Şimdi Ara

Volkswagen, Çinli CATL ile batarya geliştirmek için işbirliği yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: 1
Giriş
  • Volkswagen, Çinli CATL ile batarya geliştirmek için işbirliği yapacak
    Volkswagen, Çin'de batarya devi CATL ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket, maliyet açısından rekabetçi ve yüksek performanslı bataryalar geliştireceklerini açıkladı.

Stratejik iş birliği, CATL ile Volkswagen Group China, Volkswagen'in Çinli ortak girişimleri SAIC-VW, FAW-VW ve Volkswagen Anhui (JAC) arasında imzalandı. Anlaşma, yüksek performanslı ve fiyat açısından rekabetçi pillerin geliştirilmesinin yanında, güçlü bir yerel tedarik zinciri oluşturmayı, hammadde tedariğinde şeffaflığı ve V2G (araçtan şebekeye) teknolojisi alanında iş birliğini içeriyor.

Volkswagen'in Çin'deki satışları düşüyor

Çin'de yerel otomobil üreticilerinin yoğun baskısıyla karşı karşıya olan Volkswagen, 2024'te ülkede %10 düşüşle 2,9 milyon araç satışı gerçekleştirdi. Buna rağmen, SAIC-Volkswagen'ın ID serisi elektrikli araçları, yıllık bazda %23.8 artışla 130 bin araç satışına ulaşarak, Çin'deki ortak iştirakler arasında en çok satan elektrikli araç serisi oldu.

Volkswagen, Çinli CATL ile batarya geliştirmek için işbirliği yapacak
    Seri şu anda ID.3, ID.4 X ve yalnızca Çin'e özel ID.6 X modellerinden oluşuyor. SAIC-Volkswagen, 2024'ün başlarında ID.7 S sedan modelini piyasaya süreceğini duyurdu ancak FAW-VW girişiminin hayal kırıklığı yaratan satışlarını gördükten sonra planlarını iptal etti. Çünkü FAW-VW'nin piyasaya sürdüğü ID.7 Vizzion, Ocak ayında yalnızca 9 adet satabildi.

Ayrıca Bkz.SAIC ve Huawei akıllı elektrikli araçlar için ortaklık kurdu

Çin'deki yatırımlarını iki katına çıkardı

Ancak, Volkswagen buna rağmen Çin pazarından vazgeçmiş değil, şirket ülkedeki yatırımlarını iki katına çıkarmaya karar verdi ve geçen yılın Nisan ayında Çin'e 2,5 milyar euroluk yatırım yapacağını duyurdu. Bir yıl önce şirket, elektrikli araç girişimi Xpeng'den 700 milyon dolar değerinde hisse satın aldı. Volkswagen ayrıca, Çin'de imza niteliğindeki dört halka logosu olmayan AUDI adlı yeni bir marka meydana getirdi. AUDI, SAIC'in IM platformuna dayalı yalnızca Çin'e özel elektrikli otomobiller üretecek. Volkswagen ayrıca Xpeng'in elektrikli platformunu kullanan iki model piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kaynak:https://carnewschina.com/2025/02/21/volkswagen-announces-strategic-cooperation-with-catl-to-develop-batteries-in-china-jointly/

• Çinliler ucuz batarya yapacam diye bataryanın ömrü biter volvoyu kötü ürettikleri gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahmet1020 kullanıcısına yanıt
    Dünyadaki en iyi batarya üreticileri hangi ülkede?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    En iyi bataryayı ucuza yapmak marifet değil

• 3-5 yıl geç kaldılar.

Ben başka bir şey sordum? Sektörde lider kim? En iyi ve en güvenli ürünleri hangi marka üretiyor.

Almanya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hangi şirket hangi marka? Hangi verilere dayanarak söylüyorsun bunu? Hani ona göre, yarın öbürgün muhabbeti açılırsa insanlara yanlış bilgi vermeyelim.

Ürün derken neyi kastediyorsun anlamadım? Araba falanmı

Yok batarya ve türevlerini üreten, en iyi şirket ya da marka diyorum. Almanya dedin ya, neye göre Almanya dedin onu merak ettim.

Ford'un var mesela

Almanya’dan ne ara Abd ye geçtik. Bu arada rakam ver bana, neye göre ford dedin. Dayanağın ne?

Ford amerikadan patent alıyor Almanya'da her şeyin üretimini yapıyor

Neyse aldım alacağımı 👋👋👋

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.