Şimdi Ara

Vİtodens 50 uyumlu oda termostat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    12 daireli apartmanda bireysel doğalgaza geçiyoruz, tanıdık firma ile tüm daire sahipleri toplu anlaştık. bununla ilgili bazı sorularım olacak bilenler lütfen cevaplarını esirgemesin.
    1.) aşağıdaki tesisat ücreti 2015 şubat için iyimi?
    Sokaktaki doğalgaz kutusundan her daire kapsına gaz hattı +
    daire girişinden kombiye kadar gaz hattı +
    kombiden kollektörlere gidiş (sıcak) dönüş (soğuk) su boruları döşeme +
    ev kullanım suyunu en yakın sıcak su çeşmesine bağlantı ve boru döşenmesi +
    projelerine
    toplam 1600tl daire başına anlaşılmış, oturduğumuz bölgede bulunan 3-5 doğalgaz tesisat firmasından en ucuz teklif (kaliteli malzeme) bu firmadan alınmıştır.
    fiyat iyi mi?

2.) bina 2009 yapımı, daire 150m2 brüt, dış cephe tuğla arası yalıtımlı, pencereler pvc sızdırmaz, arakat, kuzey cephe falan filan yalıtım düzgün.
    Ev içinde hali hazırda mobil sistem üzerindeki 7.5 metre radyatör uzunluğumuzu 12 metreye çıkarma, gerekli radyatörlere termostatik vana takma kararı aldık (bazı radyatörler büyütülecek, bazı odalara ve koridora radyatör eklenecek.)
    bu uzunlukta radyatör boyu ile VITODENS 50 24 KW başa çıkabilir mi?

3.) Oda termostatı kullanmak istiyorum fakat Viessmann markasının kablosuz oda termostatı çok pahalı (600-700 tl). vitodens 50 OPENTHERM protokolünü kullanarak iletişim kuruyormuş.
    OPENTHERM destekli ve vitodens 50 ile uyumlu, KABLOSUZ-MODÜLASYONLU ve nispeten HESAPLI oda termostatı önerebilirmisiniz? Alev kısıp az yakma açısından Modülasyon ve pratiklik açısından kablosuzluk önemli.

4. evi keşfe gelen mühendis ile 1 saatten fazla konuşup ölçüp biçtik. uzun uzun detayları sordum. özellikle kombiyi epey sordum. termostatı araştıracağını söyledi ama ses çıkmadı. İnternetten araştırmalarım sonucu Vitodens 50 24kw nin teknik değerleri makul gibi. firma vitodens 50 24kw kombiyi montaj dahil 2300e takacak. aynı değerlere sahip daha uygun fiyatlı kombilere yönelmelimiyim, yoksa 3-5 aramayıp kaliteli olsun deyip bunu mu taktırayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayman -- 23 Şubat 2015; 20:05:28 >

• albayman A kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum, bizde iki blok olarak doğalgaza geçiyoruz ve Gaziantep ilindeyim, şu anda tesisat ve kombi anlaşması yapıldı ana kolon+evin içi+ocak bağlantı ve kombi bağlantısı+balkon dolap içi montaj+viessman vitodens 50-24 kW premix kombi 3400 tl 9 taksit anlaştık.Ben açıkçası ilk başta E.C.A. Confeo Premix 24 kW modelinde ısrar ettim ama arada sadece fark 200 tl olunca vazgeçtim.Oda termostatı viesmannın ki çok pahalı nette kısa bir araştırma yaptım general ht-300 diye bir model gözüme çarpttı acaba uyumlu mu yoksa değil mi tam bilemiyorum, siz veya bu konudan bilgisi olan arkadaşlar olursa lütfen karşılıklı fikir-alış verişinde bulunalım.Benim binada 2009 yılı yapımı ve brüt 150 m² daire durumumuz aynı...Şimdiden tekrar hayırlı olsun cevabınızı ve paylaşımınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: utangac1982

merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum, bizde iki blok olarak doğalgaza geçiyoruz ve Gaziantep ilindeyim, şu anda tesisat ve kombi anlaşması yapıldı ana kolon+evin içi+ocak bağlantı ve kombi bağlantısı+balkon dolap içi montaj+viessman vitodens 50-24 kW premix kombi 3400 tl 9 taksit anlaştık.Ben açıkçası ilk başta E.C.A. Confeo Premix 24 kW modelinde ısrar ettim ama arada sadece fark 200 tl olunca vazgeçtim.Oda termostatı viesmannın ki çok pahalı nette kısa bir araştırma yaptım general ht-300 diye bir model gözüme çarpttı acaba uyumlu mu yoksa değil mi tam bilemiyorum, siz veya bu konudan bilgisi olan arkadaşlar olursa lütfen karşılıklı fikir-alış verişinde bulunalım.Benim binada 2009 yılı yapımı ve brüt 150 m² daire durumumuz aynı...Şimdiden tekrar hayırlı olsun cevabınızı ve paylaşımınızı bekliyorum

Ana kolon + evin içi + ocak bağlantı
    + eca confeo premix + balkon dolap içi montaj
    + kombiden kollektöre kırma ve 32lik boru döşeme
    +koridor kırma yer yer 32, 25, 20 boru döşeme
    + 3 adet 120lik kalde radyatör montajı
    + 9 adet danfoss termostatik vana
    + kırdığı yerleri kapatma tesviye etme
    vb ıvır zıvır için firmaya 4600tl ödedim.
    fayans 30tl
    mutfağı laminant döşedim: 300tl
    sökülp takılacak mutfak dolabı vestiyer laminant vs herşeyi kendim söküp hazır ettim, geriye kendim taktım.

araştırmalarım sonucu ECAnın uzun zamandır tanınan ve kendini kanıtlamış bir kombi olduğuna kanaat getirdim.
    viessman da piyasada yeni. ayrıca ecanın bir çok özelliği daha iyi.

termostatik vana taktırdığım için gelecek kış (inşallah) termostatsız deneyeceğim.
    eğer konfor ve tüketimden memnun kalmazsam ozamana kadar inşallah modülasyonlu kablosuz bir model bulunursa alırım.
    bulunmazsa LAGO FB termostat alır kullanırım.

Vitodensin kablosuz termostatları 500-600tl arası. kablosuz modülasyon yaygın değil henüz o yüzden sıkıntılı.
    general ht 300 modülasyonlu değil. kombinin on/off portuna montaj yapılır. modülasyon meselesini kafaya takma dedi mühendis arkadaş ama kombi modülasyonlu iken termostatı on/off almak bence saçma. neyse hayırlı olsun herkese...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.