Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. İyi forumlar dilerim herkese.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa_kaya -- 27 Ekim 2022; 15:36:10 > |
VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] (32. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Merhabalar arkadaşlar. Bende bir süredir bu modemi gayet memnun bir şekilde kullanıyorum. Bugünlerde türknet gigafiber altyapı çalışmaları kapsamında ev adresime de uğradı ve evin girişine kara kutuyu monte etti yakın zamanda dairelere de hat çekilir diye düşünüyorum. Merak ettiğim şu ben bu modemi türknet gigafiber ile de 1000mbps okuyacak ve onu dağıtacak şekilde kullanmaya devam edebilir miyim? Duruma göre mümkünse modemi bridge moduna alıp gigabit bir router da alabilirim..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gigabit portu var ama kablosuz olarak ne kadar hız alırsınız bilemiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
merhaba hocam ben h300s kullanmaktayım bu vpn kısmını kullanmak istiyorum fakat bulamadım yardımcı olurmusunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum hocam. WiFi den 850 mbps civarı fazlasıyla yeter fix 1 gbit alayım diye bir endişem yok açıkçası. Kablolularda 1 gbit âlâ :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu modemden üç adet aldım arada internet kesiliyor buna bir çözüm bulmadım ama neredeyse aynı saatlerde yaşanıyor ikisinde de diğerine bir sorun yok son aldığım modem 06 sürüme sahipti ancak tekrar kontrol ettiğimde Vodafone-H-300s-v1.0.09.05 bu sürüme geçmiş şuan hepsi bu sürümde sanırım stabil olduğu için modem direkt güncelleniyor
Yunanistan'da yayınlanan v1.2.01.06 sürümüyle birlikte adamlar IPv6 ile internete çıkmaya başladılar... Son güncelleme IPv6'yı aktif ediyor. Biz hala bekliyoruz bakalım.
-
turknet üzerinden nasıl ota güncelleme aldınız hocam
-
Ben cevap vereyim nasıl olduğunu bilmiyorum ama türktelekom da kurulu olan modem 09 güncellemesi almış diğer türknet te kurulu olan da ise henüz bir değişiklik yok
v1.0.09.05 bu yazılım benim ilk satın aldığımda ki yazılım turknette hiç güncelleme almadım , şaşırdığım için sordum
-
Attığım mesajın altında ikinci mesajı atmamak için editlemeyi seçmiştim ve kavram kargaşası oluşmuş hocam haklısın. Ben mesajı attıktan sonra reddedemeyeceğim bir teklifle geldikleri için Vodafone Fiber'e geçiş yaptım. Yine Vestel modem getirdiler sağolsunlar. Eskiyi söküp yeniyi taktılar. Ona da max 3 gün dayanabildim. H300S'i taktım tekrar. Takar takmaz 1 saat içerisinde kendisini güncellemiş. Şimdi Vodafone'a e mail gönderdim. Mayıs ayından beri diğer kullanıcılara dağıttıkları gibi kendime de IPv6 hizmeti istediğimi ve Yunanistan'daki H300S'lerin son 1.2 güncellemesinden sonra IPv6 ile internete çıktıklarını söyledim. Talep oluşturdular bakalım. Ne olacak göreceğiz. Diğer platformlarda da söylediğim gibi Sercomm üretimi olan bu H300S modem her ne kadar yazılımsal kısıtlara sahip olsa da benim nezdimde en efsane modemler arasına adını yazdırmış bile modeldir. VDSL kullanırken envai çeşit modem denedim ve istisnasız VDSL hattımı en iyi okuyan modem H300S idi. Diğer modemlerin 79 MBPS civarında okuduğu bağlantıyı 88 okuyordu mesela. Defalarca farklı modemle denedim. Şimdi fiberle devam ediyorum yine şaşırtmıyor. LAN portları Gigabit mesela. 2022 yılında Vestel'in ürettiği ve fiber abonelere sunulan modemin LAN portları 100 MBPS çıkış veriyor ve maksimum 95 MBPS hız alabiliyorsunuz LAN'dan. Bu modem ile 113 ile dolaşıyorum internette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 28 Kasım 2022; 19:1:36 >
-
Tamamiyle katılıyorum , şuana kadar kullandığım hat okuması en yüksek ve en stabil modem , ne ısınma derdi var ne bir problemi , bu modem diğer modemlerle aynı snr değerinde 10 Mbps daha yüksek hat okuyor ve çok stabil , 3 senedir kullanıyorum ben bu modemi , bir ara keenetic maceram oldu keenetic 50-60 Mbps okurken bu modem şuan 75 Mbps okuyor sıfır sıkıntı , ben turknette IPv6 çıkış yapabiliyordum bu sürümde ama iptal ettirdim eski sürümde ipv6 sorunsuz çalışması lazım
yeni internetiniz de umarım sorunsuz kullanırsınız hayırlı olsun cevabınız için sağolun
-
Hocam H300S'in IPv6 durumu şöyle. TurkNet abonesiyken IPv6 bende de vardı, hatta bu başlığın önceki sayfalarında ekran görüntülerim duruyordur. Bolca tartıştık. Cihaza IPv6'nın IP adresi geliyor ve IP alıyor. Fakat DNS almıyor. Yazılımsal bir kısıt. IPv6 DNS kısmına baktığınızda o kısmı boş göreceksiniz. Root ile girseniz bile elle de IPv6 DNS veremiyorsunuz cihaza. v4 veriliyor ama. Dolayısıyla IPv6 testine girdiğinizde 0/10 alıyorsunuz çünkü cihaz IP almasına rağmen internete v6 çıkış vermiyor. İşte bu sorun Yunanistan'da yayınlanan V1.2.01.06 ile tamamen düzeltilmiş. Adamlar artık IPv6 testinden 10/10 alıyorlar.
-
@Susun2Dk Hocam ilk denediğim şey o oldu aslında fakat modeme asıl DNS gelmediği için Windows bağdaştırıcı ayarlarından elle vermekte işe yaramıyor maalesef. Arayüzden bari elle verilebilse yine olur da... Son sürümde düzeltmişler ama. Kısıt kaldırılmış.
-
-
Şunu bi daha deneyip başarırsan detayını anlatır mısın ap den lan port mu wan mı çıkış aldın modeme lan1 mi yoksa wan porta girdin modeme ne ayar yaptın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isilix -- 16 Aralık 2022; 7:22:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tplink ap var elimde. Vodafone hatlı bir iPhone dan kişisel erişim noktası oluşturdum . Ap yi client moda alıp kablosuz olarak bağladım. Sonrasında h300s üzerinde wan ayarlarinda bulunan wan vdsl i kapatıp wan etherneti açtım. Bağlantı türü DHCP seçtim. (Altındaki açılabilir seçenekleri aktif ettim etmesem de olurdu belki denemedim) bu ayarı yaptiktan sonra Apden gelen kabloyu h300s in wan portuna taktım. Birdaha deneme şansım olmayacak , eğer bulunduğum ilden bir Vodafone sabit internet kullanıcısı tanıdık bulabilirsem ancak güncellerim.
Buradan duyrulur (: bolu merkezde Vodafone sabit interneti olan bir arkadaş var mıdır?
Sizde Vodafone üzerinden mi aldınız güncellemeyi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 16 Aralık 2022; 1:25:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X