN 4 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA YÜZÜNÜZÜ İYİCE YIKAYIN REN TONUNUZA GÖRE ZAMAN İÇİNDE AYARLARSINIZ ZAMAN İÇİNDE BEN TEDAVİSİNİ BULANA KADAR BU ÜRÜNLE İŞİMİ GÖRMEYE BAŞLADIM İNŞ SİZEDE FAYDAM OLUR UMARIM

GEÇMİŞ OLSUN HERKEZE

• Arkadaşlar benim de yüzde vardı. Gittim 250 liraya krem aldım 1 yıl önce geçmedi. Daha sonra doktor arkadaşımın önerdiği kremi aldım 1 ayda sonuç verdi yakşık 3 ayda neredeyse temizledi. Kremin adı protopic türevi tacrolin, bu krem çok işe yarıyor. Kredi cildiyeci yazabiliyor öyle çok pahalı bir krem de değil sgk karşılıyor.Raporlu olarak yazdırın 10 liraya falan alırsınız.Yalnız protopic piyasada olmayabilir türevi olan tacrolin alabilirsiniz. İçerik aynı. Şiddetle tavsiye ediyorum
  • Makine kullanımı için tecrübelerimi aktarabilirm arkadaşlar. Kullanım incelikleri var. Özelden yazabilirsiniz. Büyük oranda geçtiği için artık düzenli kullanmıyorum. Bir de işler yoğun doğudayım . covid nöbetleri falan vakit bulamıyorum.
  • Ahmetayaz41

Ahmet bey iyi akşamlar.cihaz bendede var 20 gündür kullanıyorum sadece kızarmalar mevcut.sizde bayağı düzelme olmuş.Acaba cihazı nasıl kullandınız ilave bi ilaç,krem falan kullandınız mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim malum son derece sıkıntılı bir hastalık

• İlave bir şey kullanmadım. Kızarmalar daha sonra beneklenmelere dönecek

• 20 gün çok erken bir süre. Bir kaç ay disiplinli kullanmanız gerek.
  • https://www.youtube.com/watch?v=xGv-iK8t8kU&feature=youtu.be
    Daha önce de bu adamın kanalını atmıştım. Bu adam yıllar içinde iyileşme sağlamış mesela
  • Tekrar söylüyorum aleti almadan önce dermatoloğunuza sorun ok verirse alın
  • Nerden alacaz ahmet hocam bu lambayi satan yer var mi acaba

• Arkadaşlar fransa ve endonezyada özellikle fransada akrabası eşi dostu ama oturma izni çalışma izni olan varsa vitiligo rahatsizligi olan kisi beni bu numaradan arasın fransa ve endonezyada eşi dostu akrabası olan arasın 0534 636 64 19

• cemoon C kullanıcısına yanıt

Selam 4 yıl önce yazmışsını bu yazıyı ancak inşAllah görür cevap verirsiniz bu cihazı nasıl kullandınız yani kaç dk ayarı nasıl ben yaklaşık 20 yıldır vitiligo hastasıyım ve baya arttı son günlerde bir sürü şarlatana dolanrıcıya para kaptırdım. Ama sonuç hep hüsran hatta arttı. Dediğin vitpso jel i görünce heycanlandım çünkü lisede dizlerime bu jelle ışın tedavisi yaptılar ve baya kapnmıştı tekrarda yenilenmedi. Lütfen bir numara mail adresi yazın sizinle iletişime geçmek şifa bulmak istiyorum

• Bu cihazı ( ülkemizdeki elektrik sistemine uyması için ) şu tip bir adaptör ile kullanmalısınız
    n11.com'dan TRAFO MERVESAN KUTULU 220V 110V 50VA MS-50 seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    TRAFO MERVESAN KUTULU 220V 110V 50VA MS-50 Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/aksesuarlar/trafo-mervesan-kutulu-220v-110v-50va-ms-50-P11911530

• Mesaj maillere tek tek cevap veremiyorum maalesef. herkese örnek bir mesaj yazmaya çalışayım. Daha önceki özel bir mesaja verdiğimi cevabı buraya kopyalayarak. Öncelikle tekrar yazıyorum. İLGİLİ ALET İÇİN DERMATOLOĞUNUZUN OLURUNU OKEYİNİ MUTLAKA ALIN. hani özel mesajlarınıza cevap versem bundan farklı bir şey söyleyemeyeceğim. Hepimize allah sıhhat versin.

"Slm daha önce puva tecrübeniz yoksa zorlanabilirsiniz. Aleti 3 günde bir lezyona 3 cm uzaktan kullanıyorum. Kutusunda uv gözlük var o Gözlüğü takıyorum. Tüm lezyonlara önce 30 sn ile başlıyorum 3 gün sonra kızarma hafif tatlı kaşıntı oluyorsa 30 sn ile devam ediyorum olmadı ise 30 sn artırıyorum böyle böyle 2 ay sonrasında ellerime 10 dk göz altıma 3 dk göğsüme 2.5 dk gibi sabit sürelere kadar çıktım. Her gün uygulamıyorum bu kesinlikle önemli. 3 gün sonra. Bilinen zararı yok. Üniversitelerde kullanılıyor. Ama siz yine dermatoloğunuza sorun almadan önce. Diğer dikkat edilmesi gereken şey lezyon bölgesinde büyük ben, et beni falan var mı, benlere uygulamamak gerek. Onun dışında problem olmaz. Benim büyük oranda iyileştiği veya parlak beyaz değil silik beyaz olarak kaldığı için tembellikten pek sık yapamıyorum artık. 3 -4 g0nde bir ısrarcı yapmak ta önemli. Sürekli kızarık ama yanık değil hafif kaşıntılı düzeyde kalınca güzel iyileşiyor. 1 gün yapıp 10 gün yapmayınca kızarıklık kaçıyor haliyle. Süreç uzuyor vs vs..

daha önce dediğim gibi bu aleti almadan önce dermatologuma sordum. kullanayım mı diye ok verdi aldım yaptıktan sonra da ara ara ona kontrollere gittim takibinde oldum. devam et dedi ettim SİZ DE LÜTFEN ÖYLE YAPIN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetayaz41 -- 15 Nisan 2022; 8:25:31 >

• arkadaşlar özür dileyerek soruyorum cinsel bölgemde çok az vitiligo var kullanıpta memnun kaldığınız bir krem falan varmı acaba

• Ben de bir vitiligo hastasıyım. Bazı arkadaşlar hastalığın sadece kozmetik olduğunu düşünsede bu hastalık sadece KOZMETİK DEĞİLDİR. Eğer vitiligo kısmınızı güneşten muhafaza etmezseniz, uzun süre güneş veya üstte linki atılan UV lambalar gibi lambalara maruz bırakırsanız CİLT KANSERİ olabilirsiniz. Renk pigmentlerinin ölmesi demek vitiligo kısmın da güneşe ve uv ışınlara karşı tamamen savunmasız kalmış olması demektir. UV lamba tedavisini kesinlikle kendi kendinize denemenizi önermem. Çünkü UV lamba tedavilerinin de çeşitleri var. Kremli-kremsiz ve bazı kremler güneş ile etki ederken bazı kremler UV lamba ile tetikleniyor. Yani doktora danışmadan bu işe kesinlikle girişmeyin derim.

Öncelikle sizlere ilk tavsiyem gitmediyseniz bir dermatoloğa gitmeniz. Çünkü vitiligo çeşitli şekillerde meydana geliyor tüm vitiligolar aynı sebepten oluşmuyor. Genetik, Strese bağlı veya çarpma sonucu oluşan fiziki travma ile oluşmuş olabiliyor. Vitiligonuzun alanı, yayılım şekli ve sizin yaşam şeklinize göre gideceğiniz dermatolog en iyi tedavini yöntemini belirleyecektir. Ayrıca vitiligosu yeni başlayan bir hastaysanız ve doktorunuz antidepresan verirse koşulsuz kabul etmenizi tavsiye ederim yoksa hem vitiligonuz uzun vadede artabilir hem de psikolojik olarak sizi zorlayacaktır. Kesin bir tedavisi yoktur ama kişiden kişiye değişen yaklaşık 10 farklı tedavi yöntemi mevcut. Bu tedavi yöntemleri genelde kremle başlar daha sonra UV ışıkları ile tedaviye geçer, sonuç alınamıyorsa lazer denenir ve en son aşama olarak(genelde vücudunun çoğunu kaplamış birisiyse) beyazlatma uygulanır ve vitiligo olmayan yerlerin tamamı vitiligo rengi olan süt beyazı rengine eşitlenir. Açıkçası kürler bana biraz placebo gibi geliyor. Çünkü vitiligo üzerine yapılan araştırmalar hala tedavi için gerekli maddeyi arıyor. Tacrolimus da bunlardan yakın tarihte en etkili olanlardan birisi. Ben de şuan Tacrolimus kullanıyorum. Tedavi yöntemlerine bakmak isterseniz diye linki bırakıyorum.

https://www.guneserturk.com/vitiligo//

Tedavi yöntemleri dışındaki renkleri kozmetik olarak saklama veya düzeltme yöntemleri:

Bronzlaştırıcı kremler: https://www.gratis.com/trendler-otobronzan-rehberi

Cilt Renginde Dövme yaptırma yöntemi: https://www.nezahatyanmaz.com/vitiligo-kapatma.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 16 Haziran 2021; 23:53:28 >

• https://islaplus.com/dermokozmetikler/
    Arkadaşlar vitiligo için bu siteden ütün deneyen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.