Şimdi Ara

VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.170
Cevap
48
Favori
128.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kingstonn

konu biraz eski ama bu modemin ikinci elini buldum bi bakayım dedim yalan yanlış bilgi dolu

broadcom cpu olmaz anakart olur demişsiniz de broadcom anakart diye bisey yok çipset dediğin şey cpu yani işlemci

bu modem realtek işlemciliymiş bunu gördüm vaz geçtim almaktan modem broadcom falan değil arkadaşlar bu mesaja bakıp aldanmayın

broadcom cpu lu modemlerde adı üstünde baba gibi broadcom işlemcisi olur realtek çipli modeme fotoyu koyduğu halde broadcom çipi var diyip milleti de yanlış yönlendirmeyin orda bir tane broadcom marka entegre bile yok yahu birde o kadar iddialı konuşmuşsunuz ki bileni de şüpheye düşürüyorsunuz insaf hg658 de broadcom işlemci var mesela buyrun anlamayanlar için fotosu

yeşil bga kılıf chip broadcom cpu

Alıntıları Göster

h300s ile aynı dsl çipini kullanan modem bulabilir miyiz acaba ?

• e_capkan kullanıcısına yanıt

ttnetin dağıttığı zte zxhn h168a modem sanırım realtek chipset kullanıyor ama hiç anakartının fotografını göremedim. modemi kullananlar söküp içini gösterse çok makbule geçecek..

zte zxhn h168a'daki RAM ve FLASH depolama miktarının H300s ile aynımı yoksa daha düşükmü olduğunu bilmiyorum. anakart fotografı lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

ttnetin dağıttığı zte zxhn h168a modem sanırım realtek chipset kullanıyor ama hiç anakartının fotografını göremedim. modemi kullananlar söküp içini gösterse çok makbule geçecek..

zte zxhn h168a'daki RAM ve FLASH depolama miktarının H300s ile aynımı yoksa daha düşükmü olduğunu bilmiyorum. anakart fotografı lazım

denedim o modemi.

10-15mbps fark var dsl hızları arasında.aynı dsl çipi değil eminim.

• vodofone ve superonline harici kullanamazsınız derken yani fiberi kastettiginizi düşünüyorum çünkü daha once netspeed de adsl olarak kullandım bu modemi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • codezeta C kullanıcısına yanıt

Evet FTTH eve kadar fiberden bahsediyorum.

• Hocam bu yanlış bilgi arkadas vlan id 35 yazamadigi icin girememis root olarak oturum acinca giriliyor vlan id ve baglaniyor birde ethernet harici diger girisleri kapatmasi lazım ayni modemi evdeki ftth baglantida denedim sorunsuz baglandim internete.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EryiğitOguz kullanıcısına yanıt

VLAN ID hiç aklıma gelmemişti. TT altyapısındaki ISS'ler direkt MAC filtreleme yapıyor. E H300S de MAC klonlama özelliği yok.

Bu filtreye rağmen bağlandıysa garip olmuş ama oluyorsa da çok sorgulamamak lazım. Teşekkürler bilgilendirme için.

• mac filtreleme olayı yok hocam direk herhangi bir modemı baglayabılırsınız. buda eski bir telekom modemıyle yaptıgım deneme.

• Merhabalar, vdsl altyapım var 82 Mbps'ye kadar destekliyor. İkinci el ilanlardan bu modemi satın alıp kullanmak istiyorum. Memnun kalır mıyım, kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Arkadaşlar hepinize selamlar..

Bir süredir Türk Telekom VDSL bağlantısı ile bu modemi kullanıyorum. Gayet de memnunum.

Eve Tivibu almak istedim ancak sistemden modemin uyumsuz olduğu bilgisi verildiğinden bu modemle Tivibu cihazının kullanılamayacağı bilgisi verildi.

Aranızda benzer deneyim yaşayan ve bu modemi Tivibu ile kullanan (bir şekilde ayar yaparak) arkadaşımız var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler, sağlıklı günler..

Edit:

Konu içeriğinde @LoverMS 'nin ve @mesentr78 'in yazmış olduğu mesajları gördüm ve eski TT modemi (TPLink TD-W9970) Tivibu'ya uyumlu olduğu için onu ana modem yapıp H300s'i AP olarak kullanmayı düşündüm. Ancak kendilerinin belirttiği ayarları yapmama rağmen internete çıkamadım.

@LoverMS ve @mesentr78 hocalarım, sizlere zahmet olmazsa bahsettiğiniz ayarların resimlerini atma şansınız olabilir mi? Zira dediğiniz ayarları yapmama rağmen maalesef H300s'e internet bağlantısı gelmiyor bir türlü.

Şimdiden teşekkürler size de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecureSpy -- 30 Temmuz 2021; 19:56:23 >

• Netgalaksi vdsl kullanan var mı? İnternet bağlantısı bir türlü gelmiyor. Müşteri hizmetleri çok zayıf. Güvenlik duvarı , güvenli dns kapalı. Modem anasayfada altta wan ip adresi görünmüyor. Bu firmadan internet bağlattığıma çok pişman oldum açıkçası.. Hiç yardımcı olmuyorlar.

• hocam netgalaksi online işlem merkezine girdiğinde internete çıkış için kullanacağın kullanıcı adı ve şifreyi bulabilirsin

modemin içine VodAdmin Voda556Net12 kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yap ve modemi fabrika ayarlarına çevir.

ardından internet sekmesinden wan kısmına tıklayın gelen ekranda vdsl hariç diğerlerini kapatıp kaydedin ardından vdsl ayarının içine girip netgalaksi panelinden elde ettiğiniz kullanıcı adı ve şifreyi giriş yapıp kaydedin internetiniz gelecektir.. ayrıca telefon kablosunuzu dsl girişine taktığınıza emin olun bazıları tel 1 tel 2 girişine takıyor.. şayet yine giriş yapamazsanız splitter kullanıyorsanuz spilitter olmadan duvardan gelen kabloyu direk modeme takarak deneyin. ayrıca modemden midir operatörden midir bilemem internet hemen gelmiyor 3 4 dk bekliyorum öyle ip alıyorum. herşeye rağmen yine giriş yapamazsanız online işlem merkezinden ayarlarım doğru olmasına rağmen internete çıkış yapamıyorum diye talep açın bakar dönerler..

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusdogan

hocam netgalaksi online işlem merkezine girdiğinde internete çıkış için kullanacağın kullanıcı adı ve şifreyi bulabilirsin

modemin içine VodAdmin Voda556Net12 kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yap ve modemi fabrika ayarlarına çevir.

ardından internet sekmesinden wan kısmına tıklayın gelen ekranda vdsl hariç diğerlerini kapatıp kaydedin ardından vdsl ayarının içine girip netgalaksi panelinden elde ettiğiniz kullanıcı adı ve şifreyi giriş yapıp kaydedin internetiniz gelecektir.. ayrıca telefon kablosunuzu dsl girişine taktığınıza emin olun bazıları tel 1 tel 2 girişine takıyor.. şayet yine giriş yapamazsanız splitter kullanıyorsanuz spilitter olmadan duvardan gelen kabloyu direk modeme takarak deneyin. ayrıca modemden midir operatörden midir bilemem internet hemen gelmiyor 3 4 dk bekliyorum öyle ip alıyorum. herşeye rağmen yine giriş yapamazsanız online işlem merkezinden ayarlarım doğru olmasına rağmen internete çıkış yapamıyorum diye talep açın bakar dönerler..

Sorunu çözdüm. Çok teşekkür ederim.

• Yunanistan tarafında 3. yazılım güncellemesi verilmiş.

v1.0.11.00 Ram kullanımı sorunu ve bağlı cihazlardaki aşırı pil kullanımı sorununu çözüyormuş.

Ayrıca pil sorunu yaşıyorsanız Kablosuz/Ayarlar/İşaret Aralığı (ms) ayarını 1000 olarak değiştirin.

Eğer 1000 yaptıktan sonra bildirim almakta sorun yaşıyorsanız kademeli olarak 500-250-100 olarak deneyerek orta yolu bulmaya çalışın.

Bu arada yunan kardeşler ters mühendislik yaparak yazılım dosyasını çıkartmaya uğraşıyorlarmış. Eğer başarılı olabilirlerse baya işimize gelir. Onlar da güncellemeyi tr69 protokolüyle uzaktan almışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 16 Ağustos 2021; 23:11:12 >
  • SecureSpy kullanıcısına yanıt

Yazınızı yeni gördüm.Benim ayarım,internet menüsünde,wan ethernet...oradaki bağlantı türü static...

WAN IP Adresi

192.168.1.11

WAN Alt Ağ Maskesi

255 255 255 0

WAN Gateway IP Address

192.168.1.1

MTU [68-1500]

1500

DNS Sunucusunu otomatik bul

Açık

Not...alttaki ip adresi benin modeme göredir.Sizin tplink modemede uyar.

• KenanK89 kullanıcısına yanıt

Merhaba üstat, bu modemden çok memnundum. (VDSL 100 mbit millenicom kullanışı iken)

Yakın zamanda fibere geçtim ve iss de türk Telekom , kendi modemlerini taktılar, aynı odada iken sıkıntı yok, ancak diğer odalara geçtiğinde wifi verimi düşüyor.

Ben şu an ki iss ile bu modemi kullana bilir miyim, teşekkürler.

• isaeksici İ kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom un fiber i olmuyor bildiğim kadarı ile. Kullanan arkadaşlar var ise yardımcı olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mesentr78 kullanıcısına yanıt

Cok tesekkur ederim.

Bu sekilde denedim ama olmamisti, sifirlayip bir daha deneyecegim.

• Bu konuda Vodafone'a karşı örgütlenebilirse bu modemi Türkiye'de kullanan kullanıcılar. Yazılımın Türkiye'ye de verilmesi çok rahat sağlanır. Benim bu modemdeki sorunum IPv6 ile internete çıkamamak. Modemde IPv6 var aslında ve IP'yi de alıyor. Ama ne hikmetse çıkış vermiyor. Yunanlılar da çıkamıyordu bildiğim kadarıyla.

VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU]
    VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 30 Ağustos 2021; 1:15:6 >

• Filtre Line-Telefon tarafında oluyor, Line-DSL arasında olmuyor bu yüzden o parça arızalı değilse DSL değerlerini etkilemez.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.