Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.876
Cevap
32
Favori
281.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 3oooo km bakımı icin güzide iki yetkili servisi aradım.
    Tatil icin sehir dısında olduğumdan yolumun üstünde olabilecek iki yetkili servisten fiyat aldım.
    Birisi 3oooo km de hava ve poleni degistirmezsek 4oo tl bulmaz dedi.
    Poleni ve hava filtrelerini neye göre takip takmama kararını alıyorsunuz dedim.bakimlariniz düzenli ise gerek yok cevabını aldım teşekkür ederek telefonu kapattım.
    Sonrasında diğer yetkili servisi aradım standart olarak tum filtreleri değiştireceklerini bununda 590 tl tutacağını söyledi.
    Şimdi bu kadar tutarsızlık neden olur diyorum kendi kendime.
    Sonra ben Volvo Turkiyenin ısı cok zor alınacak bir sürü yol ve yiyecek sürü fırın ekmeği var deyince suçlu oluyorum.
    Büyük marka olmak cok satan yada tutan bir model çıkarmaktadır olmuyor ne yazik ki.
    Hep beraber eleştirerek bu markayı iyi yerlere taşıyabiliriz.
    Ama şunu da unutmayalım burada kisisel insiyatif kullanarak katki yapanları değil eksik yönleri söylersek bunu başarabiliriz kanımca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese merhaba,
    Bugün aracımın (S40 Classic, 1.6 benzinli) 160.000km bakımını yaptırdım. Yapılan işlemler ve tutarı aşağıdadır.

Motor yağı değişti (5,5lt Castrol Magnatec)
    Yağ filtresi değişti
    Hava filtresi değişti
    Polen filtresi değişti
    Gaz kelebeği ve rolanti valfi temizlendi
    Vites kolu burçları değişti
    Klima gazı ve yağı tamamlandı (sadece bu 70tl tuttu)
    İşçilik dahil toplam 400tl ödendi.

160bin bakımı bu araç için yaptırdığım son bakımdı. Önceki bakımlar da bu sayfalarda var. Aracı satılığa çıkartıyorum. İlgi duyanlar şu linkten bilgi alabilir:
    http://resim.donanimhaber.com/m_21960120/mpage_4/f_/key_//tm.htm#62267877

• quote:

Orijinalden alıntı: brsnt

Ya okadar yorum yapıyorsunuz, yüklenmiyormuş, açıklama yapılmıyormuş falan.
    Kimsenin telefon açıp sormak aklına gelmiyor mu?

Evo'yu aradım - Gelin yükleriz dedi.

Mezcar aradım - Bakımda getirirseniz yükleriz dedi.

Hatta yakıt tüketimi vss gibi kısımlard iyileştirmeler yapılmış dediler.

Sordum: araç üstündeki yazılımın versiyonun görebileceğmiz bir yer var mı?
    Hayır yok ancak burada görülebilir dediler.

Aklımıza geldi, hem sorduk hem de gittiğimizde gördük. Ben servise gittiğimde (Mayıs sonu) yüklenmiyordu. Şimdi de yükleniyormuş. Sadece bu yanlışlığı irdeliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winniesertan

quote:

O zaman o sorun çıkan "ara" bana denk gelmiş oluyor. Bu durumda aracım garantide olmadığı halde sırf titizliğimden (ya da prensiplerim yüzünden, ya da iş bilmemekten - ne derseniz deyin ama lütfen parayı kolay kazanıyor demeyin :-) ) yetkili servise gidip de olası bir iyileştirmeden yararlanamam da ne kadar saçma. Bir daha şehrin öbür ucuna niye gideyim?
    Ayrıca o sorunlu "ara"'da yükleme yapılanları ne yapmayı düşünüyorlar acaba?
    Çok yanlış işler bunlar...

İşte bu saçma olayların,servisin muamelesinin farkındasınız ne güzel:)) ama hala daha yetkili servisi tercih edersiniz sıradaki bakımda.Konuşmalarınızdan onu anlıyorum.
    İşte bu saçma olayların,servisin muamelesinin farkındasınız ne güzel:)) ama hala daha yetkili servisi tercih edersiniz sıradaki bakımda.Konuşmalarınızdan onu anlıyorum.Ve bu tutumunuzu anlamıyorum.Sanayi sitelerinde volvo arıza cihazlarına sahip özel volvo servisleri var.Volvodaki usta başları emekli olunca açtıkları servisler var.Ve Ford servisleri var.Mekaniği motoru yürüyeni Ford ile aynı.Deneyim kazanıyor mekanikte motorda servis rozeti değil.

İlginiz için teşekkürler.
    Bazı şeylerin farkındayız da bazı şeyleri de 40 yaşından sonra sizlerin sayesinde öğreniyoruz işte.
    Ama yine de herkesin tutumu kendine, anlamaya çalışmanıza gerek yok.

• Bugün gittim Evo'ya yaklaşım 15 dk içinde yazılım güncellemesini yaptılar ve service 2.0 yüklendi.
    Çeki demiri kapağı takıldı.
    Aracım yıkanıp teslim edildi.

Yazılımda farklı birşey gözüme çarpmadı. Farkı farkedenler varsa bizimle de paylaşsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: irresistible333

quote:

quote:

O zaman o sorun çıkan "ara" bana denk gelmiş oluyor. Bu durumda aracım garantide olmadığı halde sırf titizliğimden (ya da prensiplerim yüzünden, ya da iş bilmemekten - ne derseniz deyin ama lütfen parayı kolay kazanıyor demeyin :-) ) yetkili servise gidip de olası bir iyileştirmeden yararlanamam da ne kadar saçma. Bir daha şehrin öbür ucuna niye gideyim?
    Ayrıca o sorunlu "ara"'da yükleme yapılanları ne yapmayı düşünüyorlar acaba?
    Çok yanlış işler bunlar...

İşte bu saçma olayların,servisin muamelesinin farkındasınız ne güzel:)) ama hala daha yetkili servisi tercih edersiniz sıradaki bakımda.Konuşmalarınızdan onu anlıyorum.
    İşte bu saçma olayların,servisin muamelesinin farkındasınız ne güzel:)) ama hala daha yetkili servisi tercih edersiniz sıradaki bakımda.Konuşmalarınızdan onu anlıyorum.Ve bu tutumunuzu anlamıyorum.Sanayi sitelerinde volvo arıza cihazlarına sahip özel volvo servisleri var.Volvodaki usta başları emekli olunca açtıkları servisler var.Ve Ford servisleri var.Mekaniği motoru yürüyeni Ford ile aynı.Deneyim kazanıyor mekanikte motorda servis rozeti değil.

Bazı şeylerin farkındayız da bazı şeyleri de 40 yaşından sonra sizlerin sayesinde öğreniyoruz işte.

Alıntıları Göster
    quote:

Tabiki herkes özgürdür.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
    Saygılar...

• quote:

quote:

Tabiki herkes özgürdür.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
    Saygılar...

Rica ederim. Problem yok.
  • 20.000 bakımı için 780 TL para ödedim arkadaşlar bu sizce normal mi?=
    Ekstradan sadece sistemdeki yağı kalıntılarını temizledikleri bir uygulama yaptırdım. 100 TL.
    Aydınlatabilir misiniz? Bana bu servis olayı tamamen soygun gibi geldi.
    Size indirim yapalım dediler. Biraz fazla geçirdik manasına geldi bana. Gerekirse Volvo merkeze şikayet edeceğim ilgili servisi.
  • aracınızın markası yapılan işlemler ve fiyatlandırmayı paylaşırsanız doğru bir yaklaşım olacak gibi... volvo servis olarak biraz paladır. bunu bilmek lazım.
  • 2011 Volvo S60 D3 50 bin bakımı: 779 lira tuttu. Servise ben götüremediğimden içeriği tam bilmiyorum ama paylaşmaya çalışırım. Grup Volvo - Ankara bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 12 Temmuz 2012; 18:02:13 >
  • model s40 d2 2010 11. ay çıkışlı fatura detaylarını paylaşacağım inş. teşekkürler.
  • volvo s40 20.02.2010 -1.6d drive siyah prime modeli dün 30.000 bakıma gittim bursa arkas volvo service yag filtresi ,yakıt filtresi ,4lt castrol yağ, temizleme spereyi, tapa pulu, silecek sıvısı,90tl işçilik--- total tutar 422 tl hava ve polen filtresi yok--bakım esnasında bakımcı arkadas turbonun hava filtresi cıkısı hortumu patlamıs ve değişmesi gerek dediler fiyat 580tl .araç garanti kapsamında olduğu halde bende para talep edildi mben kalsın dedim yani sizlerin anlayacanız arkadaslar 3 yıl garantisin parcaların %90 garanti kapsamı dısındadır aklınınızda bulunsun sıfır araç garantisi 2 yıldır volvoda 3 yıl fasafuso ankara sigorta diye bir sigortalan anlasmıslar volvo sirketi boylece milleti kandırmaktalar 3 yıl doldunda s60 almayı dusunuyordum bu olaydan sonra volvo almayı artık dusunmuyorum s60 alacama biraz daha koyarım ustune bmw 320d alırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msadi

20.000 bakımı için 780 TL para ödedim arkadaşlar bu sizce normal mi?=
    Ekstradan sadece sistemdeki yağı kalıntılarını temizledikleri bir uygulama yaptırdım. 100 TL.
    Size indirim yapalım dediler. Biraz fazla geçirdik manasına geldi bana. Gerekirse Volvo merkeze şikayet edeceğim ilgili servisi.

Dizel motorlarda Volvo, 10bin km'de bir küçük, ikinci 10bin km'de ise bir büyük bakım yapıyor. Servise gidenlerin ödedikleri fiyatlara bakınca, küçük bakım için 400 küsür, büyük bakım için ise 600 küsür civarlarında fiyatlar söz konusu. Sizin bakımda, ekstra uygulama için ödediğiniz 100TL'yi düşünce, anormal bir durum yok gibi görünüyor. Tabi belki de bu temizlik işi de bakıma dahil olmalıydı. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: albenko

volvo s40 20.02.2010 -1.6d drive siyah prime modeli dün 30.000 bakıma gittim bursa arkas volvo service yag filtresi ,yakıt filtresi ,4lt castrol yağ, temizleme spereyi, tapa pulu, silecek sıvısı,90tl işçilik--- total tutar 422 tl hava ve polen filtresi yok--bakım esnasında bakımcı arkadas turbonun hava filtresi cıkısı hortumu patlamıs ve değişmesi gerek dediler fiyat 580tl .araç garanti kapsamında olduğu halde bende para talep edildi mben kalsın dedim yani sizlerin anlayacanız arkadaslar 3 yıl garantisin parcaların %90 garanti kapsamı dısındadır aklınınızda bulunsun sıfır araç garantisi 2 yıldır volvoda 3 yıl fasafuso ankara sigorta diye bir sigortalan anlasmıslar volvo sirketi boylece milleti kandırmaktalar 3 yıl doldunda s60 almayı dusunuyordum bu olaydan sonra volvo almayı artık dusunmuyorum s60 alacama biraz daha koyarım ustune bmw 320d alırım...

Sn. albenko,
    Volvo haricinde bir sigorta şirketinin verdiği 3. yıl garantisi, arabamı satın alırken bana ücretsiz olarak verildi. Bildiğim kadarıyla bu garantinin şartları oldukça sıkı. Mesela bakım km'si geldiğinde, kesinlikle zaman geçirmeden bakıma gitmiş olmanızı şart koşuyorlar. Aksi taktirde, bakımı geç yaptırdığınız için 3. yıl garantiniz geçersizdir cevabını alabilirsiniz. Sigorta şirketlerinin arzuladıkları da böyle durumlar olduğu için, bunu hemen aleyhinize kullanırlar.

Sizin durumunuzu bilemeyeceğim tabi. Daha önce geciktirdiğiniz bakımlarınız oldu mu mesela? Eğer bakımlarınızı tam zamanında yaptırdıysanız, o arızalı parçayı garantiden değiştirmek zorundalar. 3. yıl garantisinin tam kapsamı, bir kitapçıkta yazıyordu. Şu an yanımda yok, fakat daha sonra bakıp kapsamını buraya yazarım. Bu arada 2,5 yılda fazla km yapmadığınızı görüyorum. Belki de benzinli bir araç da işinizi görürdü. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: msadi

20.000 bakımı için 780 TL para ödedim arkadaşlar bu sizce normal mi?=

Dizel motorlarda Volvo, 10bin km'de bir küçük, ikinci 10bin km'de ise bir büyük bakım yapıyor. Servise gidenlerin ödedikleri fiyatlara bakınca, küçük bakım için 400 küsür, büyük bakım için ise 600 küsür civarlarında fiyatlar söz konusu. Sizin bakımda, ekstra uygulama için ödediğiniz 100TL'yi düşünce, anormal bir durum yok gibi görünüyor. Tabi belki de bu temizlik işi de bakıma dahil olmalıydı. Saygılar.

bu buyuk bakım kucuk bakım farkı cift rakamlarda mesela 20000km polen filtresi ve hava filtresi değisimi baska bir fark yok

• Türkiyede en nefret ettiğim konulardan biridir garanti kapsamı ve müşteri ile ürünün servisleri arasında geçen dialoglar.

şimdi arkadaşımıza aslında şu şu nedenden dolayı ben sizin aracınızı garanti (3 yıl garantili dediği için söylüyorum) dışında para talep ediyoruz demeleri lazım. iyice müşteriyi aydınlatmaları lazımdı. 580 tl.lik fatura bedelinin kendisini ödemesi gerektiği hususunda aydınlatılmış olsaydı kızgınlığı olmazdı zaten.

arkadaşımızında 4077 sayılı kanunu çok iyi bilmesi, son derece kararlı ve kendinde yüksek öz güven duygusunu karşısındaki kişiye yansıtabilecek bir beden dilini sergilemesi ve ısrarcı olması lazımdı diye düşünüyorum.

birde arkadaşlar araçlarda hangi aksamın (bahse konu yer turbonun hava filtresi çıkış hortumu) garanti kapsamında olup olmadığınıda çok iyi bilmek lazım. arkadaşım öncelikle garanti kapsamı dışındaysa bu hortum mevzuu dışarıda bir başka volvo özel servisi ile görüşmeni tavsiye ederim.

şu 0 alınan araçların aslında neyin garanti kapsamında neyin garanti kapsamı dışında olduğunu çok iyi bilmek lazım. bilmek lazımki servislerde gereksiz ve anlamsız dialoglara girmemek için. Müşterinin bilgi düzeyindeki eksiklikler zaman zaman servisler kendi lehlerine olacak şekilde maddi anlamda değerlendirebiliyorlar maalesef.

herkese iyi forumlar. araçlarımızı lütfen trafik kurallarına uygun bir şekilde kullanalım. sizin bizim ve ailelerimizin geleceği için. çocuklarımız öksüz kalmasın. lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: albenko

volvo s40 20.02.2010 -1.6d drive siyah prime modeli dün 30.000 bakıma gittim bursa arkas volvo service yag filtresi ,yakıt filtresi ,4lt castrol yağ, temizleme spereyi, tapa pulu, silecek sıvısı,90tl işçilik--- total tutar 422 tl hava ve polen filtresi yok--bakım esnasında bakımcı arkadas turbonun hava filtresi cıkısı hortumu patlamıs ve değişmesi gerek dediler fiyat 580tl .araç garanti kapsamında olduğu halde bende para talep edildi mben kalsın dedim yani sizlerin anlayacanız arkadaslar 3 yıl garantisin parcaların %90 garanti kapsamı dısındadır aklınınızda bulunsun sıfır araç garantisi 2 yıldır volvoda 3 yıl fasafuso ankara sigorta diye bir sigortalan anlasmıslar volvo sirketi boylece milleti kandırmaktalar 3 yıl doldunda s60 almayı dusunuyordum bu olaydan sonra volvo almayı artık dusunmuyorum s60 alacama biraz daha koyarım ustune bmw 320d alırım...

Sn. albenko,
    Volvo haricinde bir sigorta şirketinin verdiği 3. yıl garantisi, arabamı satın alırken bana ücretsiz olarak verildi. Bildiğim kadarıyla bu garantinin şartları oldukça sıkı. Mesela bakım km'si geldiğinde, kesinlikle zaman geçirmeden bakıma gitmiş olmanızı şart koşuyorlar. Aksi taktirde, bakımı geç yaptırdığınız için 3. yıl garantiniz geçersizdir cevabını alabilirsiniz. Sigorta şirketlerinin arzuladıkları da böyle durumlar olduğu için, bunu hemen aleyhinize kullanırlar.

Sizin durumunuzu bilemeyeceğim tabi. Daha önce geciktirdiğiniz bakımlarınız oldu mu mesela? Eğer bakımlarınızı tam zamanında yaptırdıysanız, o arızalı parçayı garantiden değiştirmek zorundalar. 3. yıl garantisinin tam kapsamı, bir kitapçıkta yazıyordu. Şu an yanımda yok, fakat daha sonra bakıp kapsamını buraya yazarım. Bu arada 2,5 yılda fazla km yapmadığınızı görüyorum. Belki de benzinli bir araç da işinizi görürdü. Saygılar.

sn.Kurzweli az once servisten geldim bu turbonun kaucuk hortumu kronikleşmiş deniyor yani hortumu turbonun ağızına bağlanan kısmından resmen yırtılmıs sıcakdanda olabilir ama benim fikrim bakım esnasında o hortum cıkarılıyormus o bolgeden yağ filtresi değisimi yapılıyormus için yani bence burda bakımcı hatası var onu nasıl sökup takıldını bilmeyen adamlarla calısıyor volvo ve arkas takma ve sokmede butun iş bakımcının elinde asırı bir sıkmada tabiki yırtılma yapabilir akşama evde fotoları eklerim suan işteyimde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albenko -- 13 Temmuz 2012; 21:03:06 >

• artık aracımı servise goturmeyecem ozel bir volvodan anlayan bir yer bulurum işallah bursada ve o bakımlarımı yaptırım yoksa son care aracı satmak bursa arkas servisi gercekten cok acemi elemanlarla calısıyor.aracı 0 aldımda aracın gosterge saatinde iç camında ufak kıncal çatlak vardı bunu garantiden değişdirdiler ama gel eleman tornavidalan cizmedi yer bırakmamıs torpido, direksiyon simidi, ve gosterge panelin plastik kapağını, sonra arkas simitide kendileri değistirdiler volvo onay vermeyince cunku deriyi cizilen yer komple soyulmustu.0 aldımda sağ far yıkama pistonu calısmıyordu bunada eyvallah dedik değistirdiler volvo o kadar luks bir araba değil benim gozumde oyledi ama maalesef artık değil arkas sistemli bir yer sistemi var ama uygulayan kalifiye elemanlara ihtiyac var boya ustası astar ve son kat boyayı aynı yerde atıyor bir ornek sonra sonkatta aracın boyanan yeri komple delik ve toz tanecikleri içinde....
  • S40 10000 km bakımı 400 tl ...Bilgilerinize

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. Albenko, motor peugeot ile aynı olduğu için "turbonun hava filtresi cıkısı hortumu" dediğiniz parçayı bir peugeot servisinden isteyin, fiyat düşecektir. Madem bu olay kronik, bizim araçlarda niye olmuyor? Bence dediğiniz gibi hatalarını örtme telaşı bu. Yaptıkları hatayı garantiye sokup parça parası alamayacakları için sizin üstünüze yıkmaya çalışıyorlar gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENG_civ -- 15 Temmuz 2012; 15:38:29 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.