Şimdi Ara

Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi.... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
2
Favori
33.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben oradaki ayarı en alt kısma indirdim , htc sync i kaldırdım , usb hata ayıklama modunu aktiflestirdim ve bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeyi aktiflestirdim belki bunlardan birini yapmayı unutuyorsundur.
  • sade ve yeterli bi anlatım olmuş sadece burayı okuyarak sorunsuz yükledim romu teşekkürler...
  • arkadaşlar ben ledroid 2.3d yükledim ve kullanmaktayım gayette memnunum ama bugün mms gönderdiler bir türlü alamadım genel şebeke hatası yazıyor mms ayarlarınıda tam olarak anlatan bir yer bulamadım bilen varsa yazabilirmi acaba hat vodafone bu arada
  • az önce oxygen romunu yükledim ikinci yöntemde sdcarda ext bölümü oluşturamadım o yüzden ilk yöntemle yaptım. anlatım için teşekkürler.
  • herkese iyi günler

Hafta sonu telefonuma root erişmi ile custom rom yüklemek istedim ama beceremedim. Öncelikle root için WorldclockMod yaptım yanlışlıkla. ardından CyanegonMod yükledim. Telefonum şuan açılmıyor. HTC logosunda takılıp kalıyor. 10 dk beklememe ragmen hiç bir tepki yok malesef. Telefonun recovery kısmına girebiliyorum, Leodroid (noSD) yada oxygen mod yüklemek istediğimde hata verip abort ediyor. radio romunu yüklemedim hiç.

Şimdi tekrardan Amon Ra yükleme şansım olurmu? rom yüklerken neden hep hata alıyorum. CyanegonMod yüklediğimde telefon neden başlamıyor.

Son olarak Ankara da bu işlemleri ücret mukabilinde yaptırabileceğim bir yer varmıdır?

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: CELOXANT

herkese iyi günler

Hafta sonu telefonuma root erişmi ile custom rom yüklemek istedim ama beceremedim. Öncelikle root için WorldclockMod yaptım yanlışlıkla. ardından CyanegonMod yükledim. Telefonum şuan açılmıyor. HTC logosunda takılıp kalıyor. 10 dk beklememe ragmen hiç bir tepki yok malesef. Telefonun recovery kısmına girebiliyorum, Leodroid (noSD) yada oxygen mod yüklemek istediğimde hata verip abort ediyor. radio romunu yüklemedim hiç.

Şimdi tekrardan Amon Ra yükleme şansım olurmu? rom yüklerken neden hep hata alıyorum. CyanegonMod yüklediğimde telefon neden başlamıyor.

Son olarak Ankara da bu işlemleri ücret mukabilinde yaptırabileceğim bir yer varmıdır?

Saygılarımla,

Cihazı root.a alabiliyorsan sorun yok demektir...

Clockwork a göre anlatayım basitçe düzeltirsiniz.
    Önce SD kartınızın içine son radio rom ve beğendiğiniz romun noSD versiyonunu yükleyin. (muhtemelen önceki yükledikleriniz duruyordur)
    Cihazı Hboot menüde açın recovery girin.
    wipe data/factory reset menüsüne gelin. bir sürü no görürsünüz yes - delete all user data yazana tıklayın
    işlemden sonra ana menüye dönüp advanced kısmına gelin
    wipe dalvik cache seçin işlemden sonra tekrar ana menüye dönün
    instal zip from sdcard bölümünü seçin. önce radio romun zipli halini seçin sonrasında normal romunuzun zipli halini seçin.
    işlemler bittinkten sonra reboot system now tıklayın. düzelmesi lazım.

Not: "Siz muhtemelen dalvik cache silmemişsinizdir. dalvik cachte sistemin ayarları vb saklanıyor. Bu alanı silmediğinizden eski sistemin ayarları ile yenisini açmaya çalışıyor makina..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 24 Ocak 2011; 14:29:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ecdad

az önce oxygen romunu yükledim ikinci yöntemde sdcarda ext bölümü oluşturamadım o yüzden ilk yöntemle yaptım. anlatım için teşekkürler.

PDA'dan partition oluşturamıyorsanız bu işlemi Windowstan bir program yardımı ile de yapabilirsiniz. minitool partition wizard home kullanarak sd kartınızın partitionunu biraz kısarsınız. boşta kalan kısma ext3 açar ve formatlarsınız. daha sonra sd versiyonunu yüklersiniz. yükleme sırasında ext3 alanı otomatik seçilir.
  • Herkese merhaba 3 gün içerisinde bende vodafone'dan htc desire alacağım.Bu root ve rom işlemlerini kendim yapıp riske girmek istemiyorum.Yukarda arkadaşında dediği gibi garantili rom ve root işlemlerini yapan bir site var mı acaba ?
  • Sn. OzeNHocA

İlginiz için teşekkür ederim. akşam eve gidince deneyip sonucu bildiririm.
  • Gerek buradaki gerekse bu konuyla ilgili bir sürü forumdaki bütün anlatımları okudum hatmettim.. Sormak istediğim bir soru var lakin..

Şu adımları takip edip root ve custom rom yükleme işlemlerini sorunsuz yapabilir miyim ?

Cihazı unrevoked ile root yapıp "Rom Manager" yardımıyla istediğim romu telden indirip kurabilir miyim.. Ekstradan başka birşey yapmam gerekir mi?

Deneyimli arkadaşlar cavaplarsa çok sevinirim..
  • arkadaşım ben burada anlatılanla yaptım hiçte bir sorun çıkmadı ben ledroid yükledim şıkır şıkırda çalışıyor maaşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaktusdream

Gerek buradaki gerekse bu konuyla ilgili bir sürü forumdaki bütün anlatımları okudum hatmettim.. Sormak istediğim bir soru var lakin..

Şu adımları takip edip root ve custom rom yükleme işlemlerini sorunsuz yapabilir miyim ?

Cihazı unrevoked ile root yapıp "Rom Manager" yardımıyla istediğim romu telden indirip kurabilir miyim.. Ekstradan başka birşey yapmam gerekir mi?

unrevoked ve Rom Manager de böyle bir uygulama var ancakbunun için 5 usd lisans almanız gerekiyor.
  • vodafone da mms alıp gönderen varmı root lu desirede
  • üstad yazdıklarınızın aynısı deniyorum LeeDr0id rom u yüklerken şöyle bir hata alıyorum :
    assert failed: getprop("ro.product.device") == "bravo" || getprop("ro.build.product") == "bravo" || getprop("ro.product.bord") == "bravo" 
    E:Error in /sdcard/LeeDr0id_2.3da2SD.zip
    (Status 7)
    İnstallation Aborted.

CyanogenMod yüklediğimde ise HTC logosundan öteye gitmiyor sistem.
  • Hangi rom u yüklediysem olmuyor. HTC logosunda takılıp kalıyor. Ankara da birebir yardım edebilecek birileri var mı?

Telefonu kullanamıyorum
  • Yanlış hatırlamıyorsam SD Parttion açamamış veya açmamıştınız. Yüklemeye çalıştığınız rom SD Partitionlu rom. Bunun için hata veriyor.

LeeDrOiD_2.3d_No_A2SD.zip olanını kurmanız gerek.

Yok ben SD versiyonunu yüklemek istiyorum derseniz. Clockwork için Recovery modda Advanced kısmına gelin Partition SD Card seçin 512 M olanını seçin. Önce partition oluşturup formatlarsınız. Devamında factory reset, wipe dalvik cache ve Rom yükleme işlemini tekrar başlatırsınız.

Diğer bir seçenek ise;

[ROM-AOSP GRH78C] Oxygen v2.0-RC7 (Gingerbread, clean, fast and 100% open-sourced!!)

Not: "Birkaç başarısız girişimden yılmayın. Ben bu işlemleri yapana kadar 2 gün uğraştım. Bir kere yaptınız mı ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 24 Ocak 2011; 22:05:52 >

• üstad telefon açılmıyorken Unrevoked ile root yapılabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CELOXANT

üstad telefon açılmıyorken Unrevoked ile root yapılabilirmi?

Pili çıkarıp yeniden takar ve hboot ile açarsınız. Sonra recovery ile yükleme yapabilirsiniz.
  • üstadım yapamadım. Unrevoked açıyorum Custom Recovery den recovery-RA-desire-v2.0.0 seçirum. teli HBOOT ile açıyorum. Unrevoked wait for device diyor. burdan sonra tel de bir işlem yapacakmıyım?

Ayrıca sıkıntımı anladım galiba. Ben root ederken cihazı ilk önce Recoveryc image ını yüklemişim. rom yüklerken cihaz CDMA olarak görünüyor. o yüzden LeeDr0id yüklenmiyor. CDMA rom yükleyince tel açılmıyor.

yani anlıcanız ilk önce teli recovery-RA-desire-v2.0.0 ile root etmem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

quote:

Orijinalden alıntı: kaktusdream

Gerek buradaki gerekse bu konuyla ilgili bir sürü forumdaki bütün anlatımları okudum hatmettim.. Sormak istediğim bir soru var lakin..

unrevoked ve Rom Manager de böyle bir uygulama var ancakbunun için 5 usd lisans almanız gerekiyor.

Hayır, sadece otomatik backup ve rom güncelleme vb işlemler için lisans gerekiyor.. ücretsiz versiyonunda da clockwork flashlama, netten ve sd card tan rom indirip kurma wipe, backup ve partition kullanılabilir vaziyette.. Kaldı ki elimde premium versiyonu da var, benim öğrenmek istediğim -Vodafone rom yüklü cihazı root edip üstüne rom manager kurup "başka hehangi bir işlem yapmadan" istediğim romu yükleyebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaktusdream -- 25 Ocak 2011; 16:49:44 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.