Şimdi Ara

Volkswagen Passat TDI tek depo yakıt ile uzun mesafe rekoru kırdı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
25.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 1.4 hdı 45lt 206 ile istanbulda şehir içi bir depo ile 950km zor yapıyorum :D
    ve 5. viteste 2bin devri geçmiyorum
    ama bizim otobanımız hem trafik ve hemde inişli çıkışlı virajlı çukurlu olduğu için bana kalırsa fazla bile yol yaptığımı düşünüyorum...
  • yokuş aşağı vurdurarak gitmişlerdir :)
  • biz anca 350km gidelim full depo ile :((((
  • istanbula gelde, istanbul trafiğinde göreyim seni ! :)
  • bende 1999 model audı a4 tdı dizel var aynı motoru kullanıyorlar 30 litre mazotla 700 km yol geçiyorum 120 km geçmeyince 90 giderken 4,2 lt yakıyor 120 giderken 5 litre yakıyor bir depo 60 litre alıyor ortalama uzun yol oldumu 1500 km yol gidiyor.bir depo 240 tl civarı doluyor gaz daha ekonomik diyenler aldanıyor gazla aynı km 3+4 sefer doldurman gerek gaz ucuz ama mazot en az yakan yakıt.
  • ödülü aldiktan sonra kapiya vurup
    DAS AUTO demistir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzlüğün bol olduğu fazla yokuş çıkışının olmadığı bir güzergah kullanmışlardır.

Türkiye yollarında 2.8 ortalama tutturmak Passatla çok zor.

Ancak Celal Pir yapar cc ile 170 km hızla giderken 2.7 litre tükettirdim diyor adam.
  • Bu bir depo ile şu kadar km olayı kadar saçma birşey yok.

Sanki uçak alıp, okyanus üzerinden ABD'ye gideceğiz. 500km'de bir petrol istasyonuna girseniz ne olur? Zaten dinlemeniz lazım. Önemli olan km. başına tüketilen yakıt...
  • aynı arabayı ben de kullanıyorum. Ankara-konya arası gibi düz bir yolda yüksek viteste 110-120 geçmeden kullandım ama bendeki sonuc 4.5 oldu. sorun bende mi acaba?
  • Arkadaşlar 1.5 tonluk bir araçla 2.8 ortalamayı tutturmanın sırrı nedir?

Sakın "çok düşük devirle, düz yolda gidiyorlar" demeyin.

Ben Passat'tan daha hafif Bravo 1.6MJet aracımla düz yolda son derece kasarak yaptığım denemelerde en düşük 3.5-3.6 ortalamayı görebiliyorum.

Burda "Bana Passatı ve düm düz yolu versinler, 2.8 ortalamayı tuttururum" diye iddia edebilecek birisi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Arkadaşlar 1.5 tonluk bir araçla 2.8 ortalamayı tutturmanın sırrı nedir?

Sakın "çok düşük devirle, düz yolda gidiyorlar" demeyin.

Ben Passat'tan daha hafif Bravo 1.6MJet aracımla düz yolda son derece kasarak yaptığım denemelerde en düşük 3.5-3.6 ortalamayı görebiliyorum.

Burda "Bana Passatı ve düm düz yolu versinler, 2.8 ortalamayı tuttururum" diye iddia edebilecek birisi var mı?

Düzlük ne kadar uzun olursa tüketim yolu gittikçe düşüyor ama 3.0 litrenin de altına düşebileceğimi sanmıyorum çok zor yani en fazla 2300 km yol yaptırabilirim ben.

• ya bırak amerikada 10-15 bin dolar olan passat'ın aynısı türkiye'de 50-60 bin nasıl binelim biz o arabaya forever lpg :D
  • tahminim 2200-25000 devir çivarında giderek ve asla ani hızlanmalar yapmadan sürmüştüm ve bu sıkıcı işe kolay kolay kimse dayanamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Bu bir depo ile şu kadar km olayı kadar saçma birşey yok.

Sanki uçak alıp, okyanus üzerinden ABD'ye gideceğiz. 500km'de bir petrol istasyonuna girseniz ne olur? Zaten dinlemeniz lazım. Önemli olan km. başına tüketilen yakıt...

Şu düsünce bitirdi beni yalniz ;) dogru demissiniz ;)

• Depo kaç litre mazot alıyor ondan haber versinler :) megane 2 dci 100 hp ile çakılı araç 130km/h ortalama hızla istanbuldan trabzona 1 depo (60-65 lt)ile gidiyorum.80-90 ile giderken anlık yakıt tüketimi zaten 2,8 -3,4 arası gösteriyor bu tarz haberlerde daha detaylı bilgi vermeleri gerekir.İlk bakışta yanıltabiliyor insanları.
  • Türkiyedeki bayırları 15bin devirle çıksında görem :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Bu bir depo ile şu kadar km olayı kadar saçma birşey yok.

Dunyaya 100yilda bir gelen ender beyin bulundu !
    Eger bi depoyla 2600 kilometre gidiliyosa bu ayni zamanda yakit tuketimi de maksimum demektir. Anlamazsan ilk okula geri donduruyim seni simdi 2 kardes var bunlardan biri okuldan eve gidene kadar 100 elma digeri 50 elma yiyo bu durumda nolur 50 yiyen kardes tasarruflu olur yani tasarruflu kardes 100 elmayla 2defa okuldan eve gider. Anlasildi mi ;)

• Kesin ip var arkasında....
  • 1. Bu tarz bir kullanımla muhtemelen 2. depodan itibaren DPF ışığı yanar ve onu söndürebilmek için 10-15 dk 3000 devirde aracı kullanınca bu menzil hayal olur.

2. Eğer bu şekilde kullanıma devam edilirse yaklaşık olarak 5. depodan itibaren yetkili serviste 250-300 TL (yani 1 depo euro dizel fiyatı) karşılığında DPF temizliği yaptırılır.

3. Eğer bu şekilde kullanıma devam edilmeye devam edilirse yaklaşık olarak 10. depodan itibaren 2500-4000 TL civarına (yani 10-15 depo euro dizel fiyatı) karşılığında DPF değişimi yapılır.

CR TDI motorlar kalitesiz yakıta ve devirsiz kullanıma hassastırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem3113

Ülkemizde benzin çok pahalı böyle çözümlere ihtiyacımız var.

Arabaların bu kadar az yaktığını duymasınlar arada ki açığı ZAM olarak kapatırlar aman ha...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.