< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhanrecep -- 24 Haziran 2024; 21:4:0 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Vodafone fiber altyapısından superonline internet bağlatmak nasıl olur?
-
-
Cevap verecek kimse yok mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Superonline en kötüsü diyebilirim
Anlatılmaz yaşanır yaşayan bilir
Hele a firmanın alt yapısı üzerinden b firmadan hizmet almaya çalışmak en kötüsü genelde pek iyi olmuyor bir sorun olduğunda birbirlerine atıyor
Anlamak için buradan başlayabilirisin
https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 25 Haziran 2024; 0:24:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vodafone net , destekleri yok gibi bir şey ona göre iyi düşün taşın :)
-
Tam ketenpereye düşmüşsünüz :)
VDF sorun olduğu zaman muhatap bulamayacağınız bir ISS.
SOL ise dillere destan, alengirleriyle meşhur olan sansüronlayn...
Haliyle hangisinden hangisine geçerseniz geçin kurtuluş yok.
Hep benzer deneyimleri yaşayacaksınız. Anlık gecikmeler, sitelere göre hız sınırlandırması ve onlarca farklı sorun.
Abartmıyorum bu arada, zaten siz de yaşıyorsunuz.
-
Anlaşılan gelen gideni aratır desenize! O zaman başvuruyu iptal edeyim ben. Teşekkür ederim bilhilendirmeleriniz için.
Vodafone maalesef şuan piyasadaki en sansürlü internet. DNS sunucularıyla internete çıkmanız bile engelli (Farklı yöntemlerle bağlanabilseniz de...). Ben telefonda 1 yıl kullandım. Hakikaten adguard ile internete çıkamıyordum. Ayrıca Superonline bile CGNAT'a sokarken, IP havuzlarının ne kadar geniş olduğunu siz düşünün. Yurtdışı çıkışlardan v.s. bahsetmiyorum bile... Speedtest konusunda maalesef Superonline'da da yavaşlamalar başladı. Birkaç gündür test sunucularını geç buluyordu, forumda biraz dillendirince muhtemel firma çalışanları yazılanları görüyor olsa ki müdahale edildi ve şuan nazar değmesin konumunda... Gider mi gitmez mi yine bilinmez ama...
Bildiğim kadarıyla zaten Vodafone'un kullandığı altyapı Superonline firmasına ait. Yani Vodafone'un kendi fiber altyapısı yok. Geçmenizde sorun olacağını zannetmiyorum, ama bence alternatifiniz varsa tercih etmeyin. Ben kullanıyorum mesela, ama mecburiyetten. Telekom, bakır kablo altyapısıyla hizmet veriyor bölgemde. Sürekli kopup düşüyor. yıl 2024 iken bu firmanın kopan düşen, bakır kablosuna sürekli toz ve su değen, dolap kapakları açık, kablosunu tünelde farenin kemirdiği ve sorun oluştuğunda ellerini sürmedikleri altyapılarıyla uğraşmak istemiyorum. Yalan yok, fiber cidden rahatlık, ama dairenize fiber kablo geliyorsa... Diğer türlü ethernet kablosuyla geliyorsa modem değiştiğinizde bile sorunlar çıkartabiliyorlar (VLAN ID 0 gibi bir kontrolleri varmış. Modem değişince algılayıp bağlantınızı kesiyor, portu arızaya geçiriyorlarmış.). Ben de yeni öğrenmiş oldum açıkçası...
Kısacası maalesef kötünün iyisi diyebiliriz.
-
Eyvallah hocam açıklamanız için teşekkür ederim. 2 saat önce aradılar kurulum için iptal ettirmek istedim başvuruyu, yok iptal etmeyin adresinizde gayet sağlıklı kullanırsınız. Çok memnun kalırsınız vs dedi. Askıya aldım bende kurulumu. Aslında tt bakır var fakat çok eski 25-30 yıllık santrale 260 m daha önce turknet başlatmıştım fakat memnun kalmadım kopma ping çok fazla oldu. İki alternatifim kaldı ya vodafone devam ya da superonline geçeceğim.
VDF devam et hocam, SOL sana bir farklılık sunmaz.
Sadece surf/video yönünde kullanıyorsan belki SOL daha stabil olabilir. Oyun oynayacağım diyorsan ikisi de aynı derecede kötü olacak.
-
Binanızdaki Telekom altyapısı ne durumda hocam FTTH mi yoksa ADSL/VDSL mi?
-
VDSL var hocam 260 mt ortalama 64 mbps hız veriyor.
1 temmuzda da fiyat zammı muhabbeti dönüyor hocam. Şuanda vdf 365 yeni taahhüt verirsemde 500 tl diyor, superonline 470 fiyat çekti. Sadece surf,video program vs. günlük rutin kullanımlar (arada oyun) için kullanıyorum.
Binanıza FTTH kurulması için şuradan kayıt yapabilirsiniz hocam
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
Telekom fiber getirir ise alternatif işletmecilerden de fiber alabiliyorsunuz adsl/vdsl de olduğu gibi aynı hocam.
-
İş yerine internet için vodafona gittim üzerime faturalı hat olduğu için 90 TL indirim alacağım söylendi adresi verince de fiber var burada 100 Mbps hız alırsınız dendi başvurdum ertesi gün bağlandı 120 civarı download 20 civarı upload alıyorum nasıl sizce şuan 410 TL ödeyeceğiz normalde 500 idi ama hattım olduğu için 410 a düştü
Biliyorum hocam, 140 dairelik site bulunduğum yer. Yönetimle görüştüm aman kimseyi işkillendirme doğalgaz çalışmasından dolayı problemler yaşandı bende tt fiberi çok istiyorum fakat malesef getirilemiyor.
Hocam ben mevcut vdf 200 mbps fiber kullanıyorum 1 ay sonra taahhüt bitiyor 500 tl teklif var şuanda senin fiyat bildiğim kadarıyla piyasa ortalaması.
Ben fiyatı normal buldum hıza göre zaten kaç mbps olursa olsun sabit fiyat 410 TL mesela ev için sordum 45 mbps VDSL destekliyor onun için de 35 mbps paketli veririm işinizi fazlasıyla görür dedi personel. Şuanda evdeki internet Türk Telekom 2 sene önce 130 TL den anlaşıp bağlatmıştık 3 ay süresi kaldı arayıp duruyorlar ilk 9 ay 379 kalan diğer aylar 479 demişler vergi dahil o da nasıl olur bilmiyorum çok iyi de çekmiyor aslında Superonlineyi hiç araştırmadım
Superonline konusunda çoğunluk bağlatma pişman olursun diyor. Zaten bende vdf hiç memnun değilim o yüzden bir deneyeyim dedim fakat gelen gideni aratır muhabbetini yaşamak istemiyorum. Onun için vdf iptal etmeden superonline bağlayayım dedim bakalım göreceğiz.
Valla Turkcell daha önce 1 sene kullandık o zaman adsl 8mbps idi bize yetiyodu baya öyle çok fazla intetneti iyi kullanan biri değiliz zaten kaldı ki evde durmuyorum bile ben akşamdan akşama geliyorum o yüzden bişey olacağını sanmıyorum. Fiyatlara baktım vodafone 35 mbps 410 dan verecek Super online 24 mbps 410 dan verecek Vodafone zam yapmaz ise bi tık uygun kalıyor
Hayırlısı olsun üstadım o zaman inşallah memnun kalırsınız sizde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- los ışığı kırmızı yanıyor
- superonline yasaklı sitelere giremiyorum
- tp link ex530v
- hg8245x6-10 şifre
- 24 mbps internet hızı nasıl
- statik ip
- internetim çok yavaş
- mobil veri çekmiyor
- turkcell abone sayısı
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X