çok güzel bir anlatım, ellerinize sağlık ben de unrevoked ile yapmıştım root işlemini, gayet güzel ve ayrıntılı bir anlatım olmuş.
biraz daha detaylandırılması gereken bir iki noktayı da eklersek daha kolay anlaşılır kanımca; unrevoked normalde clockwork yüklüyor, bundan ayrı bir şey isterseniz (mesela anlatımdaki gibi amonRA vb.) unroveked u açmadan önce telefonunuzun bilgisayara bağlı olmaması gerekiyor. eğer bağlıyken unrevoked u açarsanız standart olarak clockwork'ü atar cihaza. cihaz bağlı değilken unrevoked'ü açıp gelen pencerede file/custom recovery yolunu izleyip istediğiniz img dosyasını seçebilirsiniz. Bunu yaptığınızda en alttaki satır "Recovery image: custom" a dönüşecek. bu aşamada cihazı bağlayıp işleme başlayabilirsiniz. yada direk takar ve clockwork'ü yüklerseniz, çok da mühim değil.
ayrıca ben root yaparken karşılaştığım bir hatayı belirtmek isterim. bazılarımız root yapmadan önce "alan azaldı" uyarısından kurtulmak için ADB üzerinden seçili hafızayı "adb shell pm setInstallLocation 2" komutuyla SD olarak seçmiş durumdayız. bu işlemi yapmadıysanız aynen anlatımdaki adımları uygulamanız yeterli. Ama eğer yukarıda söylediğim komutu daha önce uyguladıysanız unrevoked işleminden önce bu yapılan ayarı geri almamız gerekli. çünkü unrevoked root işlemi sırasında cihaza bir apk dosyası kuruyor, eğer bu ayarı yaptıysanız bu uygulama da SD karta kuruluyor. cihaz yeniden başlatıldığında SD kartın hazır hale gelmesi 5-6 saniye alabiliyor, SD kart hazır olmadan karta yüklü uygulamaları da kullanamıyorsunuz. SD kart hazır olunca tüm uygulamalar da çalışmaya hazır hale geliyor ama unrevoked bu 5-6 saniyelik süreyi beklemiyor. cihaz açılır açılmaz daha sd kart kullanıma açılmadan kurduğu uygulamaya erişmek istiyor ama uygulama açılmıyor doğal olarak, uygulamaya erişemeyince de unrevoked hata veriyor ve işlemi yarıda kesiyor. bunun sorumlusu da muhtemelen yavaş kalan class2 samsung kart.
daha fazla uzatmayayım; bu sorunla karşılaşmamak ve root olabilmek için, eğer daha önce
adb shell pm setInstallLocation 2
komutunu kullandıysanız bu ayarı,
adb shell pm setInstallLocation 0
komutunu vererek geri alabilirsiniz. bu komutu unrevoked'u çalıştırmadan önce verdiğinizde anlatımdaki adımları izlerseniz işlemi sorunsuz olarak tamamlarsınız. EĞER BU ANLATIMIN NE OLDUĞU HAKKINDA BİR FİKRİNİZ YOKSA, ANLAMADIYSANIZ ZATEN İHTİYACINIZ DA YOK DEMEKTİR, BİR ŞEY YAPMAYIN.
Yukarıda anlattığım durumda olup, bilmeden unrevoked işlemini başlattığı için işlemin ortasında hata mesajı alanlar; Endişelenmenize gerek yok, bunun çözümü de kolay; * öncelikle cihazın bilgisayar ile olan bağlantısını kesin. * bilgisayardaki unrevoked programını kapatın. * telefonda uygulama yöneticisinden unrevoked'un kurduğu uygulamayı bulup kaldırın. (adı farklı ama simgesi EVO gördüğünüzde anlayacaksınız) * telefonu bilgisayara tekrar bağlayın ve Sd karta kurulum ayarını daha önce nasıl yaptıysanız aynen tekrarlayın sadece en son verilen komutu adb shell pm setInstallLocation 0 olarak değiştirin. böylece ayarı ilk haline çevirmiş olduk. * root işlemine baştan başlayın, OzeNHocA'nın anlatımdaki unrevoked adımlarını tekrarlayın. işlem sorunsuz tamamlanacaktır.
dün root yaptıktan sonra tlf da güncelleme arattım ve buldu yükle dedigimde tlf kapanıyor ve açılıyor dosyadan yükleme başladıktan 2 sn sonra inlem işaretinde kalıyor ne sorun oluyordur acaba yardım edebilecek varmı
ManoMachine anlatım için teşekkürler.. ben root işlemini yapmıştım ama anlayamadığım bir şekilde AmonRA yuklenmemıstı şimdi o cevabı buldum:)
düşük pil seviyesinden dolayı yapıyorsa sandım ve şarjda takılı iken denedim yine aynı yerde kaldı ama şu dikkatimi çekti kapanıp açılırken üstteki şarj olma ledi söndü açılışta yanmadı ve verdigi hata mesajı şu şekilde
LeeDroid partitionlu SD+ versiyonu için 31.12.2010 tarihli güncelleme çıkmıştır. İlgilenen arkadaşlar için linkini veriyorum. (LeeDrOiD_V2.3c_A2SD_PATCH) Buradan indirdiğiniz *.zip dosyayı SD karta kopyaladıktan sonra, recovery moddan açıp install from zip seçerek normal rom yükler gibi yüklüyoruz. Yalnız bu işlemi yaparken güncelleme olduğu için wipe uygulamıyoruz. Sadece recovery moddan zipli dosyayı yükleyin. Yükleme sonrasında makinanın açılması 5-10 dk sürebilir.
dedginiz güncellemeyi yaptım bakalım sonuç ne olacak şimdi kapandı açılmasını bekliyorum
cihaz 7-8 defa restart yapıp durdu halen devam ediyor ..... 10 oldu
sanırım yanlış yaptıgım bir seyler var bende tekrar
leedroid_V2.3b_No A2SD.zip yükledim
şu an tekrar başlıyor
bir konuda bilgi almak istiyorum bendeki htc de şu an orjinal sd kart var ve ben 8gb class6 kart alsam kartı direk taksam sorun olurmu çalışması açısından
quote:
Orijinalden alıntı: murat2580
bir konuda bilgi almak istiyorum bendeki htc de şu an orjinal sd kart var ve ben 8gb class6 kart alsam kartı direk taksam sorun olurmu çalışması açısından
NoSD yüklemişseniz rom telefon belleğine yüklenmiştir. Eğer class6 SDHC alırsanız okuma ve yazma hızları yüksek olduğu için video, resim çekimlerinde, sd karttan uygulama çalıştırmada takılmalar ve beklemeler yaşamazsınız. Eski kartı bilgisayarınıza yedekler, sonra yeni taktığınız sd kart içine kopyalarsınız. Tüm bilgileriniz korunur.
Eğer Class6 kart alırsanız NoSD değil de SD+ olan romu kullanmanızı tercih ederim. Eski uygulamalarınızın Titanium Backup ile yedeğinizi de alırsanız tekrardan marketten indirmek zorunda kalmadan yeni sisteminize kurabilirsiniz.
sd kartın içinde asphalt 5 hd var ama bir türlü kuramıyorum neden veya nasıl yapmam lazım
merhabalar lütfen yardım htc desire rom yükleme işlemini yaptım yanlız cihaz yaklaşık 10 dk oldu beyaz ekran üzene yeşil yazıyla htc olarak bekliyor ne yapmam lazım
rom yuklemede hata yapmıs olabılırsınız. su yolları ızleyın 1-sd kartı telden cıkarın ve bılgısayarda format atın. 2-sd kartın ıcıne zipli olarak radıo rom ve custom romu koyun. 3-telefonun ses kısma ve power tusuna basarak açın. 4-telefona yenıden önce radio rom,daha sonra custom rom kurun. umuyorumki amonra kurmussunuzdur clockwork yerıne
arkadaşlar cihaza format atmanın tuş kombinasyonu nedir?. cihaz kendi kendine hiçbir program filan yüklemediğim halde açılışta htc sense beklenmedik şekilde durdu zorla kapat deyip duruyor. menüsüne bile giremiyorum. ne yaptıysam olmadı. pili çıkarıp taktım gene olmadı.
leedroid 2.3d yayınlandı.
Patched to HTC OTA 2.29.405.5 Updated Busybox 1.7.3 > 1.18.1 AdFree hosts update fixed Fixed international date format bug (thanks to aaargh777) Increased Dalvik VM heap size 24m > 32m Minor build.prop edits Locales updated, Added – Greek & Japanese Fixed vold.fstab (resolved sd mount issues) Added Zipalign on boot for data/app/ Updated Google street view Updated Titanium backup Updated AdFree Re-added “Mod install location” to No A2SD build
Patched to HTC OTA 2.29.405.5 Updated Busybox 1.7.3 > 1.18.1 AdFree hosts update fixed Fixed international date format bug (thanks to aaargh777) Increased Dalvik VM heap size 24m > 32m Minor build.prop edits Locales updated, Added – Greek & Japanese Fixed vold.fstab (resolved sd mount issues) Added Zipalign on boot for data/app/ Updated Google street view Updated Titanium backup Updated AdFree Re-added “Mod install location” to No A2SD build
Türkçe desteği var mı yükleyen arkadaşlar nasıl perfortmansı ve stabilitesinden memnunmusunuz?
ozenhoca sd ksrta yükledim rom'u fakat şöyle bir sorum olacak.
ilk yüklediğimde tel. hafızasında kullanılabilir bellek 103MB falandı. program oyun falan yükledim epeyce (marketten ve forumlardan) şimdi kullanılabilir alan 70 MB falan kaldı. bu uygulamalar hafıza kartına yüklenmiyormuydu? neden bu alan küçüldü. yanıtlarsan sevinirim.
Ben yanıtlıyım,70 mb ın pek fazla altına dusmuycek merak etmeyın,ben rahat 50-60 uygulama kurdum 69 mb a kadar dustu,onunda sebebı hem leedroıdın bkendı dosyaları hemde sizin kurdugunuz eskı data vs dosyaları.Hatta bu 2.3d yı kurdugunuzda bıraz daha az kaldıgını goreceksınız 3 mb kadar,buda hızlı acılmasını ve daha az takılmasını saglamak için ayarlanmıs bir şey.sıkıntı olusturmuyor kullanımda,100 uygulamada kursanız bos hafıza enaz 69 kalıcak
birde uygulama yöneticisinden yeni kurulan uygulamaları tek tek karta attım. yer açıldı.
Arkadaşlar anlatıldığı gibi yüklemeleri yaptım. Ledroid 2.3 d yükledim.
Yalnız sizde de aynı durum var mı bilmiyorum ama benim cihazımın açılması yaklaşık 2 dakika sürüyor. 1 dakikaya yakın beyaz üstüne htc yazısını bekliyorum. 1 dakika kadar da Ledroid'in açılışını.
Ledroid bu kadar yavaş mı açılıyor yoksa benim yüklememde mi bir problem var ?