Şimdi Ara

Voltajları aynı fakat cinsleri farklı bataryaları paralel bağlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Reeder w7ic marka tabletimin 2600mah olan bataryası günlük kullanımda düşük geldiği için yedekte duran 1800mah lik discovery bataryasını tabletin bataryasına paralel bağlamaya karar verdim. İki pilin de voltajları aynı (3.7v) ama tabletin pili li-po, discoveryninki li-ion. Açıkçası tabletin pili li-po değilmiş gibi geliyor ama genede bağlarsak bi sorun çıkarmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu konuyu elektronik bölümüne açarsanız daha iyi cevap alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdq1453 A kullanıcısına yanıt
    Paralel bağlantı sadece tamamen aynı piller için tavsiye edilir. Diğer türlü biri 2600mah diğeri 1800mah paralel bağlantısında şarj/deşarj dengeli olamayacağı için sağlıklı olmaz. Yanma/patlama riski var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yme61 -- 23 Nisan 2015; 16:40:32 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Arkadaşın hurda tabletinin 6000mah bataryasını takmaya karar verdim. Bu tablete li-ion bir pil bağlayan arkadaşımın tableti patladı. Bu konuyu sonradan okuyan arkadaşlar olursa diye söylüyorum farklı cins bataryaları birbirine paralel bağlamayın. Hatta li-po bir pille gelen tablete li-ion pil bile bağlamayın. Can ve mal güvenliğinizi riske atmayın. Paraya kıyıp 5000mah üstü bir li-po pil alıp bağlamak en içi çözümdür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.