Şimdi Ara

volkswagen kalitesi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
5.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VW'nin "kalite"si biraz eskide kalıyor..Öncelikle iç plastik, döşeme, kaporta gibi konularda örneğin Golf'ün corolla'dan veya civic'ten veya Focus'tan daha kaliteli olduğunu kabul edelim..Fakat motor ve işleyen sistem olarak daha kaliteli olduğunu söyleyemeyiz..Eski motorunun daha müsrif yeni motorunun (FSİ) daha gürültülü olduğu çok açık....Ayrıca Almanlar Fransızlar kadar olmasa da sorunsuzlukta Japonların yakaladığı düzeyi hiç yakalayamadılar..Gelelim meselenin can alıcı noktasına;
    Kalite demek maliyet artışı demek..Otomobil piyasasındaki rekabet ve pazar daralması bir çoğunun zarar etmesine neden oluyor..VW golf5'te avrupa'da istediği satış rakamlarını tutturmadı..Golf 4'ün işçiliğinin daha kaliteli olduğunu yazmayan kalmadı bu arada..Şimdi volkswagen yetkilileri nasıl daha az maliyetli bir golf yaparızın hesabını yapmaya başladılar..Okudunuz mu bilmiyorum ama otomobil dergilerinde yer aldı, Golf 6'da ciddi tasarrufa gidiyor...Artık saç kalınlığı eskisi gibi olmayacak..Yeni bir kapı tasarımları maliyeti dramatik bir şekilde düşrüyor.. Yeni Golf bir öncekinin kalitesinde olmayacak, tıpkı şu ankinin bir öncekinden olamadığı gibi..Hatta ve hatta Golf 5 ilk çıktığında olan aktif kafalıklar artık yok, cam anteni yerini tavan antenine bıraktı, ESP kontrol ışığı kaldırıldı...Buna decontendin diyorlar, yani içerik azaltma..Aynı para karşılığında daha az içerik sunmak...
    Toyota ve Honda ise daha düşük maliyetli araba üretme ve kar etme konusunda daha başarılılar..Fiat eski ceo'su Marchionne, Toyota'yı "kusursuz uygulama makinası" olarak değerlendiriyor..Sözün özü, marka fanatiği olmayalım, iyi ve kötü yanlarını bilelim ve ona göre seçimlerimizi yapalım..Örneğin ben bu forumlarda Volkswagen'in pompe-duse dizelini yere göğe sığdıramayanların , gelecek yıl VW comon rail'e geçince ne söyleyeceklerini merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 21 Ocak 2007; 22:25:26 >

• OLAY BUDUR TERAPİST KARDEŞİM!!
    DÜŞÜNCELERİN SANKİ BEN YAZMIŞIM GİBİ..İŞİN DİĞER BİR YANI ALMANLARIN ÖZELLİKLE VW NİN MALİYET DÜŞÜRÜP KARA GEÇME DÜŞÜNCELERİNE KARŞILIK İTALYAN VE FRANSIZLARDAKİ DİKKAT ÇEKİCİ KALİTE YÜKSELİŞİ..RENAULT UZUN DÖNEM KALİTESİ İÇİN MAKYAJLI MEGANE II DE VE LAGUNA III DE NİSSAN IN TECRÜBELERİNE DAYANACAK VE BU KONUDA İDDİALILAR.YENİ ÇIKACAK OLAN BRAVO STILO-ESKİ BRAVO YA GÖRE ÇOK KALİTELİ VE DİKKAT ÇEKİCİ BİR ARAÇ ÖRNEĞİN,TABİ UZAKDOĞULULARI ÖZELLİKLE YENİ COROLLA HB İ(AURIS I) UNUTMAYALIM,2008 DE ÇIKACAK OLAN GOLF KALİTESİNİ KAYBEDECEK OLURSA AVRUPADAKİ MUHAFAZAKAR FANATİKLERİNİ KAYBEDEBİLİR..

İYİ GÜNLER.
  • Esmerce arkadaşım, sana katılıyorum, rekabet arttıkça daha kaliteliyi daha ucuza sunabilen firmalar ayakta kalacak..Bunun için de oranizasyonunu iyi kurabilmiş olmak gerekiyor..Toyota "modüler sistem" sayesinde tasarruf, hız ve kaliteyi bir arada sunmayı başaran ender firmalardan birisi..Bir corolla'nın üretimi 15 günde tamamlanırken Golf çok daha uzun zaman alıyor..Üstelik sorunsuzluk açısından bakarsak daha geç üretilenin daha sorunsuz olması beklenirken durum tam tersi oluyor..
  • ne güzel demiş atalarımız.

komşunun tavuğu komşuya hindi görünür.

quote:

Orjinalden alıntı: semihua28

öncelikle şunu belirteyim ben bir renault kullanıcısıyım aracımdanda memnunum.ama bu başlığı vw kalitesini belirtmek için açmak istedim.benim bugüne kadar arabalarım hep renault oldu.ama işimiz icabı kısa sürelide olsa diğer markalarıda kullandım(ford opel honda vw).ama vw tadı çok başka lagunam olduğu bi dönemde kullandığım polodan aldığım tadı anlatamam.umarım benimde bundan sonraki arabam vw olur saygılar...
  • ben vw kalitesinden bi şüphe etmiyorum..ben caddy aldım 2007 model henüz.. ama bi şey dikkatimi çekti belki arabanın daha yabancısı oldugum için böle bi şey oldu...caddy'de gaz pedalı tabana entegre ve fren pedalı gaz pedalından daha yüksekte duruyo gibi sanki bu da sürücünün sağ ayağının yorulmasına neden oluyo üstelik ani refleks bi fren yapmak gerekse yapamayacaksın ben bugün babamdan aldım arabayı öle geldi bana frene basarken ayagını gazdan bayaa kaldırıyon fren pedalı biraz gazdan aşağı olsa çook iyi olcakmışş bu görüş benim görüşüm....belki henüz aracın 1 günlük kullanıcısıyım daha alışcaktır ama ben ilk sürüşte bunu farkettimm
  • aynı sorun bendede var ayagım cok agrıyor toyotadan gectım golf 4 e ve 1 ay oldu nerdıyse ama sag ayagım baya agrıyor araba kullanırken alısırım dedım daha olmadı fakat neden dır anlamadım neyse gercı boyumda 1.88 :)
  • abicimm dedim yaa benim de boyum uzun 1.75 ama gaz pedalı yere entegre ve fren pedalı gaz pedalından daha yüksekte duruyo frene basacak olsak gaz pedalından yukarı doğru kaldırmak gerekiyo ayagı....sürekli indir kaldır indir kaldır sağ ayak ağrıdı benim yavv bi de yollar karla kaplı burda mecbur yavaş gidiyosun ve öndeki fren yapınca sende onu uzak mesafe takip etmek zorundasın sürekli fren kullanıyorum sağ ayak gitti bugün yarın biraz koltugu geri çekip denicem belki faydası olur die düşünüyorum
  • vala ben arkaya sıfırladım desem yerı ama pek fark etmedı cok degsık bı sıtıl bulmak gerekıyor oturmak ıcın ben 1 kere yaptıma grımadı :) bıdaha bulamadım o sıtılı
  • vw okadar kaliteiki cekemeyenleri çok
    sırf vw yi kötülemek için fake alıyorlar
  • malikgüzel kardeşim bu kötülemeyi bize diyosan biz kötülemiyoruz çünkü bizde bi vw sahibiyiz ve destekliyoruz bunu bil....Ceycey kardeşimm valla bugün koltugu ger çektim ama faydası olmadı dediğin gibi yinee de fren pedalı çok yukarda..aslında bu yanlış tanım bugün pedalların duruşuna baktım kardeş gaz pedalı aşağıda yaa debriyaj ve fren aynı seviyede ama gaz pedalını ARKAYA KOYMUŞLAR....
    Allah kahretmesin bugün yine sağ ayak ağrıyo birazda korku var araba sıfır daha bişi olcak die ödüm kopuyo ayak aşağıda titriyo yavv
  • bizim bi tanıdık ta caddy aldı
    direksiyon gıyk gıyk diye ses yaptı
    servise götürdü
    adamlar direksiyon miline sürten plastikleri çakıyla yontarak sesi kesmişler :)
    süper kalite, süper işçilik
  • ya bugun benımde agrıdı valla ama sunu tavsıye edeyım ayagın agrımaya yakınken zorlandını hıssettınmı gazda ya ayagın hemen dızını saga kaydır destek al agrı kesılıyo bıraz olsun :)
  • dün akşam hastaneye kadar gittim ceycey kardeşim bu kez pek zorlanmadım rahat sürdüm aracı galiba panik yapmamak gerekiyo bi de yollar karlı bişey olacak düşüncesi ile gidiyorus allah korusun neysee bugün başaracam...
  • bak dedımı dene arada ayagını gazdayken saga dogru yasla :)
  • EVET CEYCEY KARDEŞ SORUNU ÇÖZDÜM BEN...ŞÖLE OLUYOO PANİK YAPMAMAK HEYECAN YAPMAMAK GEREKİYO...BEN ARABA SIFIR OLDUGU İÇİN BİRAZ HEYECAN VE PANİK YAPTIM O YÜZDEN AYAK AGRIDI..ŞİMDİ İŞİ ÇÖZDÜMM İNSAN ALIŞINCA PANİK VE KORKU ORTADAN KALKIYO SADECE RAHAT OLACAKSIN VE DOĞRU KULLANACAKSN ARACI BUGÜN YAKLAŞIK 20 KM YOL YAPTIM ÇOK RAHATTIM ÜSTELİK AYAĞIMDA AĞRIMIYO....ALLAH HERKESE KAZASIZ BELASIZ GÜNLER NASİP ETSİNN
  • sorun panıklıkmıymıs kasmamızdanmı oluyormus?
  • FARKINDAMISINIZ 2005 DE BEN ALDIĞIMDA ARKA STOPUN ALTI GÖVDE RENGİYDİ
    2006 DAN SONRA SİYAH ÇIKIYOR
    YANİ VW GİBİ KALİTESİYLE TANINMIŞ BİR MARKA NEYİ NERDEN ÇALSAM DİYE........
    ORADAKİ BİR BÖLMENİN BOYASINDAN BİLE KAÇIYOR ARTIK
    YAKINDA HERALDE JANT KAPAĞI BİLE TAKMIYACAK
    (t5 130 bg thermalllll)
  • valla benım golfun goguslugu tumuyle sıyah kımının sıyahlı bejlı ama bence 2 sıde guzel yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 7 Şubat 2007; 23:21:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

FARKINDAMISINIZ 2005 DE BEN ALDIĞIMDA ARKA STOPUN ALTI GÖVDE RENGİYDİ
    2006 DAN SONRA SİYAH ÇIKIYOR
    YANİ VW GİBİ KALİTESİYLE TANINMIŞ BİR MARKA NEYİ NERDEN ÇALSAM DİYE........
    ORADAKİ BİR BÖLMENİN BOYASINDAN BİLE KAÇIYOR ARTIK
    YAKINDA HERALDE JANT KAPAĞI BİLE TAKMIYACAK
    (t5 130 bg thermalllll)

görünüş açısından evt ii gözükmüor fakat sürtmelerde boya dökülmesi olayı olmuo
  • vw eletronik teknolojisinde geridir motor zevklidir kendisi parasının karşılığını alamadığım tek araç grubudur..türk milleti marka ise kaliteli gözüyle bakmaktansa artık ..........bilimsel ve teknik bakması lazım...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.