Şimdi Ara

vlog için kamera önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    youtube için kamera arıyorum 1000 lira bütçem var. sabit olarak 60d kullanıyorum ama ele alıp gezmek için düşük ışıkta beni yarı yolda bırakayacak bi akina arıyorum bir kaç model var kafamda ama ciddi anlamda kararsızım. benim için en önemli olan diğer şey ekranın dönüp selfie modunda videolar çekmem bunun için benim araştırmalarımda buldugum makinalar

samsung nx300m (samsung fotoğraf piyasasından cekiliyor )
    Sony a5000 ( muhtemelen 2. el )
    Sony Alpha NEX-3 (muhtemelen 2.el)

sizin önerileriniz, bu cihazı kullananlarınız var mı ? yorumları bekliyorum

• Sony Rx 100 mark 1 veya mark 2 . Nex3 videoda o kadar iyi değil tavsiye etmem .
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    hocam kendimi görmem lazım fiyat ta max 1200 civarı o yüzden sony a5000 düşündüm. varsa döner ekranlı tüm tavsiyelere açığım
  • canbazoğlu C kullanıcısına yanıt
    Samsung nx300m , nx3000 , nx mini de eklenebilir listeye o zaman . Bu üçünün ekranı da 180 derece dönebiliyor . Uyumlu mikrofon var ise bunlar da iş görebilir . Ancak ekipman uyumu açısından A5000 daha iyi alternatif olabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbazoğlu

herkese merhabalar.
    youtube için kamera arıyorum 1000 lira bütçem var. sabit olarak 60d kullanıyorum ama ele alıp gezmek için düşük ışıkta beni yarı yolda bırakayacak bi akina arıyorum bir kaç model var kafamda ama ciddi anlamda kararsızım. benim için en önemli olan diğer şey ekranın dönüp selfie modunda videolar çekmem bunun için benim araştırmalarımda buldugum makinalar

samsung nx300m (samsung fotoğraf piyasasından cekiliyor )
    Sony a5000 ( muhtemelen 2. el )
    Sony Alpha NEX-3 (muhtemelen 2.el)

sizin önerileriniz, bu cihazı kullananlarınız var mı ? yorumları bekliyorum

Hepsi sıfır, kapalı kutulu, faturalı ve Sony Eurasia Türkiye garantili.

1) Sony NEX-F3K 1855 Kit lens ile 950TL
    2) Sony NEX-6 1650 Kit lens ile 1250TL
    3) Sony NEX-5R 1650 Kit lens ile 1050TL
    4) Sony A77 1855 Kit lens ile 1999TL
    5) Sony A77 18135 Kit lens ile 2599TL

Fiyatlar nakit fiyatlardır. Tüm kartlara taksit seçeneği bulunmaktadır.

• Max 1200 e nasıl bir cihaz almalı sizce ekranı donebilen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konu açılalı epey olmuş. Aldınız mı bir cihaz ? Almadıysanız Panasonic Lumix serisini inceleyin. Dönebilen LCD hangisinde var bilmiyorum. Uzun zamandır m4/3 cihazları takip etmedim. Ama video da çok çok başarılı cihazlardır. Lumix GF2 fiyat fayda eşiği en yüksek ürünlerden birisidir.
  • 1500lere çıkabilseniz Rx100m3 çok kullanışlı ama max 100 demişsiniz.
    Canon GX1 MarkII düşünülebilir 1000 liraya ikinci el bulunabiliyor.
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera parasını s7 edge ye yatırdım. Şu an ya bi kamera yada bi stabilizer almayı düşünüyorum.

Yine kamera önerilerine açığım. Birde Panasonic in video performansı hakkında hiç bilgim yok bı araştırayım. Sony gerçekten bi konuda harika rx100 3 deneme sandım oldu çok sahane bi cihaz.

Eğer çok hareket halinde olmayacaksan stabilizer yerine kamera tercih etmek daha mantıklı olur. Eğer çok hareket ederim ben ama kamerasız da olmaz dersen Djı Osmo derim. Çok başarılı bir cihaz. Hem kamerasını çıkartıp stabilizer i telefon ile kullanma durumunda olabilir diye tahmin ediyorum.
  • Ben de kendimce size başka bir ürün grubundan tavsiye vermek isterim. Eğer amacın vlog ise sonsuz odak özellikleri, geniş açı lensleri, mikrofon takılabilme özellikleri ve optik stabilization yetenekleri ile aksiyon kameralarına bakmanızı öneririm. Hem de pil süreleri çok daha uzun... Özellikle Sony nin for x3000 ni inceleyin derim.

https://youtu.be/TL9VT1ywsNw

İşte malesef öyle olmuyor . Dji osmo nun 2 modeli var biri kameralı sadece kamera değişiyor ve diğeri telefon vb aparat takılıyor ve onun sallanmasını engelliyor .

60d var elimde onu satıp Sony rx100m3 almayı düşünüyorum çok cezbedici yada Canon g7x

Hocam elinde 60D varsa parayı ekipmanlara yatırsan daha mantıklı olmaz mı ?
  • Canon EOS M tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeroztrk

Hocam elinde 60D varsa parayı ekipmanlara yatırsan daha mantıklı olmaz mı ?

Makina süper ama otomatik focus yok videoda birde çok ağır ve büyük yürürken kullanmak.imkansız

Videoda otomatik netleme pek tercih edilen bir yöntem değildir aslında. Aksiyon kameralarında çok geniş açı lensler bulunduğu için minimum ve sonsuz netleme aralığı kısa olduğundan otomatik netlemede avantaj sağlıyor. Ağırlık konusunda pek birşey söyleyemem evet nispeten ağır. Edelkrone markasının ürettiği steadicam ürünleri var, yürürken bayağı iş görüyorlar İncelemekte fayda var. Netleme için ultra geniş açı lens alıp sonsuzda kullanarak netleme olayını da kurtarmış olursunuz aslında 60D ile.
  • Arastirma icerisindeyim vlog icin aksiyon kameralarinin acilari fazla buda goruntude istenmeyen bir bozulma yapiyor.

• Benim de bu hakkın da yardıma ihtiyacım var velakin ben 4k camera alınmasından yanayım hem ufak hem çekim kalitesi mükemmel hemde ucuz ses alma olayında biraz korkum var ama oda ayarlanır
    bende sjcam m20 var ancak geniş açı lens olayında balık gözü efektini sevmiyorum bu nedenle fov ayarını kapatıyorum ya da narrow yapıyorum, ayrıca iphone7 cihazımda var amacım tripoda sabitleyip tek bir açı çekmek.. sizce sjcam m20 aksiyon kamerasıyla 1080 60fps'mi cekeyim yoksa iphone 7 'den mi devam edeyim netleme açısından soruyorum
  • eternalsun kullanıcısına yanıt
    Hocam bana sorarsan İphone 7 ile devam derim. Hiç fena görüntüler vermiyor. sjcam m20 deneyimleme şansım olmadı. Ama diğer aksiyon kameralarından pay biçersek vlog için dış mekan yada adına yaraşır bir şekilde aksiyon yoksa bence gereksiz. Kaldı ki montaj vs yapmaya kalkarsanız 1080p 60fps biraz zorlayacaktır. Hem kaç kişi akn sebebiyle 1080p video izliyor ki ? Ancak görüntüleri görmek vs amacıyla. Ama bunların yanında en önemlisi sizin içinize sinmiş olması. İkisi ile de deneme yapın. Hangisini severseniz onu kullanın derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.