Şimdi Ara

voltaj dusup yukselme sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ups kullaniyorum.monitor+kasa+modem+8li swish bagli.Elektrik 1saniye yada yarim saniye diyelim kabaca dusup yukseldiginde ups otuyor.Kasa+monitor calisiyor.Ama modemle swish'in giris voltaji gidip geldiginden dolayi ikiside resetleniyor.Trafolu adaptor kullanildigi icin boyle oldugunu saniyorum.Acaba pc'nin powerinden voltaj alsam bu ikisine sorun olurmu?Bir sorun olmazsa bir devre rica edebilirmiyim? adaptorlerin 1.si:4,3V 1500mA 2.si:9V 1 amper yardimci olursaniz sevinirim.İnsallah derdimi anlatabilmisimdir.Tesekkur ederim.

• power ı kapasitesi yeterliyse direk hepsini onun üzerinden geçir.yada sadece kesilmesini istemediğin cihazları powera bağla.

pcden enerji alma ise:

1.cisini 5 V hattından alabilirsin
    istersen bir diyot bağla ama 1.5 A ya dayanabilsin
    2.cisi için
    V=i*r diye bir förmül var ama tam olarak nasıl kullanıldığını unuttum

edit: kırmızı ve siyah kablo 5V verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoboy -- 6 Şubat 2007; 20:22:38 >
  • tamam kirmizi siyah 5 volt verir iyi guzelde benim 4.3v ve 9v'a ihtiyacim var 4.3'e 5 volt verirsem yanabilir 9voltada 5 volt verirsem yetersiz gelir ben sari siyah kobloya devre baglayip bu voltajlari almak istiyorum devre lazim tesekkur ederim.
  • UPS 'nizin pilinden 13.6 DCV alarak problemi çözebilirsiniz.Pilin (+) ucundan harici bir kablo ile voltajı alın ve 9 vdc ile çalışan cihazın adaptör kablosuna (+ ucuna) kabloyu soyup bağlayın.Aynı cihazın adaptor kablosunu (- ucu) sıyırıp bir kablo ile 4.3 vdc ile çalışan cihazınızın adaptör kablosuna (+ ucuna ) sıyırıp bağlayın.Bu adaptörün (-) kablosunu da sıyırıp harici kablo ekleyip UPS'in (-) ucuna bağlayın .Yapılan işlem 9 vdc ve 4.3 vdc ile çalışan 2 adet cihazı seri bağlayıp UPS 'in piline (13.6 vdc dir.)bağlamaktan ibarettir. Yanlız iki cihazınızda aynı anda açık olması gerekiyor.Birisi ni kaptırsanız diğeride çalışmaz.Zaten iki cihazı da devamlı olarak açık bulunduruyorsunuz.
  • bilader 4,3v yazan cihaza kasadan 5v ver. senin modemin girişi ac 9v. yani bu ac yi modem doğrulttuğunda 12,6v modemin çiplerine giriyor. eğer modeme de direk 12v dc verirsen sorun olmaz... eğer sormak istediğin yerler varsa sor..

hadi kolay gelsin
  • 5V - 0.7V(diyot) =4.3 V
    diyot kısmını kaçırmışsın
  • Arkadaslar tamam 4,3v'a 5 voltu vereyim powerden ama modemin giris voltaji 9 volt 12 volt verirsem kesin yanar gibi geliyor isi riske atmamak lazim soyle 12 voltu 9volta dusurecek basit bir devre verirseniz cok sevinirim.a.stell usta dedigin iyi guzelde hadi yanlislikla 4,3vluk cihaza 9 volt giderse nolacak?Garantili bir yontemmi acaba?Mantikli gibi ama dusundurucu bir cozum.Yardimlarinizdan dolayi tesekkur ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS ve voltaj dalgalanmasi..
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • proteusta 12 voltu kaç ohm uun 9 v ye düşürdüğünü buldum
    bir led in 9V de 1 A harcamasını sağlayarak çeşitli dirençler denedim
    ve voltmetreyle ölçtüm 1k da 8.88 V veriyor ki bu gayet yeterli
    yalnız 9 Watt lık direnç gerekiyor bide gerilim bölücülere göz atçam
  •  voltaj dusup yukselme sorunu?

işte netten araştırma yapıp bunu buldum
    dirençlerin değerleri farketmez r1 in değeri r2 nin değerinin 3 katı olması gerekiyo

edit : 3k lık direnç yerine potans kullan.böylece voltajı daha net ayarlarsın direnç arttıkça voltaj artar
    sen modemi bağla.sonra pot u yavaş yavaş yükselt.bu arada modeme giden kablonun voltajını ölç
    9 v olduğunda bırak.çünkü modemin kablosununda bir direnci var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoboy -- 7 Şubat 2007; 21:38:50 >
  • cihazların ups ye bağlı değilmi?elektrik gidince niye resetleniyorlar?ben mi anlayamadım konuyu?
  • bilader dediğimi yap. kasanın 5v çıkışından direk swic e ver zaten senin modeme ac9v gidiyor sendeki modemin aynısını bende kullanıyorum datron marka o ac9v dc ye dönüştüğü zaman 12,6v oluyor sen kasadan direk 12v verdiğin zaman doğrultma diyotunun üzerinde 0,6v kaybedeceksin yani modem adaptörle nasıl çalışıyorsa şimdide öyle çalışacak. hiçbirşey yanmaz sen beni dinle o iş dirençle filan olmaz eğer direnç kullanırsan cihaz bazen yüksek bazen düşük akım çeker. ve bunun sonucundada gerilim dalgalanır. sen dediğimi yap hiçbirşekilde hiçbirşey yanmaz. ben 2x55v ile beslediğim anfiye 2x70v basıyorum canavar gibi çalışıyor senin modemdeki çipler 18 volta kadar sorun çıkarmaz ordaki çipler 8 - 18v arası gerilimle çalışabilir. dediğimi yap %99 memnun kalırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 8 Şubat 2007; 1:02:56 >
  • Arkadaslar cok tesekkur ederim.İki yontemide birdeneyeyim sonucu deneyince bildiririm.Ama aklima takilan sorun var tamircihasan usta modem anfiye benzemez anfide sogutucu var modemde sogutucu falan yok oyle degilmi yanlismi dusunuyorum?
  • anfide bazı parçalar çok ısındığı için soğutucu var
    modemde olmadığını nerden biliyon
    kesin konuşmamakla birlikte soğutucu olabilir
    bu arada o modemin datron olma ihtimali kadar USR veya AirTies olma ihtimalide var
  •  voltaj dusup yukselme sorunu?

buda az önce aklıma geldi ama güvenilirliği tartışılır
    çünkü entegrenin MAX akımı 1A diyot ta 1A
  • ustam oncelikle bukadar genis secenekler sundugun icin cok tesekkur ediyorum.Bu arada modemein markasi intool diye bir marka hic duymadim adini sogutucu olabilir falan diye dusunursem yanlis dusunmus olurum.Ama yinede tum verdigin secenekleri deniyecegim.Not modem garantili oldugu icin icini acamiyorum
  • kardeş anfinin üzerinde harcanan güç değişik. benim dediğim anfi üzerinde 500watt güç harcanıyor senin modemindeki harcanan güç sabit ve 10 -15 gibi bir güç. arkadaş 7809 denemiş ama bukadar uğraşmaya gerek yok birde modeme dc9v verirsen köprü diyot çıkışındada dc9v olur. modem çipleride 8-18v aralıkta çalıştığı için buda modemin çalışmasını etkiler modem kendiliğinden res atabilir. ben 8-18v arası besleme ile çalışan entegrelere 12 - 16v besleme veriyorum sorunsuz kullanıyorum...

teknoboy kardeş led direk 9v beslemeye bağlanmaz !!! araya 470ohm direnç koyucaksın... ledin çalışma voltajı 2,8volt tur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 8 Şubat 2007; 14:36:45 >
  • abi özür dilerim ama bu konuşmalara gülüyorum gerçekten özür dilerim ama çok tuhafıma gitti bu kadar basit bi soruyu cevaplayamıyorsunuz ya

buradaki olay hasanın dediğinden ibaret siz hiç 12 volt bi adaptörü doğrultulduktan sonra ölçtünüzmü DC olarak?? ölçün bakalım 16 volt gibi bi değer çıkıcak bide kasanın Power Supplyini ölçün onda sabit 12 volt yani siz kasanın geriliminden az bile almış oluyorsunuz bırakın FAZLA almayı;) yani bu böyle efektif değerini ölçünce 1,414le çarpın örnek 48 volt oluyoe 70 volt kolay gelsin benden bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtelektro -- 8 Şubat 2007; 14:13:25 >
  • 1. ben usta değilim sadece biraz ileri amatörce uğraşıyorum.
    2.oradaki ledi proteusta 9V ye çektim.normalde öğle bir led bulmak imkansıza yakındır heralde.
    3. o devre 7805 li bir devrenin uyarlanmış halidir.
    4.çoğu adaptör DCV çıkış verir.Bende dc 9 v giriş gerektiğini kabul ettim.
    5.Ben USTA Değilim.7809lu devrenin bir uzman tarafından incelenmesini istiyorum.
    6.verilen tüm devre ve yöntemleri psu dan çıkan boş bir kablo üzrinde dene
    mesela benim psudan 3 hat çıkıyor.3 hatta da 3 tane molex (4pin) ve 1 tane floppy soketi (küçük 4 pin) var.
    bu iş için bir hattını ayır.başka birşey bağlama.olası bir kısa devre durumunda bilgisayarına zarar gelme olasılığı düşer ve psu her hatta belirli bir amper verir.benimkinde 13 A yalnız seninki kaliteli ve WATT ı yüksekse 16 hatta 20 A olabilir.

edit: entegrenin MAX akımı bazı yerlerde 1A bazı yerlerde 1,5A olarak geçiyor.Tahminen soğutuculu 1,5 A Soğutucusuz 1A.Ayrıca oradaki diyotun datasheetinde MAX akım 1A yani entegre yanmadan diyot yanacaktır.
    ZAten entegrenin yanması kolay değil.Datasheet e göre ısıl koruması var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoboy -- 8 Şubat 2007; 16:15:32 >

• Arkadaslar yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum direk olarak powerden voltaj verdim 2tane 1N4001kullandim simdilik koku falan yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.