Şimdi Ara

Vodafone mu Millenicom mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türknet kullanıyorum. 2 seneye yakın her şey sorunsuzdu. Geçen ilk arızamızı yaşayınca herkesin yakındığı gerçek Turknet’le tanışmış oldum. İşin trajikomik tarafı sorun çözüldü, modemime kadar gelen güzelim bağlantıyı verdikleri kullanıcı adı/şifrede sorun var kullanamıyorum. Tahminim tembel ya da atılmaya çalışan bir arkadaşın işini yapmadığı, ofisten birkaç mouse tıkla çözülecek bir sorun olduğu. Ama bu vakitten sonra önemli değil, iptale karar verdim gibi.

Alternatifler arasında en kafama yatan Vodafone ve Millenicom oldu. Millenicom’u bağlatırım, zaten Telekom altyapısı olduğu için muhtemelen Turknet’in 1 haftadır düzeltemediği kullanıcı adı/şifreyi verirler kullanırım diye düşünüyorum. TurkNet kadar kötüyseler de iptal ederim. Tabi kafamda kurduğum bu plan uygulamada sıkıntı olabilir. Onun için önce buraya sormak istedim.

Vodafone’da anladığım kadarıyla her türlü taahhüt vermem gerekecek. Benim derdim 100 mbit’e kadar sınırsız bağlantı, 100 lira civarlarında zaten ödüyorum. Problemsiz olduğu, sorun çıkınca da hızlı bir şekilde çözüldüğü sürece 10-20 neyse daha fazla vermeye razıyım. 99/99 gibi bir tarife gördüm, o mudur benim aradığım?

Vodafone kontörlü bir hat kullanıyorum. Keenetic Extra modem aldım yeni sorun bendense çözeyim diye. Yani tarifelerde avantaj yaratacak faturalı Vodafone hattım yok, mecbur değilse modem almak istemiyorum.

Hem Millenicom hem Vodafone kullanmış arkadaş var mıdır? Millenicom ile daha fazla sinir krizi geçirir miyim? Vodafone iyi midir yoksa diğer hepsi gibi arıza çıkınca o da aynı dert mi? Tavsiyeye ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 26 Haziran 2020; 20:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vodafone yi 1 sene kullandım basit internet kesintileri dışında bir problem yaşamadım.
    Turknet i 2 sene kullandım aynı şekilde basit kesintiler oldu çözüldü sorun.
    İkisinin arasında bir fark yoktu.
    Lakin turk telekom la özel mi anlaşıyorlar nedir anlamadım millenicom â dün öğlen 3 te başvurdum taşındım evime fiber döşendi o yüzden türknet ten çıktım. Öğlen 3te başvurduğum millenicom akşam 6 da evime geldi modemi kurdu bağlantı 7 de açıldı. Dün gectigim için birşey diyemem ama süreç mükemmel.
    Bir problem yaşanırsa ne olur bilmiyorum ama sonuçta diğer iki isp dede problem çıkmadı.
    Sanırım bu işler biraz şans. İsp farketmiyor çok. En uygun olanı almakta fayda var.
    Turknet olmayan müşteri hizmetlerine rağmen internetim kesildiğinde yazdigimda 1 gün geçmeden sorun çözülüyordu. Ne desem bilemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

2000'lerin başında 7-8 sene TT kullandım, o zamanlar sorunlar daha fazlaydı ama dial-up'tan geçtiğimiz için mutlu mesut kullanıyorduk. Sonra 7-8 sene kadar kablonet kullandım, sorun yaşamadım, ailem hala kullanıyor. Nadiren kesinti oluyordu, onda da sistemde baktığımda kontrollü kesinti falan oluyordu. Sonra taşındığım yerde kablonet olmayınca TT bağlattım, 2 sene sorunsuz kullandım. Hatta eski halini bildiğim için çekiniyordum ama TT de oturtmuş problemsiz çalışıyor. Kota kalkınca 90 liraya kullandığım hızın limitsizi için 400 lira istediler, ben de o şekilde Turknet'e geçtim. 2 senedir hem eski evimde hem de nakilde bir sorun yaşamadım.

Son arızadaysa bir türlü sorun çözülmedi. TT ekipleri geldi önce, sorun olmadığını iddia ettiler ama onlar gittikten sonra DSL ışığı yanmaya başladı, yani bir şeyler yaptılar bence. Internet bağlantımsa bir türlü düzelmedi. İlk modemim Zoom X4 idi sanırım. 20 senedir kurulum yapıyorum, arayüzler de sadeleşti kolaylaştı zaman içinde, bir hata yapmak zor. VDSL, fiber sürekli yeni teknolojiler çıkıyor, illaki takip etmediğim bilmediğim tonla şey vardır ama sorunun Turknet kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bence problemlerden en büyüğü TT altyapısı kullandıkları için müşterinin müşterisi olmamız. TT gelip kontrol edince sisteme müşteri kaynaklı problem yazıyor, biz de kızıyoruz üzerimize alınıyoruz ama onlar sattıkları sağlayıcıları kast ediyorlar. Yine TT'un direk müşterisi olmayan kullanıcıların işlerini düzgün yapmadığını da hem canlı şahit oldum hem de sık sık duyuyoruz. Bunlar da orta doğu zihniyetine ait problemler, oralara girersek çıkamayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 27 Haziran 2020; 15:5:20 >

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam müşterinin müşterisi olmaz kısmı şöyle.
    Bu ttnet bi alavere dalavere ile bu işi bilerek savsakliyor ki ttnet e olan bağlılık artsın gibi düşünüyorum artik ben.memleketteki evi turknet bağlamak istedim 1 ay sabrettik biz açtık interneti diyor bende dsl kırmızı. Ara yaz uğraş yok kaç kere tt den geldiler baktık bisey yok abi diyorlar. Pes edip tt ye başvurdum başvurduktan 1 saat sonra geldiler modemi kurdular internet açıldı bu olaydan 1 saat daha sonra turknet e geçiş işlemi yaptım aynı gün akşamı turknet oldu hatt im ve internet gayet iyi.
    Eee şimdi ben bunu nasıl iyi niyetli düşüneyim. Burda bir üç kağıt ali cengiz oyunu dönüyor belli.
    Turknet in bize karşı tek sorumluluğu tarife ve fiyat. Bu kadar. Oluşturulan kullanıcı adı şifre bile ttnet ten geliyordur eminim yani ttnet turknet e yada diğerlerine üyelik satıyor gibi düşün olayı. O yüzden evet ttnet ile daha hızlı çözüm e ulaşmak mümkün oluyor ama iki katı fiyat veya 3 te 1 hız alarak.
    Zaten bu bu zımbırtı da burda kopuyor.

Eve fiber gelince seçeneklere baktım 12 mbit tt alaçam yada 35 milleni fiyat aynı. Abi burda şimdi bu ikisi bir seçenek değil ki. Biri diğerinin 3 katı hız.

O yüzden ben artik bu kafadayım en ucuz en hızlı hangisi ise geçiyorum tahattut olmayan paketlerde kafam rahat ediyor.

• Tartışılmaz Vodafone
  • Bu arada vodafone yi bırakırken 350 tl cayma bedeli vardı 200 û turknet 150 ben verir geçerim diyordum. Vodafone ye kendilerinden çok memnun olduğumu lakin tahattut olmadan ve aynı fiyata daha hızlı hizmet almak istediğimi söyledim sizde bu durum olsa kalırdım babında bir mail yazdım. Ne oldu dersin?
    Vodafone bana teşekkür edip ilerde böyle bir paket sunma ihtimalimiz olursa sizi bilgilendiririz deyip cayma bedelini iptal ettik ödemeniz yok dedi.
    Vodafone de iyi firma hicbir problem yaşatması bana.
    Karar sende :)

• selocanq S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim evede Türk Telekom fiber hat çekti. Bende süperonlinenin verdiği modem var. Bu modemi milleni veya başka iss ler ile kullanabilirmiyim. Millenicom da fiber için aylık 15tl modem kirası alınacaktır diyor. Bu süperonline nün modemi kullanabilirsem bu ücreti ödemem gerekmiyor mu acaba. Sizden modem kirası alınıyormu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKNET mi TTNET mi
    geçen yıl önce açıldı
    Turknet mi Netspeed mi?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vodafone. Diğerine bulaşma bile, kafayı yersin.

• chetyner kullanıcısına yanıt
    Hocam bende fiber modem yoktu o yüzden aldım ama bende yarın soracağım bakalım bu modemde hicbir ayara adam gibi izin vermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: selocanq

Bu arada vodafone yi bırakırken 350 tl cayma bedeli vardı 200 û turknet 150 ben verir geçerim diyordum. Vodafone ye kendilerinden çok memnun olduğumu lakin tahattut olmadan ve aynı fiyata daha hızlı hizmet almak istediğimi söyledim sizde bu durum olsa kalırdım babında bir mail yazdım. Ne oldu dersin?
    Vodafone bana teşekkür edip ilerde böyle bir paket sunma ihtimalimiz olursa sizi bilgilendiririz deyip cayma bedelini iptal ettik ödemeniz yok dedi.
    Vodafone de iyi firma hicbir problem yaşatması bana.
    Karar sende :)
    Vay, çok kral hareket olmuş, hele ki Türkiye gibi müşteri memnuniyetinin yerlerde olduğu bir ülkede

Millenicom’a başvuruyu yaptım artık nakil için. Ben halen Turknet’in çok basit bir sorun yüzünden beni kaybettiğini düşünüyorum. Keşke çözüm sunabilseler hem ben kendilerinden memnunken bu işlerle uğraşmak zorunda kalmasam, hem onlar kazansaydı.

Sağlık olsun, en azından aynı altyapıda nakil olduğu için işlemler kolay olacak. Bir arkadaşın verdiği kodu kullandım, 1 ay internet ücretsiz. Taahhüt yok, yine memnun olmazsam Vodafone’a istediğim zaman geçebilirim.

Önceki evimde 100 Mbit bağlantıyı neredeyse tam veriyordu Turknet, taşındığım evde 65-70 civarı vermeye başladılar. Millenicom müşteri temsilcisi sistemde 85 görünüyor tamamına yakınını alırsınız dedi. Öyle olursa da pastanın üzerindeki çilek olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 27 Haziran 2020; 17:21:43 >

Valla fiber olsa keşke .
    Bende 35 mbit aldım ama hiç 35 göremiyorum hızı hep 45 :)

Vodafone mu Millenicom mu?

Şuan durum böyle. Bu arada ping konusu fiber olduğu için muhtemelen hep 5.
    Hız bazen en uc odada 20 mbit çıkıyor ama gene ping 5 o acıdan güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selocanq -- 27 Haziran 2020; 17:35:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selocanq

Valla fiber olsa keşke .
    Bende 35 mbit aldım ama hiç 35 göremiyorum hızı hep 45 :)

Şuan durum böyle. Bu arada ping konusu fiber olduğu için muhtemelen hep 5.
    Hız bazen en uc odada 20 mbit çıkıyor ama gene ping 5 o acıdan güzel.
    Kulağa güzel geliyor.

Millenicom’dan konuştuğum müşteri temsilcisi kapıya kadar fiber geldiğini ama bina içinde olmadığını söyledi. Bana stabil 80+ Mb sağlasınlar da adına ne derlerse o olsun

Hocam boşver öylesi daha iyi bizim binaya kadar fiber geldi ont cihazı ile hayvan kadar bir modem ivir zıvır işler. Binaya gelsin fiber yeter eve gelmese ne olur max yüz metre zaten. Vdsl den 100 mbit alınıyor sonucta

• Sabit internet de vodafone iyi

• Hem Vodafone hem de Millenicom 100 Mbps kullanıyorum ama altyapım FTTH.Okuduğumdan anladığım kadarıyla sende xDSL altyapı var o yüzden bir yorum yapmak zor.
    VDF'de Şubat'tan beri saçma sapan bir DNS sorunu var.O zamanda kadar VDF hep bir tık iyiydi Milleni'den ama Şubat ayından sonra iki tık geri düştüler.
    Aralarında öyle aman aman bir fark yok.Son zamanlarda VDF Frankfurt pingim 50-55ms oldu.(Önceden 40-45ms idi).Milleni'deki en büyük sıkıntı CGNat olayı.

Dediğim gibi bu tecrübeler FTTH altyapı için xDSL için bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Hem Vodafone hem de Millenicom 100 Mbps kullanıyorum ama altyapım FTTH.Okuduğumdan anladığım kadarıyla sende xDSL altyapı var o yüzden bir yorum yapmak zor.
    VDF'de Şubat'tan beri saçma sapan bir DNS sorunu var.O zamanda kadar VDF hep bir tık iyiydi Milleni'den ama Şubat ayından sonra iki tık geri düştüler.
    Aralarında öyle aman aman bir fark yok.Son zamanlarda VDF Frankfurt pingim 50-55ms oldu.(Önceden 40-45ms idi).Milleni'deki en büyük sıkıntı CGNat olayı.

Dediğim gibi bu tecrübeler FTTH altyapı için xDSL için bir şey diyemem.
    Teşekkürler bilgiler için.

VDSL, TT altyapısındayım. Bu sebeple Turknet ile Millenicom arasında fark olmaz herhalde. Benim mantığıma göre aynı malı A satıcısı yerine B satıcısından almış olacağım, belki de yanlış düşünüyorum

CGNat olmayan sağlayıcı yok sanırım. Arayıp iptal ettirmeye çalışırım, en kötü statik ip alırım. Ama Turknet’te de vardır CGNat, sorun yaşamadım, Millenicom ya da Vodafone’la ekstra bir sıkıntı getireceğini sanmıyorum.

Bekleyip göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Haziran 2020; 9:35:36 >

TÜRK TELEKOM’a geç! Altyapı onun zaten bir sorun olduğunda daha çabuk çözülüyor. Ve ping diğer isslere göre daha düşük.

• Vodafoen TT fiber alt yapısınıdan hizmet veriyormu? 99Mbit 99TL vs. gibi TT fiber hizmet verebiliyorsa ayriyetten modem kirası alacakmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biradam0000

TÜRK TELEKOM’a geç! Altyapı onun zaten bir sorun olduğunda daha çabuk çözülüyor. Ve ping diğer isslere göre daha düşük.
    90 liraya kullandığım pakete taahhüt bitiminde 400 lira isteyince TT ile yolları ayırdık.

Şimdi sitelerine baktım, yola gelmişler daha insani fiyatlar.

Birileri de diğer firmaları kullansın ki rekabet olsun, yoksa 5-10 Mb interneti 100 liraya kullanıyoruz diye sevinmeye devam eder insanlar.
    400 TL miiii? Hangi paketmiş o?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.