Şimdi Ara

volkswagen kalitesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
5.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vw gerçekten iyi araçlar yapar ama hiç bir araç mükemmel değil yahu. hepsinin kendine göre kusuru var. örneğin vw in kaliteli olduğu hep sölenir. bizim golf ün camlarının açmaya yarayan düğmelerinın üstünü kaplayan plastik kaplamalar soyulmaya başladı. toyotanın da sağından solundan çatırtılar geliyo. neyse o işte. illaki bir yerleri eksik oluyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ttt335

vw gerçekten iyi araçlar yapar ama hiç bir araç mükemmel değil yahu. hepsinin kendine göre kusuru var. örneğin vw in kaliteli olduğu hep sölenir. bizim golf ün camlarının açmaya yarayan düğmelerinın üstünü kaplayan plastik kaplamalar soyulmaya başladı. toyotanın da sağından solundan çatırtılar geliyo. neyse o işte. illaki bir yerleri eksik oluyo.

cok dogru soyluyorsun arkadasim.
    mukemmel arac yok.(mercedes disinda)
    sonucta bu araclar vw olsun opel olsun toyota olsun vs... biraz calisma ile herkesin ulasabilecegi araclardir.
    bu araclardan mukemmellik istiyorsaniz yanilirsiniz.

selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

quote:

vw gerçekten iyi araçlar yapar ama hiç bir araç mükemmel değil yahu. hepsinin kendine göre kusuru var. örneğin vw in kaliteli olduğu hep sölenir. bizim golf ün camlarının açmaya yarayan düğmelerinın üstünü kaplayan plastik kaplamalar soyulmaya başladı. toyotanın da sağından solundan çatırtılar geliyo. neyse o işte. illaki bir yerleri eksik oluyo.

sonucta bu araclar vw olsun opel olsun toyota olsun vs... biraz calisma ile herkesin ulasabilecegi araclardir.

selamlar...

Bu tür araçlardan mükemmellik bekleyen yok.
    Sizler vw çok kaliteli ayağı ile mükemmellik havalarına giriyorsunuz sorun burada zaten..

• VALLA JETTA 1.6 GOLF 1.6 VE YENİ HONDA CİVİC 1.6 ARASINDA KALMIŞTIM AMA VW BANA TAT VERMEDİ CİVİC DAHA ETKİLEYİCİ VE KALİTELİ GELDİ BANA
  • vw golf te bazı noktalarda kalite düşüklüğü var gibi geldi banada.ama sürüş özellikleri olarak golf yinede kendi sınıfında başı çekiyor.
  • Arkadaşım 2004 Golf 5 almıştı. O zamanlar da bana sordu Corolla mı alayım yoksa biraz daha para verip golf mü alayım diye. Bende git corolla al dedim. Beni dinlemedi sıfır km golf aldı. Aldıktan 1 ay sonra ABS beyni, 1 sene sonra da klima motoru bozuldu. Bu arada salıncaklar, vites topuzu, direksiyon üzerindeki hava yastığı değişti. Bizim bu tür arabalarda aradığımız kalite düzeyi belli bir sınırdadır. Bu düzeyin altındaki zaten kalitesizdir. Bence bir arabanın sorunsuz olması konforlu olmasından daha önemlidir. Her hafta servise gideceksem neyleyim öyle konforu,kaliteyi....
  • o sorunlar her golf te çıkacak demek değildir.şuanki corolla ile golf arasında bence baya fark var.bende corolla sahibiyim ama eski kasa.şuan alsam golf alırım ama auris çıkınca işler değişebilir.
  • wv kalitelidir sürüsü zevklidir sayın wv düsmanları
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre000

VALLA JETTA 1.6 GOLF 1.6 VE YENİ HONDA CİVİC 1.6 ARASINDA KALMIŞTIM AMA VW BANA TAT VERMEDİ CİVİC DAHA ETKİLEYİCİ VE KALİTELİ GELDİ BANA

CUNKU CİVİC DEKI İÇ VE DIŞ TASARIM HIC BIR VW DE YOK BENDE OLSAM CİVİC DE KARAR KILARDIM ARABANIN İÇ MEKANI SUPER
  • vwnin çoğu aracı kalitelidir 2001 yılında almış olduğumuz poloda bugüne kadar hiç bir sorun çıkmadı sadece klima aydınlatma ampülleri patladı buda çok küçük basit bir şey onun dışında hiç bir sorun yaşatmadı kim nederse s......kasım paşa ben kullandığım araca bakarım öle kulaktan dolma sağdan soldan laflara tınlamam bile bana göre volkswagen parasını hak eden bir marka gerisi hikaye
  • Bence vw 2004-2005 ten sonra kalıtesını bozdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Bence vw 2004-2005 ten sonra kalıtesını bozdu

• quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Bence vw 2004-2005 ten sonra kalıtesını bozdu

• arkadaşlar toyota ya dawet ediyorum sizi bi gelip auris i görün ve sonra muhabbet edin araba görün en azından.virajlardaki en iyi araba cıtroen dir.dünyadaki en kaliteli araba ise volvo dur. benim bundan önceki arablarımdan biri 96 corolla ydı.zamanı geldiğinde yağını koyardım benzinini suyunu koyardım yola dewam ederdim.en az 2 sene kullandım ve bir kere bile ne ustaya nede servise gittim.ben bunu bilir bunu söylerim.

a falan gerek yok sadece toyta ya dawet ediyorum ve gelip auris e bir bakmanızı tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: best3333

quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

quote:

selamlar...

Bu tür araçlardan mükemmellik bekleyen yok.
    Sizler vw çok kaliteli ayağı ile mükemmellik havalarına giriyorsunuz sorun burada zaten..

arkadasim alinti yaparken kimin alintisini yaptigina dikkat et.
    ben vw nin kaliteli oldugunu soylerim ama mukemmel oldugunu hicbir zaman soylemedim ki
    mercedes icin bile tereddut ederim...
    karsilastirma yapiyoruz araclara gore ama hangi aracla hangi araci nasil karsilastiriyoruz dikkat edilmesi gerekli...
    ben 4 senedir vw nin 4-5 cesit aracini kullaniyorum cikardigi sorunlari da cok iyi biliyorum.
    hatta bunlari forumda da paylastim.
    passat topigine girersen gorursun...
    kimsenin kimseye mukemmellik havalarina yattigi yok.
    kesinliklle marka fanatizmi de yok.
    aracim bugun vw ama yarin belki de opel olur benim icin farketmez.
    insanlari sucladiginiz seylerde iyi bilmeniz gerekir...

• quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

quote:

polo mu kütüklerin kütüğü

araba da yol tutuştan eser yok beyler, arkadaşda vardı virajda savruldu şarampole uçtu, öbür arkadaşın zaten arabasının içindeydim o da virajı alamadı direğe tosladı, he bak sağlammış onu test ettik onayladık ama sürüş zevki olarak koca bir ı hak ediyor doğrusu

edit: bugün makyajlı kasayı da deneme fırsatı buldum hemen deneyimlerimi anlatyim;

* Yol tutuş gene eskisi gibi berbat
    * Eskisine oranla donanım daha zayıf, bir sürü küçük ayrıntı yok olmuş
    * Torkunu iyi hissetiriyor, kalkışlarda seri
    * Direksyon fazla hissiz
    * Fren her basıldığında ötüp ötüp duruyor
    * Mavi aydınlatma ışıkları hoş
    * Eskisinde olduğu gibi farlar kontak çevrili değilken çalışmıyor (ban sebebidir)
    * Koltuklar rahat değil, virajda insanı kavramıyor.. gerçi araba zaten "viraja girme" diye bağırıyor
    * İç mekan dar
    * Görüş problemi az da olsa mevcut

farlar bir cok yeni arabada oldugu gibi sadece parklar yaniyor kontak kapaliyken
    koltuklar ve yol tutus icin de benim arabaya binmeni oneririm

hic bir sonradan takilmis degismismis orijinalin haricin de parca yok
    195/55/15 85V lastikler var altinda ve spor destekli koltuklar var ve direksiyon bence cok iyi benimki en azindan hizlandikca sertlesiyor
    bu arada yanlis anlamayin benim araba turkiyede yok polo sport edition 1.4 TDI 2004 model
    veya varsa bulabilirsen bir test surusu yapmani isterim

• SONUÇ:VW HER ZAMAN PEUGEOT'dan DAHA KALİTELİDİR.BU KADAR.
  • eeee ________________________________VW_____________________________________________

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: drmoz

-VW Polo aracımın orjinal lastik ölçüleri 185/60/R14 tür, yeni kasada değiştiyse bilmiyorum. Orjinal ölçüler söylediğiniz lastikten hem tabanı daha geniş, hem de yanağı daha incedir = daha hoş görünüm, asfaltta daha iyi yol tutuş ve daha sert virajlar
    -VW Polo'nun süspansiyonları, aynı sınıftaki araçlara göre biraz daha yumuşaktır, bu nedenle virajda yuvarlanma hissi verebilir, ancak sağlam şasisi sebebi ile asla tehlikeli boyutlara ulaşmaz. Bunun sonucunda spor sürüşten ödün verip konfordan kazanılmıştır, her ikisinden birden kazanmak neredeyse mümkün değildir zaten.
    -VW Polo virajda fazla zorlandığında önden kayma eğiliminde, aracın önü virajın dışına savruluyor, test edildi, onaylandı. Ancak sadece limitleri zorladığınızda.
    -VW Polo'nun motoru yıllardır kendini kanıtlamış, güvenilir bir motordur. Max gücü ve torku çok yüksek olmasa da aracı başarı ile hızlandırmaktadır, 16V olmasına rağmen özellikle düşük devirlerde ataklığını çok kaybetmemekte. Belki de bu yüzden vites oranları diğer 1.4 lt otomobillerden uzun tutulmuştur. (5. viteste 2350 d/d'da 90 km/s hızda gitmektedir.) Yakıt tüketimi ise gayet makuldür. 90 km/s sabit hızda 100 km de ort 5-5,5 lt, şehir içinde ise 8-9 lt civarı (Ankara trafiğinde) yakıyor
    -Arkadaşlarınızın Polo ile kaza yapmış olması ya da virajı alamayıp şarampole uçması kesinlikle kriter olarak alınamaz, arkadaşlarınızın sürüş bilgileri tartışılır. Ayrıca Ferrari ile virajı alamayıp kaza yapınca, ya da yoldan çıkınca Ferrari kütük mü oluyor?
    -sonuçta Polo'yu kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslamanızı tavsiye ederim, sanırım siz küçük GTI lar ile kıyaslıyosunuz.

- Hızlı ve güvenli viraj dönen, sert süspansiyonlu, direksiyonu hisli olan bir araba arıyorsanız mini-cooper-S'i tavsiye ederim.

ya bırak abi ya adamı kayde bile almıyom 165 lastikmiş 165 lastikli polo yok bi tarafınızdan element uydurmayın bide arkadaş sispansiyonları yumuşak demiş yauw benmi özel yapım polo sahibiyim yoksa bu arkadaş mı özel yapım bir poloyu test etti(gerçi hiçte inanmıyorumda)benim polonun sispansiyonları son derece sert ve virajlarda çok çok güvenli araçta kendi sınıfındaki çoğu araçtan alçaktır benim aracın lastikleride 195/50/15
    arkadaş zaten 165 dememiş 185 demiş
    hemen suçlama yapmayalım bilmeden

• quote:

Orjinalden alıntı: best3333

quote:

Orjinalden alıntı: muribbi

quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Kalite bakımından VW tüm arabaları kalitelidir ama bu demek olmuyor ki Renault kalitesiz. VW sadece Reno dan biraz daha kalitelidir o kadar.

vw in yaptığı imaj kalitesi sadece. reklamlarını, tanıtımlarını vb. kaliteli yapmakla kaliteli araç mı yapmış olunur. bu kalite hissi tamamen vw in müşterilerine empoze ettiği bir duygu. insanlar araca binerken kalite hissine şartlanmış bir şekildeler zaten. vw bu konuda gerçekten başarılı.

Bu da vw kullanıcılarının şartlı refleks'e sahip olduğunun göstergesi..

İşte vw'de her zaman kaliteli reklamlar yaparak (arabalar değil) bir şart oluşturuyor ve bazı insan türlerinde de bu reklamlar refleks haline dönüşüyor..(bu forumda yazıp çizdikleri gibi)

Mesela vw reklamın sonunda otomobil aşkına diyor;ne oluyor bu durumda bu tür vatandaşların ağızlarının suyu akıyor ve refleks halini alıyor.

Kısaca vw için kaliteli araba demekle kendinizi avutuyorsunuz..Passat altı sınıf modelleri bence aptal makineler..Dün kü araba ne zaman kaliteli oldu sizin gözünüzde ona da şaşıyorum ya neyse..

İlla ki kaliteden bahsetmek istiyorsanız mercedes bmw lerden bahsedin..

arkadaşım gerçekten doğru demişsin
    zaten bence vw şu anda 97-98-99-2000 yıllarındaki sattığı arabalarla yakaladığı imajın meyvelerini topluyor
    gerçekten o zamanlar sınıfındaki en iyi araçlardı o zmanki vw'ler
    ama şu anda birçok alternatif var ve vw gerçekten pahalı
    en azından şu an için "0 km" golf alana kadar hiçbirşey bulamazsam skoda octavia alırım,o da aynı golf gibi ama vw'den ucuz
    vw gerçekten çok pahalı....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.