< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] (20. sayfa)
-
-
Aynen öyle hocam. Tabi ayni zamanda arayüzden de kontrol edebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 3 Eylül 2021; 15:1:2 > -
Teşekkür ediyorum hocam sağolun.. Yanıp sönünce önce kurulumu yapamadım sandım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar türktelekomun 35 mbs internetini kullanıyorum. Türktelekomun verdiği modemin kopmalarda illallah ettim. Yeni modem almaya karar verdim . VODAFONE H300s ve Asus Dsl N16 Vdsl arasında kararsız kaldım . hangisini önerirsiniz ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
H300 tabii ki. N16'da 5GHZ WiFi yok en başta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mylm.56Yunanistan tarafında 3. yazılım güncellemesi verilmiş.
v1.0.11.00 Ram kullanımı sorunu ve bağlı cihazlardaki aşırı pil kullanımı sorununu çözüyormuş.
Ayrıca pil sorunu yaşıyorsanız Kablosuz/Ayarlar/İşaret Aralığı (ms) ayarını 1000 olarak değiştirin.
Eğer 1000 yaptıktan sonra bildirim almakta sorun yaşıyorsanız kademeli olarak 500-250-100 olarak deneyerek orta yolu bulmaya çalışın.
Bu arada yunan kardeşler ters mühendislik yaparak yazılım dosyasını çıkartmaya uğraşıyorlarmış. Eğer başarılı olabilirlerse baya işimize gelir. Onlar da güncellemeyi tr69 protokolüyle uzaktan almışlar.
VODAFONE H300s in son yazılımı v1.0.11.00 link verebilirmisiniz?Artısı nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 17 Eylül 2021; 20:1:34 >
-
Söylediğim gibi güncelleme Yunanistan için verilmiş yani Türkiye için böyle bir güncelleme yok.
Güncelleme uzaktan OTA olarak verildiği için dosyasını çıkartamamışlar. Çıkartmak için modemin anakartı üzerindeki flashchip i okumaya çalışıyorlar. Eğer başarabilirlerse güncelleme dosyasını paylaşabilirler.
Artısı ise ;
Bağlı olan cihazların pil kullanımını etkileyen bir sorun düzeltilmiş.
QOS eklenmiş.
Ram ve Cpu kullanımı düşürülmüş.
Genel olarak stabilite ve performans optimizasyonları yapılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 17 Eylül 2021; 21:33:22 > -
Bilgi için teşekkürler.
Extra dsl ve türknet kullanıyorum.ilk başlarda çok memnundum.Son zamanlarda bir kaç günde bir internette can sıkıcı sık sık kopmalar oluyor.Bazen net bir süre sonra geliyor bazende modemi yeniden başlatmadan gelmiyor.Elimde vodafon h 300 s modemde var.35 mbps iken bu kadar sorun olmuyordu.Dslam kilidi türknet kaldırdığını söyledi.Hızım 70 mbps ye çıktı.Sanki sorunda bundan sonra başladı.Kopmalar türknettenmi extra dsl modemdenmi oluyor nasıl anlayacağım?Modemde snr ile oynayarak bunu düzeltebilirmiyim?
H300 s takılı iken bazı sitelere girilemiyor.Extra dsl takılı iken sorunsuz girilebiliyor.Çözümü için H300 s modemde dns vs bir ayar varmı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güvenli DNS'i kapatın. Bende modem tekrar başlatıldığında ayar kapalı bile olsa devreye giriyor. O yüzden ayarı aç-kapa yapıyorum. Devrede olup olmadığını anlamak için modeme http://easy.box adresinden ulaşmaya çalışın. Ulaşırsanız güvenli dns devrede demek. WAN VDSL ayarlarından 1.1.1.1 yada 8.8.8.8 tarzı dns girmeyi unutmayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SamimGGüvenli DNS'i kapatın. Bende modem tekrar başlatıldığında ayar kapalı bile olsa devreye giriyor. O yüzden ayarı aç-kapa yapıyorum. Devrede olup olmadığını anlamak için modeme http://easy.box adresinden ulaşmaya çalışın. Ulaşırsanız güvenli dns devrede demek. WAN VDSL ayarlarından 1.1.1.1 yada 8.8.8.8 tarzı dns girmeyi unutmayın.
Benim için yazdınız sanırım tesşkkür ederim.Extra dsl de AdGuard dnn sin reklam önleme seçeneği ile modemden ayarlayarak kullandığım tüm cihazlarda reklamları engeliyorum.Kopma olayını çözmek için şimdi H300 s kullanıyorum.H300 s de de bunu yapabilirmiyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 22 Eylül 2021; 15:37:24 >
-
İnternet/Wan ayarlarında (kurulum yaparken kullanıcı adı,şifre girdiğimiz yer) hangi bağlantıyı kullanıyorsanız (Wan ADSL ,WAN VDSL ) kısmına girin aşşağılarda otomatik dns ayarla tikini kaldırıp kendin dns ayarlayabilirsin.
reklam engelleme konusunda bir bilgim yok.
Vodafone h300s turknetin Giga Fiberi ile kullanilirmi. Turknetin verdigi modemle ethernet ile 760 mbs hiz aliyorum, wifi ile 300 mbs civari.
2.4 GHZ Türk Telekom modemimi Geforce Now'u daha etkin kullanmak için 5ghz olan bu modemle değiştirmek istiyorum. Hızım 35 mbps. Fiyatının uygun olduğunu gördüm. İkinci el olarak alacağım. Ne dersiniz değer mi?
170'e kapalı kutu aldım bakalım 3 ay garantiliymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SertKabuk -- 5 Ekim 2021; 13:54:48 > -
Bu modemi access point olarak kullanmamız mümkün mü ?
-
o seçeneği kapatınca düzelir gibi oluyor ama papara , apple bul uygulamalarında sıkıntı oluyor . sunucu hatası gibi hatalar verebiliyor bu modem.
ben çözemedim sıkıntıyı.
güvenli dns kapalı olmasına rağmen verdiğiniz linkte modem arayüzü çıkıyor.
-
Ayarı tekrar aç kapa yapın ama arada Wi-Fi'n düşüp tekrar bağlanmasını bekleyin. Güvenli DNS açık olunca cihazlara kendi IP'sini DNS olarak atıyor modem. DNS proxy yada cache olarak çalışıyor. Ama bazı adresleri çözemediği için bu problem yaşıyor. Bir de sıkıntı modem mi altyapı mı anlamak için cihaz'a direk dns ataması yapmayı deneyin (1.1.1.1 yada 8.8.8.8 yada tercih ettiğiniz başka bir DNS)
-
8888ve 1111 yazılı modemde
Kullanabilirsiniz. DNS olarak Adguard'ın DNS'ini girin. Genel olarak bilinenin yanında DNS sağlayıcıların farklı profiller için farklı DNS IP'leri mevcut. Mesela Websitesine göre bunlar standart ADguard DNS'leri: 94.140.14.14, 94.140.15.15 Bunlarda "Aile koruması" sunucuları için: 94.140.14.15, 94.140.15.16 Yetişkin sitelerini vs'leri de blokluyor. Aynı şekilde Cloudfare'in de bu şekilde alternatif DNS'leri mevcut. Keenetic'de zaten ilgili ayarları açtığınızda bunları kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamimG -- 22 Ekim 2021; 10:47:10 >
-
Cihazda (Bilgisayar yada telefonu kastediyorum) ağ ayarlarında DNS olarak ne gözüküyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamimG -- 22 Ekim 2021; 10:50:4 > -
pc de dns 192.168.0.1 yazıyor(routerın ip si)
routerda 192.168.1.1 yazıyor (vodafone modemin ip si)
vodafone modemde durum bölümünde
Birincil DNS IP Adresi1.1.1.1
İkincil DNS IP Adresi1.0.0.1
bu şekilde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X