Şimdi Ara

Volkswagen 1.5 tsi 130 ve 150 hp oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
1
Favori
9.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

hayır da oto çekiciliği yapan adamlar salya sümük mü geziyor?

Hani Dsg yolda bırakıyor araçlar çekiciyle çekiliyor ya böylece oto Çekicilerinin işleri artacak, bu durumu ağzı sulanmak ile bağdaştırdım da kusura bakmazsanız salya sümük olmakla alakası nedir? Bence kulladığınız deyimden bihabersiniz.

O yorumu tadından yenmez anlamında söyledim oto çekicisi anlamı da çıkar evet. Burada Türkçe eleştirisi yapacaksanız sanırım 1.5 milyon aktif üye var 1.4 milyonu ile laf dalaşına girmek zorunda kalırsınız.Örneğin ben de yerine bende yazan bir sürü kişi var ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Nisan 2016; 0:09:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.6 TSI olaydı daha güçlü olurdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

hayır da oto çekiciliği yapan adamlar salya sümük mü geziyor?

Hani Dsg yolda bırakıyor araçlar çekiciyle çekiliyor ya böylece oto Çekicilerinin işleri artacak, bu durumu ağzı sulanmak ile bağdaştırdım da kusura bakmazsanız salya sümük olmakla alakası nedir? Bence kulladığınız deyimden bihabersiniz.

O yorumu tadından yenmez anlamında söyledim oto çekicisi anlamı da çıkar evet. Burada Türkçe eleştirisi yapacaksanız sanırım 1.5 milyon aktif üye var 1.4 milyonu ile laf dalaşına girmek zorunda kalırsınız.Örneğin ben de yerine bende yazan bir sürü kişi var ülkede.

Türkçe Eleştirisi değil Bahsettiğiniz şeyi anlamamıştım ki hala anlamış değilim açıkcası neyse imla hataları bir yana ama deyimlerimizi karşıdakinin anlayabilmesi için doğru kullanırsak iyi olur diye düşünüyorum. Iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Golf 7 de 1.0 TSI var. Tr ye getirmiyorlar.

Var tabi ama Türkiye'ye gelişinden bahsediyorum o da golf 8 ile olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

acaba emisyon paketsiz değerlermi onuda öğrenseydik ?

edit: bmwde 1.5 litre turbo beslemeli 231 hp 3 yıldır üretilmekte.

i8 e ozel uretip satiyorlar o motoru. Standart modellerde 136 hp.

evet öyle ama 1.5 tsi 150 hp deyince bi ilk olmadığını anlattım. hatta yolun daha yarısında bile değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Ne kadar çalışsalar, çabalasalar yine bir Japon kadar iyi motor çıkaramayacaklar.

Yıllardır turbo motor çıkarmayan Honda nın 1.5 turbo motoru, Toyota nın 1.2 turbo motoru bile şimdiden her yıl yeni motor duyuran vw nin motorlarından daha çok güven veriyor.

Test süreci, ar-ge süreci daha uzun Japonlarda, bu yüzden daha sağlam, daha sorunsuz oluyor. Ama Japonlar da 10 yıl geriden geliyor. Teknoloji eskiyince ortaya çıkıyorlar

Senelerce Vw kullanıp sorun yaşamadıktan sonra geçen ay Bi akılsızlık edip Honda Crv aldık. 1.6 dizel otomatik 9zf olan. Meşhur dillere destan Japon Honda.

180 km de turbo hortumu yerinden çıktığı için çekiş düştü ve çekici ile aracım servise çekildi. Meşhur sorunsuz Japon motoru ya.

Sonra 2013 yılında yeni kasa corollayı ilk alanlardanım. Advance donanım 1.6 Cvt. Aldıktan sonra göğüs kabardı göğüs değişti, 2 defa ötme sesinden balatalar değişti hala ötüyor, kapı döşemesinin tırnakları kırık geldi değişti. Bak bu da japon.

Üstelik bu iki model Vw kadar yalıtım, konfor, kalite sunamıyor bana. Peki meşhur dsg kavrama değişimini serviste bakım yaptırdığım sürece sorunsuz değiştirir binerim

• tiguana gelecek mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Twsbi580

tiguana gelecek mi ?

Makyajla birlikte mutlaka gelecektir. Ancak yeni bir araçta hemen motor değişikliğine gidileceğini zannetmiyorum
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Turbo hortumu çıkınca motor sorunlu mu oluyor? Geçen yıl uzak bir akrabamız dsg + tsi passat aldığı haberini duydum. Kayınpedere neden onu aldı dsg şanzıman sorunlu filan dedim aradan bir ay geçmedi şanzıman ve motor patlamış ikisini birden değiştirdiler diye haber geldi. Hakikaten turbo hortumu çok büyük sorun hemen satıp dsg'li 2.0 110 hp tdi almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Nisan 2016; 10:25:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Turbo hortumu çıkınca motor sorunlu mu oluyor? Geçen yıl uzak bir akrabamız dsg + tsi passat aldığı haberini duydum. Kayınpedere neden onu aldı dsg şanzıman sorunlu filan dedim aradan bir ay geçmedi şanzıman ve motor patlamış ikisini birden değiştirdiler diye haber geldi. Hakikaten turbo hortumu çok büyük sorun hemen satıp dsg'li 2.0 110 hp tdi almak lazım

Turbo hortumu yerinden çıkıp yolda kalmak paha biçilemez. Demek hem motor hem şanzıman patladı ha :)

Bizim amcaoğlu da ailecek havaya uçtu passatın içinde riskli tabi

• BMW nin 3 silindirli arabalarına laf etmeyen, japonların sorun çıkmasın diye yıllardır kasa değiştirip motor değiştirmediğini eleştirmeyen hayatında vw aracına binmemiş anti vw tayfası, o kadar sıkıntıya rağmen AR-GE için milyarlarca dolar harcayan firmanın motorunu eleştirmiş.
    Bravo size

Honda makyaj ile o sorunu giderir bir daha da kimsede öyle bir sorun yaşanmaz. Vw gibi yağ yakan tsi motoru ve patlak dsg şanzımanı 10 yıldır sorunlu olduğunu bile bile satmaya çalışmaz.

Adını yazmam sıkıntı yaratacak bir konumda olmasa adını soyadını verir servis kayıtlarından baktırırdım ya hadi neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Nisan 2016; 14:33:00 >
  • 100 cc ile iyi ciğerlenmiştir
    CRV ilgi alanıma girmediği için makyajlı mı yeni kasa mı eski kasa mı hiç bakmadım. Aynı şekilde diğer suv modellerininde makyajlı mı yeni kasa mı olduğunu bilmem. Yalnız eskiden CRV'de böyle bir sorun duyulmuyordu. Muhtemelen kısa sürede hortum çıkma sorununu çözerler. Zaten ne şanzımanda ne de motorda sorun yok. Altı üstü bir hortum çıktı diye atıp tutuyorsun ama patlak şanzımanlı yağ yakan motorlu araçları övüyorsun. Maşallah çok tutarlısın.

DSG şanzımanın ısınınca yol ortasında kilitlenip kalmasının kavrama değişimi ile ne alakası var? Adamlar kavrama arızalandı diye komple şanzımanı mı değiştiriyor? Bal gibide 10 yıldır millete patlak şanzımanı kakalıyorlar. Hadi onu geçtim DSG arıza yapmıyor bile olsa sorunsuz masrafsız şanzımanlar varken kavrama değişimi diye 3-4 bin TL masraf çıkaracak şanzımanı bir insan neden savunur ilginç vallahi. Aracı aldıktan sonra da illa firmaya para kazandırmak istiyorum inadı var herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Nisan 2016; 15:38:23 >

• Motor üzerine çalışaıncaya kadar biraz şanzıman üzerine çalışsınlar
  • 200NM torq değeri 1000rpm'de başlasa iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

CRV ilgi alanıma girmediği için makyajlı mı yeni kasa mı eski kasa mı hiç bakmadım. Aynı şekilde diğer suv modellerininde makyajlı mı yeni kasa mı olduğunu bilmem. Yalnız eskiden CRV'de böyle bir sorun duyulmuyordu. Muhtemelen kısa sürede hortum çıkma sorununu çözerler. Zaten ne şanzımanda ne de motorda sorun yok. Altı üstü bir hortum çıktı diye atıp tutuyorsun ama patlak şanzımanlı yağ yakan motorlu araçları övüyorsun. Maşallah çok tutarlısın.

DSG şanzımanın ısınınca yol ortasında kilitlenip kalmasının kavrama değişimi ile ne alakası var? Adamlar kavrama arızalandı diye komple şanzımanı mı değiştiriyor? Bal gibide 10 yıldır millete patlak şanzımanı kakalıyorlar. Hadi onu geçtim DSG arıza yapmıyor bile olsa sorunsuz masrafsız şanzımanlar varken kavrama değişimi diye 3-4 bin TL masraf çıkaracak şanzımanı bir insan neden savunur ilginç vallahi. Aracı aldıktan sonra da illa firmaya para kazandırmak istiyorum inadı var herhalde

Madem ilgi alanına girmiyor yorum yapmadan düşüneceksin. Bu kadar basit bir iş.

Dsg mevzusu ise ilk dönem mekatronik problemi sebebi ile sıkıntı yaşandı ancak artık böyle bir şikayet yok. Kavrama yapmazsa araç doğal olarak hareket edemez. Bunu gördüğünde değişim yaptırmak yeterli.

Şimdi araç yetkili servis bakımlı olduğu sürece kavrama değişimine Vw servislerinde bir kuruş ödemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

1.6 TSI olaydı daha güçlü olurdu.

1.8 olaydi daha da guclu olurdu

• Su foruma bakarak bir insan araba almaya kalks, ya hayatinin hatasini yapar, yada hic birse alamaz. Cunku bu forumda hic bir araba tam anlamigla mukemmel degil demiyecegim, hic bir otomobil iyi degil.

Yok TSI yag yakiyormus, kac tane gordun yag yakan, dunyada kac tane TSI satilmis, kaci yag yakmis, kaci bu problemden dolayi servise gitmis. Adam 1.4 190 lik tsi ye stage 3 attirip 300+ yapiyor, tabiki yag yakacak, yazik gunah 1.4 motorun cani neki 300 kusur beygir versin sana. Mustang 3.8 V6 bile 2016 yilinda ancak 306ps veriyor.

Allah askima adam gibi seyler yazin, insanlari kandirmayin. DSG sorunluysa ayni sistemle binlerce yuzbinlerce otomobil satiliyor tum dunyada, hani nerde bir Sikayet soz konusumu? vw araclarini kronik bir dsg den dolayi geri cagirdimi, Amerikada bile DSG yuzunden Vw yada Audiye dava acildimi ?
    Turbo araci atmosferik gibi kullanirsan, Dsg yide tork konvektorlu gibi kullanirsan sonuclarina katlanirsin.

Keske cahil insanlara araba hic satilmasa..

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Kuru sıkı demiş yaa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.