Şimdi Ara

vodafone fiber internet aksamlari hiz kisitlamasi yapiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
9.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla 20 dk mh ile konuştum. Kayıt acıyor otomatik hata tespiti diyor, fakat hiç tatmin edici cevaplar değil bence. 4 mpbsyi geçmiyor. Keşke Ttnet ile devam etseydim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodefone 99 mbps internet kullanıyorum ama allah belanızı verdirsin dedirttiler sonunda. 3 ay oldu alalı şimdi arayıp iptal ettirdim. 900 tl cayma bedeli var dediler ödeyeceğim dedim.
    SOL 500 tl cayma karşılıyor 4 ayda ücretsiz internet veriyor ona denk geliyor zaten. Karşı komşum 15 mbps SOL kullanıyor sorunsuz akşamları izliyor ben 100 ile izleyemiyorum. İlginç tarafı 90 net geliyor ona rağmen açmıyor. Akşamları Loss yükseliyor sakın ama sakın bulaşmayın. Paranıza yazık...
  • SoL FTTH altyapısında hem Millenicom hemde Vodafone 100 Mbps kullanıyorum.

Vodafone Amsterdam :

vodafone fiber internet aksamlari hiz kisitlamasi yapiyor

Millenicom Amsterdam :

Vodafone Turkcell Superonline (istanbul) :

Millenicom Turkcell Superonline (istanbul) :

Dayanamadım en sonunda VDF MHyi aradım.Yurtdışı speedtest bizim için önemli değil yurtiçi değerlere bakın dedi.
    Bende tabi açtım ağzımı yumdum gözümü.
    N'apcam ben yurtiçinde? Muhittin abiyle görüntülü mü konuşacağım whatsapp'tan?
    Twitch yok, youtube yok, onedrive yada google cloud'dan dosya indireceğim yok.

Neymiş efendim yurtiçi hız test değerleri önemliymiş...
    Ya burası internet, Türkiyenet değil ! ! !

• Benimlen ilgilenen santral mühendislerine bu durumu da ileteyim ciddi ciddi bu da aldı başını gitti.

Sinir bozucu...
  • Dun gece benim de basima geldi. Ilk defa boyle oldu. 100mbit Sinirsizi sol altYapisindan kullaniyorum. Dun gece hizim 4-10 mbit arasina dustu. Su an normal ama bakalim bu aksam da tekrar edecek mi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydunet alt yapısı üstünden 24/2 mbit vodafone fibermax kullanıyorum. Yurt içi download/upload değerlerim kabul edilebilir seviyede. Fakat yurt dışı değerlerim gerçekten vasat. Ayrıca yurt içinde de ping değerlerim sanki biraz yüksek gibi geldi. Bu arada balıkesir/bandırma'da oturmaktayım ve speedtest yaparken otomatik izmir vodafone sunucularına atıyor sistem. İzmir'e yaptığım speedtest sonuçları yine çok kötü değil ama İstanbul'daki sunucularla yaptığım testlerde sonuçlar vasat.. İzmir/vodafone sunucuları dışında başka bir sunucuda test yaparsam sonuç ping biraz fazla çıkıyor.

Amsterdam hız testi:

İzmir hız testi :

İstanbul hız testi :

• gün içinde internetim normaldi 3-4 saat twitchde yayın izledim fakat arada 5-6 kez donma oldu, hızda dalgalanma mı var diye düşüdürüyor bu da, kaç gündür yaşadığımız sorunlar sonucunda.
  • Hocam yukardaki mesajımdaki testleri yapıp buraya attıktan sonra ilk işim müşteri hizmetlerini aramak oldu. Müşteri temsilcisi arkadaşa durumu anlattım ve beklememi istedi birkaç ayar yaptı ve bir daha hız testi yapın dedi. Tekrar amsterdam sunucusuna testimi yaptım ve sonuç;

• Son durum nasıl arkadaşlar, sorunlar hala devam ediyor mu akşamları?
  • Evet devam ediyor.
  • 1 Kasım’da SOL taahhütüm bitiyor. Forumda bu opsiyonu görünce çok mutlu olmuştum ama belli ki akşamları netflixi 640 x 480 izleyebilirsek öpüp başımıza koyacağız! 4 mbps, 5 mbps ss’ler var.
    Ayıp yahu.
    Bu durumda ya TurkNet’i deneyeceğim, ya 100 mbps hızımı 50’ye düşürüp SOL’da devam edeceğim...

Özellikle bu başlığı her gün takipteyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gündür akşam 8-12 arası değilde 10-10:30 arası veya 9-9:30 arası bi dalgalanma oluyor. Bakalım bugün daha sorunla karşılaşmadım.
  • 21.41 itibariyle sorun yok gibi görünüyor.Ama yarın akşam yine sorun ortaya çıkabilir.Garantisi yok.Stabil bir bağlantı istiyoruz ,bunun için taahhüt verdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 5 Ekim 2019; 22:3:50 >

• Bunlar çocuk mu kandırmaya çalışıyorlar ne yapıyorlar anlamadım ki :

Amsterdam :

Turkcell SoL istanbul :

• cunkurd kullanıcısına yanıt
    Frankfurt yada Amsterdam'a bir test yapabilir misin?
  • Eskişehirde superonline altyapısından kullanıyorum herhangi hız kaybı veya paket kaybı yaşamıyorum. Tarifem Yeni Fibermaxlı Evler Kampanyası Genç Aile - 100 Mbps Limitsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre A. -- 5 Ekim 2019; 23:47:15 >

• Emre A. kullanıcısına yanıt
    IP bloğun kaçla başlıyor?

EDiT: Komut satırından " tracert ams.speedtest.net " çıktısını paylaşabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 5 Ekim 2019; 23:52:6 >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Şuan 149'iu ipdeyim ama modeme reset atınca 31,176,178'li ipler geliyo.

Tracing route to ams.host.speedtest.net [185.80.220.177]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms 1 ms 192.168.1.1
    2 8 ms 6 ms * 195.87.128.37
    3 14 ms 15 ms * 31.155.48.181
    4 14 ms 13 ms * 46.234.6.237
    5 14 ms 14 ms * ae4-17-ucr1.tuz.cw.net [195.2.23.129]
    6 44 ms 43 ms 43 ms ae9-ucr1.ese.cw.net [195.2.31.102]
    7 43 ms 42 ms 43 ms ae1-ucr1.bch.cw.net [195.2.8.61]
    8 30 ms 30 ms * ae0-ucr1.clj.cw.net [195.2.8.66]
    9 41 ms 42 ms 42 ms ae26-ucr1.vie.cw.net [195.2.2.114]
    10 44 ms 41 ms 44 ms win-b4-link.telia.net [62.115.51.173]
    11 64 ms 66 ms 66 ms prag-bb1-link.telia.net [62.115.113.68]
    12 98 ms 62 ms 62 ms hbg-bb1-link.telia.net [62.115.139.208]
    13 64 ms 66 ms 65 ms adm-bb3-link.telia.net [213.155.136.160]
    14 64 ms 62 ms 65 ms ams.speedtest.net [185.80.220.177]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre A. -- 5 Ekim 2019; 23:56:11 >

• Emre A. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Şu sonuçları şuraya koyayım da akşam MH, yok serverlar yoğundur, yok modemde sorun vardır, yok kablonuz bozuktur vs. vıdı vıdı etmesinler.Saat 18:00'den sonra yurtdışı çıkışlarınız berbat oluyor diyorum adamlar hala daha yurtiçi 100 Mbps alıyorsunuz zaten sorun yok diyorlar.
    Bir türlü anlatamadım derdimi, tunneling protokol ve yönlendirmelerinize bir göz atın sorun var diyorum, MH he he söylerim ben teknik ekibe diyor.
    Arkadaş bir sorun var işte bunu neden anlamak istemiyorsunuz ???

Bu gece ya bu iş çözülecek yada Vodafone aboneliğim bitecek.BU kadar ! ! !

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.