Şimdi Ara

Vodafone'un VoWiFi Hizmetini Aktifleştirmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4.5G ile birlikte Voice Over WiFİ yani VoWiFi teknolojisi hayatımıza girmiş oldu. Lafta bu teknolojinin testini 2015 de ilk defa yapan Vodafone (bkz. http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/vodafone-wifi-uzerinden-arama-testi-yapan-ilk-operator-oldu) bu testin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen hala aktif olarak kullanıma sunmadı. Bunun üstünde durmamın sebebi doğru dürüst çekmeyen Vodafone hattımın bu teknoloji ile birlikte çözüme kavuşturmak çünkü VoWiFi ile telefonunuzun sinyali düşük olduğu zaman veya uçak moduna aldığınız zaman görüşmelerinizi ve sms lerini WiFİ üzerinden aktarıyor oluşu. Hatta yurtdışına çıktığınız zaman telefonunuzun bu özelliğini açıp yurtdışında ekstra ücret ödemeden WiFi ile telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Ama gelin görün ki bu konu hakkında bilgi almak için "Red" müşteri hizmetlerini aradığımda bu konu hakkında herhangi bir çalışma olmadığını söyledi. Vodafone forum da ise bu soru sorulduğu zaman artık klasikleşen "İlgili servisin kullanımı kısa süre içerisinde başlayacaktır." diye yanıt alınmakta.(İlk 2016 da sorulmuş ama hala o kısa süre niyeyse geçmedi.) Neyse en son çare olarak Vodafone'un sitesinden tüketici şikayetleri kısmından Yanlış / Eksik Bilgilendirme olarak şikayetimi dile getirdim. Cevap olarak "Hattınızda yapılan incelemelerde konunun, kapsama alanı ile ilgili olduğu anlaşılmıştır." diyerek kendileri de sorunun çekim ile ilgili olduğunu anlamışlar. VoWiFi ile ilgili de eleştiriniz ilgili birimlere iletilmiştir diyerek gene net cevap vermemişler. Bu konu hakkında Vodafone'a ne kadar çok şikayet giderse o kadar dikkate alacaklarını umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzzkrks -- 6 Nisan 2017; 19:25:39 >

• Türkiye'de Vowifi işini bir tek Turkcell yapıyor. Gerçi Turkcell'in çekimi iyi wifi ile çekim gücü arttırmaya gerek kalmıyor.
  • Türkiyede çok işe yaramıyorda yurtdışında bir wifiye bağlandığınız zaman çok iş görür karşıdaki kişiyi türkiyeden arıyormuş gibi rahatlıkla arayıp sms atabilirsiniz :)
  • Sırf VoWifi yüzünden taşıyacağımm hattımı, benim için önemli bir özellik.
  • Bende kendilerine şikayet yazarken bu yüzden hattımı taşıyacağımdan bahsetmiştim ama umursamadılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerkanGD kullanıcısına yanıt
    Bende beğendim, kullanıyorum.
  • Yurtdisinda tamamen ucretsizmi?tum android teller ile uyumlumu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell yurtiçinde belirli telefonlara hizmet verirken (telefon ayrımcılığı), yurtıdşındaki telefonlarla nasıl iletişim kuracaksınki... Xiaomi 5 ile VoLTe yi Türkiye'de kullanamıyorum. Yurtdışında çıkınca nasıl kullanıcam. Boş işler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Soickan

Turkcell yurtiçinde belirli telefonlara hizmet verirken (telefon ayrımcılığı), yurtıdşındaki telefonlarla nasıl iletişim kuracaksınki... Xiaomi 5 ile VoLTe yi Türkiye'de kullanamıyorum. Yurtdışında çıkınca nasıl kullanıcam. Boş işler...

Turkcell üretici firmaya VoLTE kodlamasının işletim sistemine eklenmesi için istekte bulunuyor. Xiaomi'nin daha Türkiye'de resmi bir temsilcisi bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkyb

quote:

Orijinalden alıntı: Soickan

Turkcell yurtiçinde belirli telefonlara hizmet verirken (telefon ayrımcılığı), yurtıdşındaki telefonlarla nasıl iletişim kuracaksınki... Xiaomi 5 ile VoLTe yi Türkiye'de kullanamıyorum. Yurtdışında çıkınca nasıl kullanıcam. Boş işler...

Turkcell üretici firmaya VoLTE kodlamasının işletim sistemine eklenmesi için istekte bulunuyor. Xiaomi'nin daha Türkiye'de resmi bir temsilcisi bile yok.

Kodlama dediğin VoLTe global bir hizmettir. APN bilgileri genel olarak sunulsa ve telefon ayrımcılığı olmasa şu an bende kullanıyor olurdum.

Yurtdışında mesela O2 şebekesinde iken Turkcell hattımla o şebekeden hizmet alabileceksem bunu Türkiye'den de alabilmem lazım...

• Vodafone ceosu colman deeganin 2017 hedeflerinde bu servis ile ilgili hizmete açma çalışması olacakmış öyle demeç verdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.