Şimdi Ara

VODAFONE NET ÇÖZÜLMEYEN WİFİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 1 hafta önce Superonline'den VodafoneNet'e geçiş yaptım.
    Superonline 25 Mbps;
    - Kablolu 25-27 / Ping 3-7
    - Kablosuz 23-25 / Ping 7-11

VodafoneNet 100 Mbps;
    - Kablolu 85-97 / Ping 18-24
    - Kablosuz 10-17 / Ping 25-31VODAFONE NET ÇÖZÜLMEYEN WİFİ SORUNU

Adamlar modemi değiştirdi, sonuç aynı. Kutudan portu değiştirdi sonuç aynı. Müşteri hizmetleri her defasında modeme reset atın işlem yapayım, güncelleme atayım diyor. Bugün ekip göndermişler ve modem yer değişikliği için geldik diyorlar. Tekrar arıyorum müşteri hizmetlerini, en son delirdim atmıyorum reset, işimi görün değişen olmuyor bunaldım artık dedim. Çevresel etken diyor bana. Kardeşim 5 senedir Superonline'de aynı hızı alırken burada nasıl çevresel etken oluyor.

Alt yapı 100 Mbps destekliyor. Müşteri hizmetleri Wifi'de 50-90 Mbps alabileceğiniz gözüküyor diyor. Ben bu olayı çözemedim arkadaşlar.VODAFONE NET ÇÖZÜLMEYEN WİFİ SORUNU

• Hiç uğraşma servis sağlayıcılarının verdiği cihazlar çöptür git kendine güzel bir router alrouter olarak xiaomi mi router 3G yi öneririm aliexpress ve gearbest üzerinden alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirJET

Hiç uğraşma servis sağlayıcılarının verdiği cihazlar çöptür git kendine güzel bir router alrouter olarak xiaomi mi router 3G yi öneririm aliexpress ve gearbest üzerinden alabilirsin
    Hocam ona da güvenemez oldum, kesin sonuç olabileceğine bile imkan veremez oldum deli ettiler beni. Huawei HG255s 2.4 + 5 Ghz modem taktılar, Superonline'deki de Huawei HG255s 2.4 Ghz'di.
  • o cihaz zaten donanım olarak sorunlu 2.4 ve 5 ghz yi aynı anda kullandıgınızda cihaz sapıtıyor dediğimi yapmanız bence sizin için en iyi seçenek ve emin olun sizi üzmez
  • Xiaomi mi wifi 3 kullanmaya başladım yeni. Ping değerlerim 30 küsürden 18 lere indi. Router kesinlikle fark ediyor. Hani sizin hatta fark etmez belki bilemem ama bende etti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam öyle yapayım olmadı.
  • aliexpress.com
    US $33.0 |Bilgisayar ve Ofis'ten Kablosuz Yönlendiriciler'de Xiao mi mi 4A yönlendirici Gigabit Edition 2.4 GHz + 5 GHz WiFi 16 MB ROM + 128 MB DDR3 yüksek Kazanç 4 Anten Uzaktan APP Kontrol Desteği IPv6 Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/Orijinal-Xiao-mi-mi-WIFI-y-nlendirici-3G-1167-Mbps-2-4-GHz-5-GHz-yeni/32888657730.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.447f3c00WMQ5g0

olurda routerı almak istersen diye linkini buraya atıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirJET

https://tr.aliexpress.com/item/Orijinal-Xiao-mi-mi-WIFI-y-nlendirici-3G-1167-Mbps-2-4-GHz-5-GHz-yeni/32888657730.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.447f3c00WMQ5g0

olurda routerı almak istersen diye linkini buraya atıyorum
    Hocam süpersin. Çok teşekkür ederim, alacağım kesinlikle. Yoksa kafayı yedirecekler.

• Tekrar Superonline'ye geçtim ve yine HG255S modem verdiler ama hiçbir sorun yaşamıyorum. Ya Vodafone'nin genelinde var ya da bayideki modemler mi sorunlu anlamış değilim.
  • Ben de 4 yıl superonline fiber kullandıktan sonra fiyat daha uygun deyip vodafone fibere geçtim.

Superonline fiberde Huawei HG255 modem kullanmıştım. Forumdaki paylaşımlardan yararlanıp modem ismini, admin şifresini, periyodik olarak kanal yoğunluklarını kontrol edip kanalları vs değiştirdim. Hiç sorun yaşamadan 4 yılı bitirdim.

Vodafone fiber mevcut superonline fiber hattını kullanarak yine aynı modemi kurdu (kullanılmış modem olduğu da belliydi). Ben de her zaman ki gibi ad,şifre değişimi, kanal değişimi vs yaptım. Arada wifi bağlantı kopmaları başladı, kapatıp açınca düzeliyordu ama yine tekrarlıyordu. 3 gün sonra hiç bağlanmamaya başladı. telefonda ip adresi alınıyor yazıyor sonra internet erişimi yok yazıyordu. Arıza kaydı oluşturdum. Geldi teknik ekip. admin şifresini neden değiştirmişim, modem adını neden değiştirmişim, kanal ayarlarını neden değiştirmişim, bunlardan olmuştur dedi eleman. Daha önce de superonline fiberde aynı modemle aynı işlemleri yaptım problem olmadığını söyledim. Modemi resetledi, tamam çalışıyor dedi ama ben ısrar ettim modemi değiştirdiler. Ekip gittikten sonra admin şifresi ve modem ismini değiştirdim sadece. Kanal vs dokunmadım. Yine kopmalar başladı. Kapatıp açınca düzeliyor ile devam ediyoruz. Ancak zoom ve eba ile uzaktan eğitimde sinir bozucu durumlar oluşuyor.

Bu işin tekniğini bilen arkadaşlara soruyorum: aynı fiber hattında aynı modemle vodafone fiber neyi beceremiyor? ve en önemlisi önümüzdeki 2 yıl boyunca bana çözüm öneriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsage -- 8 Ekim 2020; 11:35:6 >

• oldsage kullanıcısına yanıt

bence gelen modemlerin serisi ile alakalı bir problem var;

tsol kullanır iken hg253s ile başladım sıkıntısız 2 yıl kullandım sözleşme yenilediğimde yeni router getirdiler hg253s v10 Allah ım wifi ye bağlanamıyorum dedim benim eskisini geri getirin yok öyle olmuyor yeni mallar geldi :) yollayım dedi hg255s getirdiler 2 yıl da onu kullandım sorunsuz sonra abonelik iptali;

binada farklı biri benden sonra tsol aldı onda da hg255s vardı (bende sonra olduğu için seri büyük ihtimal farklı) 2 kişi wifi ye yüklendiği an wifi reset atıyordu sonuç cihaz değişimi zte router ile çözüldü

bana göre ilk gelen huawei ler iyi sonradan bozuyor

Cihaz değişimi isteyin ve router zte olsun bu sefer veriyorlar (vodafone kullanan da var binada birisi hg255s birisi zte kullanıyor - abonelik başlangıç tarihleri farklı)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.