Şimdi Ara

Vodafone Türkiye tarihinin en büyük pazar payına ulaştı! 2014-15 Mali Yıl Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone mobil gelirlere göre %35,2’lik rekor pazar payına ulaştı.

Vodafone, Türkiye’nin dijital dönüşümüne odaklı stratejik yatırım programıyla 2014-15 mali yılında 1,3 milyar TL’lik yatırım yaptı, toplam gelirlerini %17,1* artırarak 7,5 milyar TL’lik rekor seviyeye ulaştırdı.

Böylece şirket, toplam mobil gelir pazar payını tarihinin en yüksek seviyesi olan %35,2’ye** çıkarmayı başardı. 1,4 milyar TL’lik FAVÖK ve 20,7 milyon abone sayısına ulaşan Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılında bir önceki yıla göre veri gelirlerini %59 artırdı.

Vodafone, 2014-15 mali yılı sonuçlarını açıkladı

Sonuçlar, Vodafone Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hareketi adıyla yürüttüğü stratejik yatırım programı sayesinde güçlü büyümesini sürdürdüğünü ortaya koydu. Şirket, mobil telekomünikasyon sektöründe toplam mobil gelirlere göre %35,2’lik rekor pazar payına ulaştı.

Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılı toplam gelirlerini, geçen yıla göre %17,1 artırarak tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 7,5 milyar TL’ye çıkardı.

1,3 milyar TL’lik yatırım

Stratejik yatırım programı olarak yürüttüğü Dijital Dönüşüm Hareketi ile 2014-15 mali yılında 1,3 milyar TL’lik yatırım yapan Vodafone Türkiye, FAVÖK’ünü (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) %19* artış ile bugüne kadarki en yüksek seviye olan 1,4 milyar TL’ye ulaştırdı.

Vodafone Türkiye’nin abone sayısı ise 2014-15 mali yıl sonu itibariyle 20,7 milyona ulaştı. Şirket böylece 2014-15 mali yılında toplam 1,4 milyon net abone artışı sağladı. Vodafone Red tarifeleri, faturalı abone bazındaki büyümenin lokomotifi oldu. Şirketin, faturalı abone sayısı 8,6 milyona çıkarak toplam abone bazının %41,4’üne ulaştı.

81,4 bin terabayt veri, 102 milyar dakika konuşma!

Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine kıyasla 2.4 katına çıkarak 81,4 bin terabayta ulaşırken, veri gelirlerindeki hızlı büyüme de devam etti. Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılında bir önceki yıla göre veri gelirlerini %59 artırdı.

Şirketin akıllı telefon penetrasyonu bu mali yılın sonunda geçen yılın aynı dönemine göre 12,7 puan artarak %46,2’ye yükseldi. Öte yandan Vodafone Türkiye aboneleri 2014-15 mali yılında toplam 102 milyar dakika konuştu.

Kurumsal segment mobil gelirlerinde %14,5 büyüme

Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu’nu hayata geçiren şirket, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal mobil servis gelirlerini 2014-15 mali yılında bir önceki yıla göre %14,5 artırdı.

En çok tavsiye edilen mobil operatör Vodafone!

Vodafone Türkiye, Net Tavsiye Skoru’nda da pazar lideri olarak aboneleri tarafından en çok tavsiye edilen operatör olmayı başardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDanielSD -- 19 Mayıs 2015; 15:04:49 >

• 1.3 milyar TL yatırım fena değil. 4G ve fiber altyapı ile ilgili şeylerdir belki.
  • Vodafone bu kadar yatırım yapmış ama bu adamların kendine ait bir fiber altyapısı var mı? Bir keresinde SDN'de videoda görmüştüm ama hiç reel'de görmedim. Beğenmediğimiz Avea, Türk Telekom sayesinde filan kötü de olsa bir fiber altyapıya sahip. Turkcell'de öyle, bizi memnun etmeselerde gözle görülür bir yatırımları var ama ben Vodafone'un yatırımlarını gözle göremiyorum. Tarifelerinde de sınırsız internet paketi yok, diğer operatörlerin 96 kbps'ye düşen de olsa aylık bir paketleri var ama bu operatörün o da yok. Tabii kapsama alanı konusunda ikinci sıradalar bunda şüphe yok.
  • Vodafone da değişimler var..İki hafta önce numarami taşıdim vodafone.Normal müşteri hizmetleri falan daha bir ilgili olmuş. İkiz sim kart almak istedim Red müşteri hizmetlerine dun söyledim bunu bana bayilerden temin edebileceğimi ama memnuniyetim için kendilerinin bunu gonderebileceklerini söylediler kargoyla.Gerçekten de bu sabah mng kargo sim kartı getirdi bende müşteri hizmetlerini arayıp actirdim kartları.
    Yani boyle bir olayı Turkcell de görsem sasirmazdim ama Vodafone beni gerçekten şaşırttı.Gerçi Red abonesi olmaminda etkisi vardır bunda ama Vodafone on yargıları olan beni bile memnun ettiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone benim bölgede pek çekmiyordu şimdi full çekmeye başladı.
  • yeni vodafone a taşınan arkadaşlar şarj durumu nasıl gün içerisinde hala hızlı bitiyor mu ?

• sarjda degisme yok hala ayni,vodafone un yatirimlarina pek inanmiyorum o ses kalitesi halen bir turkcell gibi olamadi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2013 sonlarında vodafonedaydım aynı cihazımla şarj hızlı gidiyordu eski tamamen kırmızı sim kart vardı.
    Şimdi belirgin bir iyileşme gördüm yeni beyaz sim kart var 64 lük

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone online işlemleri değiştirdi güzel oldu birde şu siteleri bir düzeltse güzel olacak. Hangi tarife ne işe yarıyor belli değil karman çorman. 2-3 sene öncesinin tarifesi duruyor sitede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.