Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış. |
Volkswagen'den Türkiye'ye 2025'e kadar Passat sözü (4. sayfa)
-
-
Dandik honda pejo alacak değiliz tabiki de Passat...
-
quote:
Orijinalden alıntı: hasanmerto
Ben Almanya'da yaşamiş biri olarak Passat'tan utanmak diye birşey kabul etmiyorum
Almanlar SW seviyor, iş arkadasim bana sevincle aldigi station BMW 3 gösteriyordu, guzelim arabayi steyşın almış bana gösteriyo bir de.
Ben de dedim "Hayırdır tabut işlerine mi giriyorsun? "
Bu güldü falan bozuldu, "pratik" diyor.
SW arabada bana göre tabut taşınır adamlar Mercedes'i tabut model aliyor.
Ben tabii ki sedan sevebilirim çünkü otomobilin ruhu sedan , otomobil dedigin sedandir, en güzel araclar sedan yalan mi? En iyi kullanişli , yakışıklı yol tutan araçlar sedan.
Süper spor tabir edilen araçları ayri koyuyorum tabii ki...SW almayı düşünüyorum. Ne kadar geniş bagaj, o kadar iyi aileler için. Gerekiyor ise çocukları oturtur, oyun parkı yaparsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Milleti gazlıyormuşsun yada yarasına tuz basıyormuşsun gibi bir hisse kapıldım nedense...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 8 Aralık 2020; 20:51:9 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Türkiye'yi siyasi olarak desteklemiyoruz. Hatta ülkemizdeki Türklerden de nefret ediyoruz.
Bu yüzden sizin ülkenize fabrika kurmayacağız.
Ama mal satıp para kazanmamız lazım.
Bütün bunlara rağmen, siz bizi protesto etmeyip, kapımızda kuyruk oluyorsanız,
Eh tamam, 2025'e kadar üretir satarız size, kazanırız paramızı...
Denseymiş daha samimi olurmuş...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum öncelikle üslubun çok çirkin. 2.si kıyas yaptığın şeyler içinde eksik detaylar var. Bir şirketin yeni bir satış ve yatırım politikası izlemeye başlaması ayrı olay. Hondanın yaptığı bu. Yatırım yerini seçtim, tamam geliyoruz dedikten sonra askıya alıp aylar sonra fakat şu anki zamandan 1 hafta önce yapılan açıklamaya göre ceo olsak da yönetim kurulunda çekincesi olanlardan ötürü onay çıkmadı denmesi ayrı olay. 2016da Almanlara ne oluyorsa bize silah parçası ambargosu koymaları gibi bizim bu adamlarla işimiz şu son 4 senedir büyük sıkıntı içerisinde. Bedava işçi diye geleceklerdi yine ama olmadı. Bak dün Türkiye'ye ambargo görüşmeleri başladı. Sebep kafalarına göre çizdikleri deniz haritasında hakkımız olanı aramamız. sadece onların dediği gibi olunca iyi olunan bu Avrupadan zırnık almamak lazım ama her şeyde alternatif yok. Kimin ne dediği alın almayın dediği önemli değil. Önemli olan sizin bireysel kararınız zaten. Bu kadar yükselmenin anlamı yok aslında ama :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siyasi sebeplerle ülkemizi gözden çıkaranları biz de gözden çıkarabiliriz bence,adamların ülkesi bir karar aldığında vatandaşları topyekün arkasında duruyorlar,bizim çoğu vatandaşımımız da o ülkenin vatandaşı gibi davranıyor,biraz kendi ülkemizin arkasında durmayı denesek nasıl olur.O paraya başka birçok araba alinabilir böyle giderse lüks merakı birgün bizi vatansız bile bırakabilir...
-
Yatırımdan vazgeçmesi tamamen siyasi dır. Her ne kadar inkar etseler de durum bu. Üretimin Türkiye de yapılması fiyat avantajından dolayı TOGG un önünü kesebilirdi. Her şer de bi hayır vardır.
-
Adamlar resmen dalga geçmiş.
Fabrika yatırımını iptal et, Passat üretimini durduracağız de. Sonra 2025 e kadar size Passat var.
Bu cümlenin açılımı sizden başka bu ürünü satabileceğimiz yer yok, o kadar üretiminde duracak dedik.Hazırda stoklu malzemeler varbiz size bunu 2025 e kadar satarsak süper olur.Biz elektrikliye geçeceğiz,dizele de yasak geliyor, size çakalım dizel passatları demek.
Üretimi duracak arabayı niye alalım abicim, gerçi bizim insanımızda Passat ın ayrı bir etkisi var. Bunca şeye rağmen koşar alır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilkay zaman izleyin. 2017 model passat 13bin küsür dolar. bizdeki iphone birim fiyatına adamlar passata biniyor, bizde lüx sınıf diye bakılıyor müdür arabası hesapta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ssj
Toplum olarak hiçbir zaman bir bilince ulaşamayacağız sanırım. Siyasi sebeplerleden dolayı fabrikalarını açmaktan vazgeçtiler ama bizim Toplumumuz WW den vazgeçmiyor. Fiyatların saçmalaması ve bu sebeplerden ötürü Biraz Boykot edin be kardeşim.Bu mantıkla yurt dışından gelen hicbir malı kullanmamalısın hatta siyasi tercihlerini ve ticari ahlâklarını beğenmediğin yerli mallarıda kullanmamalısın .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar fabrika acmaktan vazgecti ancak toplum olarak bunu boykot etmemiz gerekir iken hala VW peşinden gidiliyor.
-
Fransız arabalarını da pretesto etmenin tam zamanı. ABD de bize yaptırım peşinde. Ipone ve microsofttan bilgisayar parçaları ve windows vs almayalım. İsviçre de "Ermeni soykırımı yoktur demek suçtur," sağlık sektörü ile ilgili bir çok ürün üretiyor. Onları da almayalım. Araplar zaten elin uşağı onlardan da petrol almayalım. Bir çok ilaç firması ve sağlık ekipmanları ABD ve Alman menşeili. Onları da almayalım. Çin Türklere zulüm ediyor. Çin den de bir şey almayalım. İsrail den, Fransa dan tohum alıyoruz. Filistin kırmızı çizgimiz. Tarım varsın bitsin, tohum da almayalım. Arabaları Kore den, İlaçları Hindistan dan, petrolü Venezuela dan alalım. Sebze yerine et yiyelim.
Bunları yapmamız mümkün mü? Tabii ki değil.
İsteklerimiz ile gerçekler çoğu zaman örtüşmez. Siyasi yönden sorun yaşadığımız ülkelerle alış-verişi kesersek memlekete iğne bile girmez, biz de ürün satamayız. Ürettiğimizi satamazsak işsiz insan sayısı daha da artar. Örneğin Venezuela da en ucuz şey petrol. Fakat istediği gibi üretip, satamıyor. Çünkü petrolü işleyebilmesi için gereken kimyasalları elde edemiyor. Ambargo var. Kendi iç tüketimi gereken finansmanı sağlayamıyor. Alttaki videoyu izlemenizi öneririm.
Yunanistandan aldığımız lif pamuğun Ege de yapılan üretimden fazla olduğunu biliyor muydunuz? Almadığımızı düşünün, tekstil ne hale gelir? Vakti zamanında Continental firması Türkiye nin olmadığı bir Dünya haritası yayınlamıştı. Kıyamet kopmuştu. Continental firması satışlar düşmesin diye kampanya yapmıştı. Kapış kapış gitmişti. Neden? Çünkü insanımızın çoğu ben merkezcidir. Daha fazla "devletçi" olmak gerekiyor. Yaptırım gücümüzün olması için üretim gerekiyor. Üretmiyorsan, başkasına muhtaçsan elin oğlu istediği gibi at oynatabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 13 Aralık 2020; 13:49:12 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hevdidik
Gidip de dandik honda pejo mu alalım :Dyani birşey diyemem ama bu arabalara da bu para bence verilmez
-
quote:
Orijinalden alıntı: RidianodDostum öncelikle üslubun çok çirkin. 2.si kıyas yaptığın şeyler içinde eksik detaylar var. Bir şirketin yeni bir satış ve yatırım politikası izlemeye başlaması ayrı olay. Hondanın yaptığı bu. Yatırım yerini seçtim, tamam geliyoruz dedikten sonra askıya alıp aylar sonra fakat şu anki zamandan 1 hafta önce yapılan açıklamaya göre ceo olsak da yönetim kurulunda çekincesi olanlardan ötürü onay çıkmadı denmesi ayrı olay. 2016da Almanlara ne oluyorsa bize silah parçası ambargosu koymaları gibi bizim bu adamlarla işimiz şu son 4 senedir büyük sıkıntı içerisinde. Bedava işçi diye geleceklerdi yine ama olmadı. Bak dün Türkiye'ye ambargo görüşmeleri başladı. Sebep kafalarına göre çizdikleri deniz haritasında hakkımız olanı aramamız. sadece onların dediği gibi olunca iyi olunan bu Avrupadan zırnık almamak lazım ama her şeyde alternatif yok. Kimin ne dediği alın almayın dediği önemli değil. Önemli olan sizin bireysel kararınız zaten. Bu kadar yükselmenin anlamı yok aslında ama :D
Ne yazdığımı hatırlamıyorum silmişler yorumu. Honda kuracağı fabrikadan vazgeçmedi Türkiye'deki üretimi durduruyor. Ülkemizden çıkıyor..
-
Üzerinde durmak istediğim konu neydi, neye cevap verdim ben de unuttum okudum yine hatırlayamadım ama almanların ekime kadar yolu var. Honda'nın aksini yaptığını iddaa etmemişim zaten. Akılcı yatırım için bazı ülkelerde fabrika kapattılar da pasatla ne kıyasladınız da bunları yazdım bilemiyorum :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 2 Şubat 2021; 11:7:32 > -
Aman neyse ya seviyorum sizi deyip konuyu kapatıyım :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X