Şimdi Ara

Volkswagen polo mu yoksa citroen c3 mü? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
19.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Citroen DS3 kullanan yada test eden varmıdır acaba?
    Bu haftasonu test etme imkanım oldu, normalde citroen plazalarda bazen test aracı olarak c3 bile bulunmazken, ds3 ü bulunca kaçırmak istemedim.
    Önce c3 1.4 92hplik dizeli test ettim;
    Tasarım çok hoş, ön camın tasarımı çok iyi olmuş. Motor için söylenecek tek söz var, inanılmaz cimri.. Direksiyon park ederken çok çok hafif, hızlandıkça sertleşiyor. Zaten en çok hoşuma giden tarafı bu oldu. C4 ten sonra çok çok hafif geldi. Park ederken çevrip durdum. [] Yüksek hızlarda, virajlarda tedirginlik yaratmadı. Bunların haricinde klasik fransız, bozuk yollarda aracın içinden ve arka kapıların oralardan sesler geliyordu ama nerden geldiğine bakmadım. 1-2 sene kullanınca bu seslerin dahada artacagını düşünüyorum.
    DS3 ise tam aksine çok tok bir araç olmuş, sağından solundan hiç ses gelmiyor. 1.6 156hp 6 ileri manuel vites var. Motoru çok hoşuma gitti. İlk çalıştırdığınızda hafif devir yükseliyor, insanı gaza getiriyor zaten. Kullandığım parkur bol virajlıydı ve yol kaymak asfalt tabir edilen cinstendi. C4 aynı yolda aynı virajlarda daha çok esniyordu. Donanımına vs. bakmadım. Direk aldık arabayı yola çıktım. Virajlı yol olunca aracın içine bile bakamıyorsunuz yola bakmaktan. Fiyatı 40.000tl civarı. Görüntüsü ve motoru gerçekten çok iyi. Fransız kalitesizliğini de hissetmiyorsunuz.

• 2006 yılı sonunda eşim için araç baktığımda en son bu iki araç arasında kalmıştı. Comfortline benzinli polo ve dizel c3. Her ikisi içinde 25,500 fiyat almıştım. (Bu arada fiyatlar acayip uçmuş!!!) Her iki aracı da test ettikten sonra, tercihim daha düşük donanım ve benzinli motora rağmen polo olmuştu. Aracın kapısını açtığınız ve içine oturduğunuz andan itibaren size hissettirdikleri, kullanılan malzeme, direksiyon, vites topuzu, ön konsol – aydınlatma ve sonrasında sürüş dinamiği bu kararı almamda etkili olmuştu. Alırken pek önemsemesem de satışı esnasında da kolay elden çıkmıştı.

Ancak geçen sürede Fransızların otomotiv sektöründe gerek tasarım gerekse mühendislik konusunda çok yol kat ettiğini düşünüyorum. Nitekim geçen sene kendime d sınıfı bir araç baktığımda uzun süreli değerlendirmeler sonucu, mantığım beni (bütün önyargılarıma rağmen) 1,6 HDI motorlu citroen c5’e götürdü. Bugün “iyiki almışım” diyorum. C3’ün de citroen’deki bu olumlu yöndeki değişim rüzgârından etkilendiğini tahmin ediyorum (Açıkcası ayrıntılı incelemedim).

Sonuç olarak aynı tercihi bugün yapacak olsaydım, tatmin edici bir test sürüşünden sonra, daha dolu donanıma sahip c3’ ü alırdım.

• arkadaslar ds3 on konsoluyla yeni c3 on konsolu birebir aynidir sadece birinde krom direksiyon krom vites topuzu altligi ve karbon kaplama on konsol vardır yoksa tasarim gorunus gostergeler kollar teyp kolonlar hersey aynidir ben tabiki iç kısımdan bahsediyorm yeni polodan bariz ustun oldugunu zaten gosterdi ama tabiki yeni polo alan arkadaslar mecburiyetden aldiklari araclari savunmak zorunda ne yapsin almis bir kere
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafan

bir önceki c3 ler çok kalitesizdi hemen dağılıyorlardı gerçekten bunların ne kadar dayanıklı olacağını bilmiyorum ikinci elde de değer kaybı polodan çok olur müşterisi daha zor bulunur falan direksiyonu polodan yumuşak vites geçişleri poloya benzer c3 hakkında fazla bilgim yok bir kaçkere kllandım ama ben deneyimlere göre fransızdan uzak durmak gerektiğini biliyorum yalnız renault iyi

sıfır b fiyatına ikinci el c sınıfı almak bence de çok daha mantıklı ama en fazla 2 yaşını geçmeyen 40.000 kmyi geçmeyen temiz bir araç bulursanız alın
    araçın boyutları önemliyse polo gibi küçük sınıf bir dizel araç arıyorsanız benim önerim yine golf dizel olur megane olur araç boyutu önemli değil derseniz laguna -s40 -octavia olabilir

Bir önceki C3'ler hemen dağılıyorlardı öyle mi ? Nesi dağıldı mesela bilmek isterim. Ben aracı yakından tanıyan ve 2.kez C3 sahibi olmuş biriyim ( zamanında annem 2004 modeline sahipti ). Sizin ise C3 hakkında fazla bilginiz yok en azından öyle söylüyorsunuz. C3'ümün nesi dağılıyor söyleyinde biraz daha iyi tanıyayım aracımı.

Fransızdan neden uzak durmak gerekir peki bunu anlatırmısınız ? Fransızdan uzak durmasını söylüyorsunuz fakat Renault'a iyi diyorsunuz. Bir dediğiniz bir dediğini tutmuyor.

• trabzonlu kardesim maalsef insanlar arastirmadan konusmayi yada birilerinden duyduklarini kendileri nin mis gibi anlatiyorlar evet eski c3 yeni c3 ten kalitesizdir bu tartisilmaz ama adi uzerinde yeni c3 ureticiler eski yaptiklari modeldeki eksileri yeni cikardikalriyla kapatmaya calisiyor ses izalasyonu donanim gibi eski c3 te en cok konusulan konu arkadan gelen tikirti dreksiyon problemi ve ses izalasyonu simdi ise bundan eser yok ama eski c3 artilarida hic hafife atilacak gibide degildi en onemli artisi yakitdi sanirim insanlar sadece yakitdan bui araci aldiklarini biliyorum diger arkadas golf megane onermis anlam veremiyorum bizxim segmentimizdeki bir aracla ust segmentimizdeki bir araci konusmak cok anlamsiz yeni c4 surda gelmesina sayili gunler kadi bizde yeni c4 konusalim o zaman ama ne alaka sayfa pol,omu c3 mu arkadaslar volvo diyor golf diyor bence bizim segmentimizdeki araclarla karsilastirisaniz daha iyi olur zaten son testdede yilin otomobilini her konuda yedi bunu ben degil dergi soyluyor test soyluyor konusacak fazla birsey yok

• citröen c3 az yakıyor
  • polo derim
  •  Volkswagen polo mu yoksa citroen c3 mü?

Volkswagen polo mu yoksa citroen c3 mü?

şu güzelliğe bak ya bana göre sırf yakışıklılığı için düşünülebilecek bir araba ama param olsa şirokko alırdım
    şirokko
     Volkswagen polo mu yoksa citroen c3 mü?

• resimler cok guzel polonun zaten anlasamadıgımız konu polonun sekli degil donanım performans yakıt tasarrufu gibi konular yoksa formda kimse polo cok cirkin duruyor demedi bende dahil hatta c3 ten daha keskin hatlara sahip yeni c3 biraz daha yanında sirin kaliyor
  • Arkadaş keşke o resımlerdeki gibi pololar gelseydi ülkemize.
    En fulunu bile alsan o resimdeki gibi bir polo alamıyorsun.
    Ek opsiyonlarla alabiliyorsun ancak, eh o zamanda maşallah D sınıfı araç parası ediyor. O zamanda haklı olarak insanlar deli gibi eleştiriyor.
    Aslında ne vw de nede polo da sorun yok. Ülkemizdeki stratejisi yanlış.
    Yani kısaca gidin yılın otomobili seçilen poloya bir bakın, sonrada Tr ye gelen bir poloya bakın.
  • arkadaşlar hem citroen hemde VW sahibiyim. Şu an ki aklım olsa kesinlikle VW almazdım.
  • kalite bakımından vv polo diyorum
  • wv kalitesi ortada ama yeni c3 te hafife atilacak durumda degil arkadaslar zatren yıllardir wv bir ustunlugu var ama bu sefer bana sorarsanız isi zor yeni c3 testlerdede olsun sınıfındada olsun su anda en makul en iyi rac gozukuyor dıs gorunus stile birsey soyliyemem o zevk isi ama donanım ve kalite olsun gercekten yeni c3 cok ii
  • Punto evo 1.4 77 hp dynamic dualogic ( dizel tom. şnazıman olsa affetnezdim) aldım
    -metalik beyaz
    -assist kit (park sensörü-cruise control-yağmur sensörü)
    -bordo iç döşeme
    -skydom(komple cam tavan) 30.700 tl

bu özelliklerde polo benzinli polu en az 36000 tl olurdu sanırım
  • İkiside değil
  • bende kalite olarak vw polo diyorum ama yakıt bakımından c3 daha cazip gelıyor
  • c3 iki gün sonra dökülüp sorunlarla bıoğuşacağı için daha sağlam olan almanı almak gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

c3 iki gün sonra dökülüp sorunlarla bıoğuşacağı için daha sağlam olan almanı almak gerekli

Pardon da nesi dökülüyor ? Madem bilmiyorsunuz yorum da yapmayın o zaman.
  • Zamanında skoda içinde derlerdi onu
    7 sene 3 farklı model skoda kullandım, tam vw kalitesinde araçlar üretmeye başlarken o cümleleri çok duyuyordum. İnsanlarda önyargı vardı. Peki şimdi?... Hersey çok değişti.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.