Şimdi Ara

Volkswagen CEO'sundan itiraf gibi açıklama: Türkiye yatırımı siyasi nedenlerle iptal oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volkswagen CEO'sundan itiraf gibi açıklama: Türkiye yatırımı siyasi nedenlerle iptal oldu

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye yatırımı Suriye'deki operasyonlar sebep gösterilerek askıya alınmış, yılan hikayesine dönen bir süreç sonunda da yatırım kararından vazgeçildiği duyurulmuştu.

Bugün konuyla ilgili Volkswagen CEO'su Herbest Diess'ten deyim yerindeyse itiraf gibi bir açıklama geldi. Diess, Türkiye’de kurulması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerinden birisinin ülkedeki siyasi durum olduğunu ilk defa itiraf etti. Alman ekonomi dergisi WirtschaftsWoche’e konuşan Diess, şirketin iş konseyinin siyasi nedenlerden dolayı Türkiye’de fabrika kurulmasına karşı olduğunu söyledi.

Ayrıca Bkz.Honda, Avrupa'da benzinli ve dizel model satışını bitirecek

Şirket hissedarlarının da Türkiye'deki siyasi durumla ilgili endişe duyduğunu dile getiren Diess, iş konseyinin desteği olmadan fabrika kurma kararını yönetim kurulunda kabul ettiremeyeceklerini ifade etti. Diess, "Ben orada fabrika açılması taraftarıydım ve hala da öyleyim, Türkiye’de yeni fabrikayı açabilirdik ve orada koşulların düzelmesine katkımız olabilirdi. Türkiye jeo-stratejik açıdan Avrupa’nın vazgeçebileceği bir ülke değil." şeklinde konuştu.

Alman yönetici, "Ben AB ve Alman hükümeti ile Türkiye konusunda farklı düşünüyorum. Biz Türkiye'yi AB'ye entegre edip, bu ülkedeki gücümüzü artırma konusunda daha iyisini yapabilirdik." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, Türkiye'de yeni bir fabrika kurmak yerine Slovakya'daki fabrikaya yatırım yapılacağı ve buradaki üretim kapasitesinin artırılacağı ifade edilmişti. Türkiye'de kurulacak fabrikada Passat ve Superb modellerinin üretilmesi planlanıyordu.

Kaynak:https://tr.euronews.com/2020/12/04/volkswagen-turkiye-de-siyasi-nedenler-yuzunden-fabrika-acmaktan-vazgectigini-itiraf-etti
    Kaynak:https://www.wiwo.de/unternehmen/auto/herbert-diess-vw-chef-bedauert-aus-fuer-werk-in-der-tuerkei/26685890.html

• Türkiyeyi eskisi gibi emir eri yapamadıkları için kuduruyorlar olay bundan ibaret. Aylardır Egeden çıkın, akdenizden çıkın, suriyeden çıkın, Libyadan çıkın diyorlar. Azerbaycana karışmayın diyorlar. Türkiye tüm baskılara ve içerdeki yalakalarına rağmen hakkını savunuyor. Bunları anlamamak için at gözlüklü bir muhalif olmak lazım. Ben Alman medyasını takip ediyorum. Türkiye ve Erdoğanı haber yapmadıkları 1 gün dahi yok. Sürekli alttan alttan algı yapıyorlar. Gemi olayında dahi Türkiye gemi aranmasına izin vermedi diye haber yaptılar, Video,fotoğraflara rağmen (en doğrucu medyada kendileridir ). Uzun lafın kısası, adamın dediği şu '' Türkiye siyasi olarak avrupaya ve bize boyun eğmediği için, biz de fabrika açmaktan vazgeçtik ''

Hala doların euronun ihraç edilen ürünlerin artışını dış güçlere bağlıyorlar çözüm için TCMB de değişiklik yapıyorlar, araplara ülkeyi satıyorlar. Yatırımcının ülkeye güvenmemesi asıl sebep. Bunlar bilmiyor mu yoksa bilerek mi güven kırıp ülkeyi yokuş aşağı sürüyorlar? Vatana millete bu zararı fetö bile veremez!
    Ne güzel yorumlar var biri fe çıkıp demiyor ki, danışklı dövüş. Biz fabrika kurulsun diye gerekli yatırımı yaptık. Alman siyaseti savaşı bahane bildi mi bildi. Bundan önce bir haber vardı şu kadar passat aldık diye alındı mı alındı. Şimdi de almanlar diyor ki biz sizi seçerdik ama hukumet izin vermedi yani sunu diyor siz bizim araclarimizi yine de alin küsmeyin bize. Cok cok acik bir sekilde bunu diyor bunun uzerine halen wv makam araclari vs kullanirlarsa daha da bir sey demiyorum enayilikten baska bir sey degil.
  • Valla Wv kaybeder Dünyanın en ucuz işçiliği bizde ver 2000 lira maaş 50-60 saat çalıştır haftalık gıkını çıkaran olursa koy kapının önüne kimse gık diyemez. Böyle şeylerden vazgeçtiklerine göre baya baskı yemiş Wv yoksa beleşe işçilik miss gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 5 Aralık 2020; 1:14:28 >
  • Keyifleri bilir, siyasi nedenlerle iptal edildiyse aslında halkın düşüncesine ve seçimine karşılar. Sonuçta siyasileri halk seçti.
    iki yüzlüler her yerde demokrasi derler ama işlerine gelmeyince demokrasiye saygı duymazlar.
    umarım milletimiz uyanırda bize hakaret edenlerin ürünlerini almazlar.

• Öyle olacağı belliydi zaten
  • Ya bu 'dış mihraklar' lafından rahatsız olanlar biraz olsun ibret alırlar mı bu haberlerden acaba
  • peki bizim milletten siyasi nedenlerle vw grubu boykotu gelir mi? Volkswagen CEO'sundan itiraf gibi açıklama: Türkiye yatırımı siyasi nedenlerle iptal oldu 

• Dünyayı yönetenler avrupalılar gölge etmesin diye onları altından kafese koydular, onlar da rahata iyi alıştılar ve bunun ellerinden gitmesi onları aşırı derecede endişelendiriyor, o yüzden mantıksız bir çok şeyi yapabiliyorlar.

• Her evde buzdolabı var fazlasına gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala doların euronun ihraç edilen ürünlerin artışını dış güçlere bağlıyorlar çözüm için TCMB de değişiklik yapıyorlar, araplara ülkeyi satıyorlar. Yatırımcının ülkeye güvenmemesi asıl sebep. Bunlar bilmiyor mu yoksa bilerek mi güven kırıp ülkeyi yokuş aşağı sürüyorlar? Vatana millete bu zararı fetö bile veremez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatmc -- 5 Aralık 2020; 0:3:19 >
  • Siyasi nedenler dediğini de Alman siyasetinin PKK'ya taraftar olması, Alman kamuoyu ve VW bünyesinde bulunan işçi sendikalarının içindeki malum PKK'lı tiplerin baskı yapması.

Ne iğrenç işler ya.

• fhrstw kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun kaybetme degil sorun bazılarının birşeyi istememesi onlar ne isterse o oluyor başklarının sözüne dahi bakılmıyor gelse idi, iyi olurdu ama türk devleti ve para babaları istemiyor adamlarda istedigi yere acar sonucta markası aracları hertürlü sattırıyor fabrika olsada olmasada ülkemizde

• İlk başta kurmayacakları belliydi siyasi nedenleri bahane ediyorlar bizde ww boykot edelim o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk.Navy -- 5 Aralık 2020; 0:12:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: willyyyyy

peki bizim milletten siyasi nedenlerle vw grubu boykotu gelir mi?  

siyasi nedenlerle boykot gelmediği gibi,

siyasi nedenlerle inadına VW alacak adam dolu ülke.

• Katar devletinin Volkswagende %5 lik bir hissesi varmış. Hatta daha önce bu yüzden Suudi Arabistanda değilde Türkiye de fabrika kurmasını bile etkilemiş. Suudi Arabistan çok iyi teşvikler bile vermiş. Ama Katar izin vermemiş.

• ucuza tok kapı sesinden mahrum bıraktılar bizi, nasıl yaşarız biz böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Aralık 2020; 0:41:40 >
  • İtiraf etmesine gerek yoktu !..
  • adam malumu ilan etmiş.

• Adamlar pkk yı destekliyor, Türkiye ye düşman, ama halen bizim millet kapıda bekliyor 500 bine passat alabilir miyim diye.

• Siyasi etmenler dediği akplilerin çıkıp nazi almanyası, fransız soykırımı, fransız sömürgesi laflarının ve batıya tr nin sırt çevirmesi mi? Bence bu çok iyi niyetli ifade. Hiç bir yabancı yatırımcı babasının hayrına gelmez. Hangi ülkeden daha çok ederim peşindedir. Aslında gönlüm tr den yana demesi bu mihvalde. Ancak tr de risklerin çokluğu öyleki slovakyanın 3 te 1 asgari ücret vermesi bile önüne geçememiş. Babacanın iktidara gelirsek yabancı sermaye sıraya girmesi lafı ve vw ceosunun tr nin ab ye entegrasyon edilmesi lafları şunu çok net gösteriyor ki bu ülkede kur gereksiz yüksek, sermaye siyasi risklerden gelmiyor ve halk resmen düşük ücretlere mahkum ediliyor. Özellikle akp nin reform yapacaz lafları tam bu mihvalde.

Boş koltuğun bile daha iyi yönettiği mihvalde ab entegrasyonu yapan birileri ülkenin başına gelirse bu ülke için yeterlidir. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. Ancak ben öyle bir zihniyetin seçileceğini asla düşünmüyorum. Seçmenlerin çoğu istemiyor çünkü. Seçmenler gerçeklik yerine açık ara hayal dünyası istiyor. Siyasilerde hayal isteyene hayal satıyor. Yeterki uykudan uyanmasınlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üzmeyin Passatçı dayıları

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.