< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Vodafone yeni müşterilere ADSL ve VDSL hizmetini sonlandırıyor (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
vdsl'nin adsl'den bir farkı yok ki. normalde vdsl diyince gidiş geliş hızının aynı olması lazım, o da aynı değil. vdsl tam yalan yani.
-
Zırva. Yıllardır Türknet ile ADSL kullandım, sonra 1 yıl kadar VDSL kullandım memnundum. Şu an yşne5aynı firmada ve fiberdeyim. Bence sorun Vodafone tarafında. GSM konusunda da çok rezil bir firma. Size 56k modem hızında 4.5G internet veriyor. 480p video bile izleyemiyorsunuz takılmaktan. Şebeke çekim kalitesi de kötü. Adamlar kalitesizlik konusunda adeta rekordan rekora koşuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyenin yarısında fiber altyapı yok. Siz iyi misiniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok iyi haber. Bakır kablo neymiş bu devirde? Fiber altyapısı olmayan da vodafone internet kullanmasın bi zahmet
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vodafone çalışanısın belli
Şükürcü davranırsanız olacağı bu
Bence de bunun için özellikle bu konuda uzman olan, teknokrat, teknoloji, bilişim konusunda bir bakan ve bakanlık olmalı. Ama bence tek sorun bu değil. Hükümetin aldığı kararlar ve kimlerin yanlarında olduğu da önemli, müşteri ve vatandaş mı, yoksa sermaye sahipleri, yandaşlar ve kendi cepleri mi? Asıl önemli ve aşılması gereken kısım bu. Çünkü siz hükümet olarak hep bana hep bana diyerek kamuda tasarruf sağlamayıp yer ve yandaşlara yedirirseniz buna vergi dayanmaz o zaman vergileri köklersiniz bu sefer de alım gücü düşer. Vergiyi de harcamalar üzerinden alır ve köklerseniz bu hem alım gücünü ciddi derecede düşürür hem de sadece zenginlere ve sermaye sahiplerine yarar, internetiniz de pahalı hale gelir. Sermaye sahipleri, yandaşlar veya yandaşlaşan, hükümete yapışan, az iş çok kazanç mottolu şirketler başka ne yapar ve ne ister? Mesela yatırım yapmaz (5G, ipv6 vs), yatırım yapmak istemez çünkü para harcaması gerekir. Başka ne yapmazlar ya da yaparlar. Mesela upload hızlarını arttırmazlar, arttırmak istemezler çünkü upload hızlarının arttığı daha yüksek paketleri ayrıca daha pahalıya satmak isterler, hükümet de buna tamam der ve bu sorun orada öylece durur. Başka ne yaparlar: mesela mobilde sınırsız internet vermezler. Kotalı interneti bile 4-5GB gibi şaka gibi komik paketler olarak satarlar hem de fahiş fiyatlara. Geçen sene mi neydi Türkcell'de 1 GB internet sayıyorlardı, 🙂 böyle bir paketin var olması bile tüketiciye, Türk milletine hakarettir. Şimdi birileri çıkıp utanmadan şey diyecektir iu kadar GB internet paketleri de var, ben de onlara fiyat soracağım ve o açıklanan fiyatlar insani fiyatlar olmayacaktır. Sorun işte bu. Türkiye'de internet hizmeti çok pahalı, Türk milleti için pahalı, Dünya için ucuz olabilir.
5G olayına ve hükümetin doymak bilmeyen vergi resim ve harçlarına geri dönelim. Tek mottosu tüketiciyi soymak olan Türkcell 5G yatırımları için ne diyor, işte lisans ücretleri çok yüksek yatırımları geciktiriyor, taksit seçeneği olursa 10 yılda vs ödersek ve daha az ücret alınırsa o zaman yatırımlar hızlanır diyor. Kimse burnundan kıl aldırmıyor. Hükümet, şirketler ve vatandaş/tüketici üçgeninde hükümet ve şirketler baskın gelip tüketiciyi/vatandaşı eziyorlar. Hükümet vergide, harç ve lisanslarda tolerans göstermiyor, şirketler de haliyle kâr amacı güttüğü için zaten göstermiyor, hükümet bunun farkında olduğu için kendileri de şirketlere baskı kurmuyor çünkü ucu yine vergi vs yönünden ve siyasilere yanlayan, dirsek temasında olan yöneticilerinden ötürü tüketici sadaka gibi 3. sınıf hizmetler, sadaka gibi damla damla kotalı internetlere dünyanın parasını ödüyor. Yandaş kazanıyor, hükümet sağladığı vergisini alıyor sen ve ben gibi vatandaşlar kazık fiyatı 4G damgalı 2.5G'den hallice kotalı, sansürlü, bol pingli internet alıyoruz.
Özetle Şirket (yüksek kar marjı, kazık fiyatlar) + hükümet (yüksek vergiler, harçlar, lisans ücretleri ve kötü yönetilen ekonomiyle birleşince şişen maliyet ve yatırımsızlık) = tüketiciye giren fiyatlar, sadaka gibi hizmetler ve kalitesiz hizmet.
Bu düzenin değişmesi için hükümetin ya da hükümetin anlayışını değiştirmesi lazım. O zaman şirketlerin de üzerinde baskı kurabilir ama anlayışlar değişir mi sence?
Ne diyordu Ulaştırma Bakanı şişen GSM fiyatları için, "serbest piyasa yapabileceğimiz bir şey yok" diyordu! 3 şirket tekelleşmiş orada fiyatları şişirip şişirip arsız arsız müşteriye patlatıyorlar ama beyimiz serbest piyasa diyor, hadi ya gerçekten mi? O zaman market fiyatlarına, esnafa, ev sahiplerinin kirasına niye salça oldunuz zamanında derler adama. Aynı Bakan şey de demişti sanırım, milletimize ortalama 85 mbit internet verebiliriz ama talep etmiyorlar yafsss, hepciği 35 mbit istiyor dedi. İnsanlarla güzel billu geçiyorlar gerçekten. Bunun teknokrat olmamakla, bilişimci olmamakla ilgisi yok. Buradaki durum net bir şekilde şark kurnazlığıdır, çakallıktır, insanlar süzme aptal yerine koymaktır. Sen adama 100 mbiti uygun fiyata ver adam isterse ayda 1 mbit bile kullanmasın banane arkadaş. Daha iyi ya altyapıyı da yormaz, sen bana 100 mbiti uyguna ver. Ama yooo, bunları 24, 35, 50, 75 diye ayrı ayrı satıp 100 mbitin fiyatını daha yükseğr satmaları lazım, o zaman da satamazlar. Ama utanmadan böyle dalga geçerler halk 35 istiyor diye. Talep yok diye. 🙂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bakır işi kökten kalkmalı herkes fibere geçirilmeli, bakırla olmuyor bu iş. VDSL'deyken ne işkence çekerdim oyunun ortasında kopmasın diye hız düşür, sürekli modemi resetle arada bir
kendi kopsun falan. Bir de apartman kablosunu yeniletiyorsun seneler içinde yine oksitlenip sinyal seviyesi düşüyor falan, artık çok ilkel kalıyor.
Fiber geldiğinde çağ atlamış gibi oldu, modem hiç kopmuyor sürekli bağlı falan mutlu olmuştum. Ortak altyapı sistemi yıllardır dile getiriliyor ama bir türlü aktife geçmedi.
Bende TT Fiber var diyelim, Superonline veya Turknet Gigafiber hizmeti almak istersem onların da ayrı ayrı kablo çekmesi lazım, bu israfa ne gerek var daha hiç fiberi olmayan adresler varken.
-
Siz bence yazılanı anlamamışsınız.
Fiber ike bakır kablo üzerinden verilen vdsl hizmetinden bahsediyorum.
Adsl nerede yazıyor.
-
Vodafone kendi fiber internetini kullanıyorum çok memnunum fakat 1000 upload nedense vodafone fiber vermiyor
-
Devlet fiber olan yere fiber altyapı yapılmasını yasaklasa yeter.
Bir yere tt fiber yapınca, superonline da aynı yere, vfiber de oraya, türksat da oraya, türknet de aynı yere fiber yapıyor.
Kimse de demiyor ki orda tt fiber var sen git şu mahalleye yap orda fiber yok.
Hayır.
İlla hepsi aynı yere fiber döşeyecek ayrı ayrı.
Mobilde hizmeti iyi de sanki neyden etkilenecek
Aksine Vodafone mobili görüp sabit internete geçmekten vazgeçer insan.
Bakır kablo altyapısı Türk Telekomum elinde zaten. Btk kendisine laf etmiş gibi bir şey olur.
Gerçekçi olmak gerekirse bu kafayla gidilirse TR'den uzun yıllar bir cacık olamaz teknik olarak mümkün değil.
Hani bir söz var neresini düzeltelim diye aynen o misal... :)
Ülkemizde malesef insan kalitesi malesef ortalama'da düşük kalıyor, para insanımız için malesef en önemli değer ve diğer tüm değerler bununla ölçülüyor, böyle olduğu için milyon tane insanı hastalık sıkıntı var.
Bu ülke'de uzun sürecek bir değişimi temelden planlayarak uzun vadede hayata geçirmek dışında hiçbir yöntem başarılı olamaz.
Misal sokaklarımız disiplinsiz park yeri sıkıntılı geçecek yer kalmıyor çoğu semtte, binalar sıkıntılı yapılmış adeta toplumun tüm kesimleri kendine rant yönteminde birleşmiş bina yaparken arsa sahibi, müteaahit, mühendislik sistemi, belediye iskan ve imza süreci, yapı denetim sistemi, binaya gelen hizmetlerin dandikliği ile evimize kadar dandini bir sürecin tümü yine insanımız tarafından bile isteye eyvallah ediliyor.
Şimdi bu sadece bir noktadan bakılan kısım, bunun neresine dokunursanız sizi yer bitirir ve hiçbir siyasi memleketin esas sorunlarına dem vurmaz vurmuyor işine geleni toplumun aç kaldığı isteklerini adeta kendisine araç olacak şekilde kullanıp yönetime geliyor. yönetimde kaldığı sürece de sistemi kemiriyor da kemiriyor. belediyeler ilçelerde çiftlik gibi kullanılıyor.
şimdi devleti yönetmek isteyenler tipik siyasi gibi davranıp uzun vadede değişime götürecek süreci planlamak zorundalar fakat yapan bunu isteyen var mı? hayır yok çünkü tanıdıklarımın sağ sol marjinal ot bot hiçbirisinin işine gelmiyor...
Esas Mevzuya gelirsek, misal kablo altyapı sistemi zaten temelde devasa bir rant sisteminin can damarı şimdi bunu tüm Türkiye'de filmlerde gördüğümüz tünel tipi bir yapıya çevirelim deseniz siyasi olarak yanınıza çekebileceğiniz halk kitlesi menfaatine dokunduğu anda sizi bırakabilir. bakınız memurluk sistemine dokunulamıyor.
halkın temel rant damarına dokunacak bir hamle adeta düşünülemez durumda.
Bulunduğum semtte 7.yılım birçok tek katlı yer yıkılıp yerine apartıman yapı izni verildi, acaba hiçbirisine bina altına garaj yapacaksın denildi mi? hayır denilirse ne olur kıyamet kopar,
istanbul'da şehrin göbeğinde çoğu semtlerde bazı noktalara fiber internet hattı getirilemiyor yada yakında bir kabin varsa çektirilemiyor olanla yetinmeniz sizin için tek seçenek.
Telekom'a kızmak suya yumruk atmak gibi sizi yoracak iş bunu bilirseniz en azından sinirleriniz yıpranmıyor, bir müşterimizde kaç senedir port yok cevabından ötürü fiber değil basit int. hattı çektiremiyoruz...
Bir yerden başlanılıp planlama yapılarak ve up uzun vadelere yayılarak insanları ürkütmeden değişimler başlatılabilir.
Böyle bir yol yöntem dışındaki tüm seçenekler daha başında ilerlemez başlatanı da bitirir siyasetten koparırı hükümet düşürür. :)))
2026'da tekrar devletin yönetimine geçecek olan Telekom'un nasıl yönetileceğini merak ediyorum.
Gerçekten memleketin altyapı olarak bir değişime ihtiyacı var.
-
1994 yapımı apartmanda yaşıyorum 2024te kablonet fiber geldi kullanıyorum
-
çoğu arızada fatura almadıkları zaman oldu oyunlarda ping sorunu yaşamadan oynayabiliyorum gelen destek ekipleri iç tesisatta sorun var deyip iç tesisatı ücret almadan yapmaları düzeltmeleri normalde başka ISP olsa elektrikçi çağırın söylerler evde kablonet ve Vodafone VDSL mevcut kablonette yılbaşından önce ping problemleri yoktu kablonette şuan 20:00-01:00 arası oyunlarda 4k ping görüyoruz 100 MBPS kadar Rahat alabiliyorum forumdaki fiber altyapısı ile o kadar isp sorun yaşadım Vodafone şuan için mağdur etmiyor. istanbulda fiberinden kendi altyapısında hic memnun değildim. VDSL konusunda üzmedi
-
İşin en temeline gelirsek asıl sorun zaten toplumun yozlaşması ve ahlağın etiğin yoksunluğu zaten ama böyle deyimce çok soyut kalıyor. Bir de konu internet, bilişim vs olduğunda ötürü GSM şirketleri, Telekom, hükümet ve ekonomideki politika arasındaki bağdan dolayı bu mevzulara girdim. Yani bakan olayı serbest piyasaya ve halkın güya isteksizliğine vs getirdiği için konumuz bunlar. Yani ekonomi-teknoloji ilişkisi Yoksa ohooo memlekette düzgün bir iş yapıldığını çok nadiren görüyoruz zaten. Ne olur nasıl olur bilmiyorum ama yönetimin ilk adımı atıp demir yumruğu vurması lazım. O vursa -tabii şirketlerin yatırım yapması alacağı harcından da feragat etmesi gerekebilir- zaten gerisi gelir. Devletin varlığının olayı budur zaten, şirketlere müdahale etmezse istedikleri gibi at koştururlar. Tekelleşip ezmeye kalkarlar.
Bayilerdeki işleyişe hiç karışmayan sadece bayi sahibinin yanında olan bir yönetim şuanki Vodafone yönetimi.
Asgari ücretin 1tl üstünü vermezler.
Yol ücreti vermezler
12 saat çalışmanın mesaisini vermezler
Maaşını asgari üzerine çıkarmak senin elinde prim alamadığın ay Vodafone a çalışmış oluyorsun YOL ÜCRETİ YOK .
Bu işi yapacağınıza üç harfli mağazalarda kasiyerlik yapın daha iyi.
BAYİLERİ çalışacak personel bulamıyor yeni başlayanlar da fazla durmuyor.
Vodafone ev interneti zaten aşırı berbattı bu yüzden çok şikayet geldiği doğru ama Vodafone bu konuda hiçbirşey yapmayıp her ay Vodafone Net ADSL Fiber aktivasyonu hedefi koyması da İLGİNÇ :) Kapitalist sistemin başrolü bu Vodafone. En kısa zamanda ülkemizden bağlarını koparmaları dileğiyle.
Ek olarak bayilerinin işleyişine karışmıyor mesela çoğu Vodafone bayi personeli AÇLIK SINIRININ ALTINDA yemek ücreti alıyor 26 gün çalışıp sadece 16-17 günü karnını doyurabiliyor geriye kalan günlerde cebinden harcaması gerek aç kalmaması için. @vodafone
Bulunduğunuz bölgede AtlantisNet varsa ona geçiş yapın hem kendi altyapısında 1000mb/1000mb hızlara kadar erişim var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 25 Ocak 2025; 15:28:54 >
-
Durum çok vahim. Ülkedeki alt yapı dünyadan 15 yıl geride. Giderek de geri kalıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X