Merhabalar, ben almanyada yasiyorum dün burdaki bi vodafone bayisinden internet paketi satin aldim(yanlis anlasilmasin laptoplar icin olanlardan hani usp stick veriolarda öyle giriliyor).Anlastigim tarifenin detaylari söyle: 42,2 mbit/s internet hizi ve aylik 9 gb kadar bir indirme kapasitesi veriyorlar eger siniri asarsaniz internet hiziniz otomatik olarak 64kbit/s ye düsecektir deniliyor. Neyse dedigim gibi dün anlasmayi yaptik eve geldim aksam denedim ama bana cok yavas geldi internet. Cok da anlamam ama 42,2mbit/s iyi bir hiz olmasi gerekmezmi ? Bende bu isten killaninca internette biraz aradim hiz testi yapan bi kac site vardi onlari buldum her defasinda hizim farkli cikti ama en yüksek olarak 8mbit/s yi gecmedi hatta az önce yine yaptim 2mbit/s cikti. Bu sabahda laptopu aldigim gibi vodafone dükkanina gittim kadina anlattim durumu hatta siteyi acip bide onun yaninda test yaptim o da bana hak verdi evet yavas ama dedi bizim tarifemizde zaten 42,2mbit/s'ye KADAR deniliyor yani bu her zaman böyle olmayabilir dedi. internette yogunluk oldugu icin böyle yavastir falan derken ben lafa girdim dün gece saat 00-01 arasinda da yavasti internet diye ozamanda mi yogunluk vardi dedim, bisey diyemedi ama lafi gecistirdi hatta bi ara sizin bilgisayarinizda yavas olabilir dedi, bu herzaman böyle olmayacak falan dedi. Simdi size sorum su; sizce ben kazik mi yiyorum yoksa bu herkes icin böylemidir? Yani bana verilen tarifede aylik 42,2 mbit/s'ye kadar yaziyor tamam anladim her zaman bu hizda olmasini beklemiyorum bunun biraz altinda olmasini kabul edebilirim ama benim hizim su anda 2-3 mbit yani bu iste bi terslik yokmu? Yani arkadaslar anlatabildimmi derdimi, ben ordaki paketler arasinda iyi paketlerden birini aldim diye düsünürken ve yaklasik 40 hadi en düsük 30 mbit falan bi hiz olacagini düsünürken bunun cok cok altinda bi hizdayim. Sizce bunun nedeni nedir? Onlarin dedikleri gibi internetin yogun olmasi bu kadar düsürürmü hizi?(gece 01 de nasil yogunluksa artik hafta ici üstelik) Yada bunlar bi sekilde beni kandiriyormu ? Ben daha düsük bir tarife alsaydim mesela 21mbit/s bu sefer hizim dahada mi düsecekti ?(zaten cok düsük cünkü inanin faceten bi mesaj atiyorum bazen gidiyor bazen gitmiyor googleda bisey ariorum bulmasi 10 saniye sürüyor) Bu konularda bilgi verirseniz cok sevinirim, valla yasadigim hayal kirikligina mi üzüleyim yoksa yaptigim 2 yillik anlasmayi iptal etme sansimin olmamasina mi bilemedim..