Şimdi Ara

Voltaj regülatörü önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, piyasada oldukça fazla akım korumalı priz satılıyor ancak bunlarda voltaj regülasyonu yok diye biliyorum.

Geçenlerde akım korumalı prize bağlı olmasına rağmen oled tv'min power kartı arıza yaptı, bu da bende regülatöre geçmeliyim gibi bir istek oluşturdu.

Ancak ups tarzı cihazlarda akü olduğu için istemiyorum, akülü cihazların aküsünün çok çabuk arızalandığını tüm tanıdıklarım deneyimledi.

Priz içine gömülü voltaj regülatörü diye satılan ürünler var, bunlar güvenilir olur mu? Veya aküsüz şekilde pahalı elektronik cihazlarımızı korumaya alabileceğimiz

yine yüksek akımın yanısıra voltaj dengesizliklerinden koruyup yaklaşık stabil 220v verebilecek cihazlar var mı? Marka-model ne önerirsiniz?

Ne kadar kompakt olursa o kadar iyi tabi.

• Şikayet tam olarak nedir ? Voltaj düşmesi mi voltaj yükselmesi mi her ikisi birden mi ?

Sık sık elektrik kesiliyor ise UPS şart. Elektrik kesilmiyor da voltaj sürekli oynuyor ise regülatör lazım. Birde alt sınır üst sınır belirlenebilen prize takılan cihazlar var. Mesela 180 voltun altına düşünce ve 250 voltun üstüne çıkınca elektriği kesiyor gibi...
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Voltajı ölçemediğim için bilmiyorum, ikisi birdenmiş gibi varsayabiliriz kapsam açısından. Elektrik arada bir kesiliyor çok sık değil.

Bazen evde de örneğin 3000w kettle çalıştırdığımda ampullerin kısıldığını görebiliyorum, ama durduk yere şebekeden de dalgalı geliyor olabilir diye düşünüyorum.

PC ve TV gibi hassas ekipmanlara koruma yapmak istiyorum kısacası, işte arıza da oluşunca gelen voltajın nazik cihazlar için fazla dalgalı olabileceğini düşündüm.

https://www.elektrikmalzemeleri.net/urun/schneider-apc-1500va-750w-3-schuko-cikis-otomatik-voltaj-regulatoru-ls1500-rs

Schneiderın şu tip ürünleri var ama bunlarda akü var mı acaba? Dediğim gibi aslen aküsüz bir çözüm istiyorum uzun ömürlülük açısından.

Bir de şöyle voltaj göstergeli, regülatörlü dedikleri korumalı prizler çıkmaya başladı. Ne kadar etkili bilemiyorum tabi, ama form faktörü olarak iyiymiş, ufak ve TV'ye takılabilir.

Ama bu sanırım dediğiniz gücü belli seviyeler geçince kesen cihazlardan. Yani 220'ye dengeleyen birşey lazım bana 150'ye düşünce kesmektense.

www.hepsiburada.com
    Cata Ct 9187 Akım Korumalı Priz Regülatör Fiyatı
    https://app.hb.biz/cyEaDhDwZLv2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 27 Temmuz 2024; 3:44:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Hangi Voltaj Regülatörü
    2 hafta önce açıldı
    Regülatör Tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.