Şimdi Ara

VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.427
Cevap
114
Favori
555.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen aramadan olmayacak sanırım hocam. Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt

Ben Ankara'da Vodafone kendi fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorum. Modeme kadar fiber geliyor. Nokia modemi devreden çıkarıp kendi asus routerımı kullanmak için bu dediğinizi arkadaşımın kullanmayıp bana verdiği turkcell gpon cihazı ile ben de denemiş ama sonuç alamamıştım. Bunun mümkün olup olmadığını net olarak bilmiyorum ama büyük olasılıkla vodafone'un sisteminde mümkün değil.

Böyle düşünmemin nedeni;

Verdikleri nokia modem ikinci senede arızalandı. Malum vf müşteri hizmetlerinin durumu belli, sorun var diyecen de kimbilir kaçgün sonra çözecekler vs diye düşünüp sahibinden'den ikinci el nokia modem alıp kendim taktım. Mac klonlama vs ne yapılması gerekiyorsa yaptım ama aldığım ikinci el modem hiçbir şekilde internete bağlanmadı. Authorize olduğu halde internet ışığı hiçbir şekilde yanmıyordu. Daha önce uydunette modem falan değiştirdiğimde cihaz değişince sisteme tanıtılması için müşteri hizmetlerini arayıp yeni cihazın mac adresini vermek gerekiyordu. Telefonla hal oluyordu. Belki vodafone'da da öyledir diye müşteri hizmetlerini aradığımda bunun mümkün olmadığını kendi sistemlerinin farklı olduğunu söylemişlerdi. Teknik ekibin gelip eski modemi alıp, yenisini vermesi gerekiyordu. Nitekim öyle oldu. Eve gelen ekibe bende fazla modem var bunu kullanamaz mıyım dediğimde cihazın seri numarasını sistemin tanımayacağını, kendi getirdikleri cihazın seri numarası nedeni ile onu kullanmam gerektiğini söylemişlerdi. Internete bağlanmak için o günden beri onu kullanıyorum.

Diğer bir sıkıntı da yine kendi routerınızı kullanmak için nokia modemi bridge moda almak istediğinizde size getirdikleri şekliyle ayarlar kısıtlanmış oluyor. Ancak root hesabı ile giriş yaptığınızda kısıtlı ayarlar açılıyor ve bridge moda almak için gerekli ayara ulaşılabiliyor. Ama modem bridge moda alınıp, kendi routerınıza mac klonlama yapsanız dahi ben bu şekilde hiç internete bağlanamadım. Yıllarca hem ttnet, hem uydunetten hizmet alırken kendi routerımı bana verdikleri modemleri bridge moda alarak sorunsuz kullandım. Ama vodafone'a geçtiğimden beri kendi routerımı anca modemi DMZ moduna aldığımda kullanabiliyorum.

Vodafone'un kendi fiber altyapısında bridge mode yapabilen ya da bir gpon cihazı ile nokia modemi komple devre dışarı bırakabilen biri var mı çok merak ediyorum. Ama şu ana kadar hiç duymadım.

• 100 mbit 211 liraya superonline altyapısıyla kullanıyordum geçen sene aralıktan beri. yanımda uygulaması üzerinden 450 liradan aşagı indiremedim. neye göre kime göre fiyat veriyorlar anlamadım cidden. twitter üzerinden yazdım sonrasında. önce 350 tl dedi ısrar edince de 330 tl ye indirdiler. 12 ay taahütlü. hersey bittikten sonra eski müşterimiz oldugunuz için 200 lirada fatura indirimi tanımlıyorum hattınıza dedi hanımefendi. aylık ortalama da 313 liraya 1 sene uzatmış oldum.

• ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Bende eski kullandığım asus ax modemimi klonlama yapamadığım için yayıncı moduna aldım.Vodafone verdiği nokia modem Lan ile bağlayabildim.Nokia modem aşırı dandik.Kesinlikle çekmiyor.

• Arkadaşlar Vodafone nokia modem değişimi yapan varmı bu modem mi sıkıntılı anlamadim. İnternet ping sorunu yaşıyorum. 5 ghz de çekim gücü çok zayif yan odaya geçiyorum çekim gücü düşüyor tavsiyeniz varmi. Turktelekom a gecmeyi düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pemaxs P kullanıcısına yanıt
    Yan odada bende sıkıntı yaşıyorum. Müşteri hizmetleri duvar kalınlığından bahsediyor. Duvarlar kağıt gibi diyorum pırt yaptığında yanda duyuluyor. Tutturmuş duvar da duvar. Eski müşterilerin modemini yeni wifi 6 modem öle değişim yapmıyorlar ama yeni yıldan sonra tekrar arayın demişti bana müşteri hizmetleri. Önümüzdeki hafta başı arayacağım. Sizde arayın bence. Nokia kullanıyorum bende.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pemaxs P kullanıcısına yanıt
    2.4 ghz bağlanınca iyi çekiyor ama hız düşük oluyor, 5 ghz geçince bu seferde modem yakınındaysan hız iyi oluyor fakat uzaklaşınca (1 oda kadar) bu seferde 1,2 diş ancak çekiyor.Yıl olmuş 2025 hala 10 yıllık modemleri kuşlanıyorlar.Bende aradım görüştüm müşteri hizmetleri bilgili değil.Son çare ethernet çıkışından cat 5 ile 2 yıl önce aldığım asus ax u56 modeme bağlantı çektim.

Son zamanlarda da şunu fark ettim özellikle akşamları ve hafta sonları ping yükseliyor.Speed Test yapınca baya düşük hız çıkıyor ama download yapınca tam hızı görüyorum.Açıkcası beni çok tatmin etmedi vodafone fiber.Binada türktelekom altyapısı yok diye vodafone geçmiştim.Dün türktelekom fiber kablo çekti binaya.1 aya kutuyuda koyarlar.Vodafone 1 yıl süre bitince sağlam teklif gelmezse tekrardan türktelekom döneceğim gibi gözüküyor.

Vodafone = fiyat (+) performans (-)
    Türktelekom = fiyat (-) performans (+)

• Kapsama alanını arttırmak için mercusys me50g sinyal güçlendirici tavsiye ederim,, ac1900 diyalog band destekli olup çekmeyen nokta kalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 2 ay 179 tl
    Sonraki aylar 459 tl fiyat verdiler. Uygun mu sizce ? Yeni abonelik.

• Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt
    Hız? Kendi fiberi mi başka bir Servis sağlayıcı üzerinden mi? Bilgi?

• Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Fiber değil hocam vdsl. 50 mbit.

• Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt

vdsl e göre fiyat cok fazla bence 100 mbiti 310 liradan alanlar var.

• condemned890 kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum yerde altyapı kaynaklı hocam maalesef

• Okadar cok şikayetim yok aslında sadece modemi değiştirseler yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradılar bugün, taahhüttüm Mart ayında bitiyor.

550 TL dediler, direkt red ettim.

• Areka2002 kullanıcısına yanıt

Vodafone yanımda uygulamasına girip aktif etmek gerekiyormuş...Ocak ayı ₺400 geldi, bundan sonraki aylar ₺310 gelecek dedi MH'yi aradım, aktif etti indirimi...

• Ankara Mamak kendi altyapısından internet başvurusu yaptık 100 Mbps 510tl kurulduğu zaman tecrübelerimi aktarıcağım.

•  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU-
    Şu an evde değilim bu modemi kurmuşlar nasıldır özellikleri nedir bu modemin?

• YildirimMusa Y kullanıcısına yanıt
    Daha iyisi yok :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YildirimMusa Y kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum ama böyle antenler görünce aklıma hep içi boş plastik antenler geliyor. Bendeki GPON routerda anten yok mesela. Anten anakart üstünde koca bir yapı. Hem 2.4 hem 5 GHz veriyor ikişer anten ile. Yani 4 anten gerekirken 2 tane çubuk görünce şüpheli geliyor.

• 
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.