arkadaşlar 18 yaşımdayım ve 186-187 cm boyum var zıplama yeteneğim gerçekten çok iyidir daha önce lise okul takımımda oynadım ve üniversitede takıma girip oynamak istiyorum ne yapmalıyım yardımcı olabilecekler veya yorum yapmak isteyenler beklerim
Biraz hortlatmak gibi olucak ama yeni gördüm başlığı, öncelikle eğer ki okuldaki hocanız ilgiliyse okuldan da seçmelere gidebilirsiniz. Ama genelde ilgili değiller bizde takıma antrenman bile yaptırılmaz. O yüzden kulübe girmek zorunda kalınıyor. Kulüp seçerken de duyumlarınıza göre seçmeyin hangisinin eğitmenleri voleybol federasyonuyla bağlantılıysa ona yönelin, öbür türlü en fazla kulüp takımında ilk 6da oynayıp keşfedilmeyi beklersiniz o da ancak şansınız varsa olur. Üniversiteyi bilemiyorum gidip direkt hocam takıma girebiliyo muyuz dersen gel bi bakalım filan der herhalde o boyla zıplayabiliyorsan çok iş görürsün zaten genelde o kadar uzunlar zıplayamaz pek kısalar daha rahat zıplar ama onlara da zıplamak bile fayda etmez hem uzun hem zıplayan adamlar en iyi işi görür. Japonyada filan olsak alırlar sizi orda geliştirirler ama Türkiyedeyiz o yüzden hazır oyuncu arıyorlar. İş olarak voleybolcu olmak da çok çok yetenekli değilseniz zor bence çünkü tek oynayan siz değilsiniz sonuçta neler neler var.