Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.876
Cevap
32
Favori
281.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Çok konforlu, sağlam, asil ama biraz masraflı bir tercih yapmışsınız. İkinci elde bu çapta bir araç alan herkes gibi sizin de bir özel servise ihtiyacınız var. Biz güveniyoruz, siz de güveneceğinizi bir an önce bulmalısınız. Bursa'dan haberim yok ama İst ve Ank'daki özel servislerden fiyat alıp gidip orada yaptırabilirsiniz. Bu konuda şimdilik sizi serbest bırakalım; isim, adres ve telefonda ısrar ederseniz onu da veririz.
  • HiGHWAYMOUSE,

Senin ölçülerde Nokian V 215 tl, Michelin Primacy V (dört oluklu olduğu için bunu seçtim) 242 tl. Her ikisi de liste fiyatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

HiGHWAYMOUSE,

Senin ölçülerde Nokian V 215 tl, Michelin Primacy V (dört oluklu olduğu için bunu seçtim) 242 tl. Her ikisi de liste fiyatı.

O halde yaklaşık 180 civarına Nokian'lar alınabilir diye tahmin ediyorum. Bu durumda ilk tercihim olacaktır.

Bu gece de rüyamda yağışlı bir havada araba kullanırken araba bir o yana bir bu yana kaçıyordu. Frene basıyorum duracağına hızlanıyordu. Yine rüyamın içinde bir üstte yazdığım Hankook ile ilgili yorumum aklıma geldi. Yorum yapmak için erkenmiş diyorum. Daha sonrada ben kuru havadaki frenajı ve yol tutuşunu kastetmiştim diyorum. Öyle kendime teselli veriyordum...

@malignensi

Benim araba s80 değil s60 bu nedenle parça fiyatlarında farklılıklar olması normal ama gördüğüm kadarıyla sana verilen fiyatlar oldukça fazla...

İlk sıradaki amortisörleri örnek vermem gerekirse ben arka amartisörleri değiştirmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam tanesi 160 TL'ydı. İkisi 320 eder. Hadi biraz ön amortisörler farklı olduğundan daha fazla olsa bile arada kapanmayacak kadar yüksek fark var. Neredeyse iki misli.

Bu sebeple hesheit hocamın tavsiyelerine uyman en mantıklısı olacaktır.

• Merhaba Arkadaşlar.
    Dün toyota sahibi bir arkadaşım, bir kez özel serviste bakım yaptırdığını ve pişman olduğunu söyledi.Çünkü özel servislerde kullanılan, orijinal denen parçaların gerçekte orijinal olmadıklarını söyledi. Bu durumun bütün araçlarda aynı olduğundan bahsetti. Açıkçası ileride bir volvo sahibi olmak isteyen volvo sevdalısı beni korkuttu. Malum volvo yetkili servisleri pahalı.

Bu konuda sizlerin görüşleri nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ebergel

Merhaba Arkadaşlar.
    Dün toyota sahibi bir arkadaşım, bir kez özel serviste bakım yaptırdığını ve pişman olduğunu söyledi.Çünkü özel servislerde kullanılan, orijinal denen parçaların gerçekte orijinal olmadıklarını söyledi. Bu durumun bütün araçlarda aynı olduğundan bahsetti. Açıkçası ileride bir volvo sahibi olmak isteyen volvo sevdalısı beni korkuttu. Malum volvo yetkili servisleri pahalı.

Bu konuda sizlerin görüşleri nelerdir?

Güvenilir bir yer değilse yani hamurunda üçkağıtçılık varsa sende arabanın başında durmuyorsan marka bağımsız her yerde hatta belki yetkili servislerde bile bu tip durumlar olabilir.

Başında durursan, az buçuk arabadan anlarsan ve güvenilir bir özel servis bulursan bir şey olacağını sanmıyorum.

Ben mesela s60'ımı ilk defa servise götürdüğümde ön diskler ve balatalar bitmek üzereydi. Usta kendisi söyledi: Orijinal olursa bu fiyat, fakat yanlış hatırlamıyorsam Valeo diye bir marka var, fiyatı daha makul orijinaline de yakın kalitede deyince benim onayımla onu taktı. Yaklaşık 20 bin km. yaptım o zamandan bu zamana. Herhangi bir sorun olmadı. Parana ve araba konusundaki hassasiyetine bağlı olarak başında durduğun müddetçe kendin kararını verebilirsin.

Geçenlerde ise sinyal kolu bozulmuştu. Başka bir özel servise gittim. Gözümün önünde bilgisayardan Volvo Türkiye'ye siparişi geçtiler. Parça gelince haber ettiler. Gittim değiştirttim. Kutusu ile parça numarası ile orijinal bir üründü.

Yani kısacası dostum asıl iş sende bitiyor. Güvenilir özel servis bulma konusunda da buradaki diğer tecrübeli arkadaşlardan tavsiye alabilirsin; zamanı geldiğinde...

• Bende şöyle bir ekleme yapayım. En son debriyaj setini değiştirmiştim. Orjinal denen epey pahalı. Yetkili servisler zaten bunu takıyor. Özel serviste de Valeo, TRW, Sachs alternatifleri sunuldu bana. Sachs pahalı idi. Ben daha karar vermeden usta Sachs alıp geldi. Senin araca bu yakışır dedi.

Şimid sıkı durunuz. Ojinal denen parçayı Volvo üretmiyor. Volvo'nun kendisine ait debriyaj seti fabrikası yok. Aslında Volvo Valeo'ya ürettirip üstüne Volvo damgası basıyor ve kendi fiyatını koyuyor. En pahalı da o oluyor. Oysa Valeo aynı ürünü Valeo markası ile de satıyor ve piyasanın en ucuzu o. Araçtan çıkanın üzerinde Volvo yazısı, nosu ve Made in France yazıyordu. Tipik Valeo ürünü. Bizim taktığımız Sachs marka ile arasında çok net kalite farkı vardı. Sachs'ın kutusunda ise Made in Germany, nosu ve Laguna ile S40 I için olduğu yazılıydı. Şimdi siz karar veriniz daha fazla para vererek Volvo marka taktırsaydık daha iyi mi sonuç alacaktık. Konu HİGHWAYMOUSE'un dediği gibi aracınızla ilgili ne kadar hassas olduğunuz ve ne kadar ilgilenerek işlemlerini yaptırdığınız meselesidir.

• Bir de sanıyorum VOLVO için diğer çok satan araçlarda olduğu gibi Çin malı, yerli malı, parçalar üretilmiyor veya bulunmuyor. Volvo damgalı olmasa da yerine alınan parçalar Valeo veya hesheit hocamın örneğinde olduğu gibi Sachs gibi Avrupa menşeli kendini kanıtlamış markaların parçaları oluyor. Yani servisin çokta üçkağıda kaçacak yeri yok.
  • HİGHWAYMOUSE ve HESHEİT arkadaşıma açıklamaları için teşekkür ederim. Arabadan biraz anlama konusunda sıkıntım yok çok şükür. Şu andaki r 12 arabamın birçok parçasını değiştirip bazı ayarları yapabiliyorum.Tabiki bizim arabalar özelliği olmadığı için basit ama volvo alırsam bazı bilgilerimin özel servise araba götürdüğümde faydalı olacağına inanıyorum.

Eğer mazur görürlerse HİGHWAYMOUSE ve HESHEİT arkadaşlarıma bir iki soru sormak istiyorum.
    Anladığım kadarıyla HİGHWAYMOUSE s60 HESHEİT s 40 kullanıyor. Öncelikli sorum kasko yaptıryor musunuz. Yaptırıyorsanız şu an indirimli olarak ödediğiniz miktar nedir?

İkinci sorum ise HİGHWAYMOUSE arkadaşıma: aracınız km de ne kadar yakıyor?Manuel vites temiz bulabilirmiyim?
  • Kasko elbette yaptırıyorum. Kaza anında çıkaracağı masrafı ben karşılayamam. Karşılayacağım max. rakam yıllık bakım maaliyetleridir. Kaskoya ne kadar ödüyor olduğumu ve şu anki indirim miktarımı tam olarak hatırlamıyorum. %50-60 indirime 800 küsürlü bir rakam diye aklımda kalmış (Anadolu Sig, muafiyetsiz tam kasko).
  • aydınlattığınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebergel

Eğer mazur görürlerse HİGHWAYMOUSE ve HESHEİT arkadaşlarıma bir iki soru sormak istiyorum.
    Anladığım kadarıyla HİGHWAYMOUSE s60 HESHEİT s 40 kullanıyor. Öncelikli sorum kasko yaptıryor musunuz. Yaptırıyorsanız şu an indirimli olarak ödediğiniz miktar nedir?

İkinci sorum ise HİGHWAYMOUSE arkadaşıma: aracınız km de ne kadar yakıyor?Manuel vites temiz bulabilirmiyim?

Evet s60 kullanıyorum dostum. Geçen sene %20 hasarsızlık indirimi düşülmüş halde 1000 TL. ödedim. Sanırım Mart ayında yenilemem lazım. Eğer zam gelmişse bile hasarsızlık inşallah %30 civarına çıkacağından aşağı yukarı yine 900-1000 Tl arası bir para öderim.

s60 ile şehir dışında ortalama 7,4 lt.ye kadar indirebildim. Özenli bir kullanım istiyor tabi ki bu değeri yakalayabilmek için. Şehir içi çok değişkenlik gösteriyor ama benim güzergahımda yaklaşık 12 lt. diyebilirim. Zorlarsan 15'i de bulur. Otaban ağırlıklı şehir içi kullanımda 9 lt.ye bile düşebilir.

• HİGHWAYMOUSE arkadaşım! Verdiğiniz bilgiler için Size de teşekkkür ederim.Kasko fiyatları söylentiler kadar yüksek değil.Bakalım inşallah aracımı değiştirmeme biraz daha zaman var. İçime sinecek bir araç almak istiyorum. İçimden hep volvo almak geçiyor.İnsanlardan duyduğum Volvo ile ilgili bütün olumsuz eleştiriler bile vazgeçiremedi. Hayırlısı......
  • volvo s40 1.6D Drive 2010 model araç sahibiyim 12.02.2011 tarihinde 10.000 km bakımına girdim ve toplam tutar 450 tl bursa arkas volvo bayideki servis sizlere faturadaki işlem fiyatları yazmak istedim.yakıt filteri-164,07--cam suyu 1lt--8.00tl---yağ tapa pulu 2,20tl---yağ filtresi 33,30tl---temizleme spreyi 12,50tl---castrol slx 0-30 motoryağı 4.20lt--120,79tl-----işcilik 90tl --90dk %15 indrimli 81tl toplam 421 tl 30tl iskonto artı %18 kdv toplam 450tl yapılan bu islemler tam bir kazık 10.000 bakımı yarım saati gecmez iki filter bir bidon yağ alsana 450tl yazıklar olsun boyle sirketlere biz adamların ismini reklam yapalım birde para odeyelim aman derim bu devirde sıfır arama almak bence kerizliktir bir daha kesinlikle sifır araba almam 22.000 tl devlete otv ve kdv odedim ve hala yılda 700tl artı tr.sig. 160 tl odemeye devam ediyoz ulke bir vergi ulkesidir bir yıl oldu aracı alalı bir yıldır tum maaşımı arabaya yatırıyom yazıklar olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albenko -- 16 Şubat 2011; 22:28:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albenko

volvo s40 1.6D Drive 2010 model araç sahibiyim 12.02.2011 tarihinde 10.000 km bakımına girdim ve toplam tutar 450 tl bursa arkas volvo bayideki servis sizlere faturadaki işlem fiyatları yazmak istedim.yakıt filteri-164,07--cam suyu 1lt--8.00tl---yağ tapa pulu 2,20tl---yağ filtresi 33,30tl---temizleme spreyi 121,50tl---castrol slx 0-30 motoryağı 4.20lt--120,79tl-----işcilik 90tl --90dk %15 indrimli 81tl toplam 421 tl 30tl iskonto artı %18 kdv toplam 450tl yapılan bu islemler tam bir kazık 10.000 bakımı yarım saati gecmez iki filter bir bidon yağ alsana 450tl yazıklar olsun boyle sirketlere biz adamların ismini reklam yapalım birde para odeyelim aman derim bu devirde sıfır arama almak bence kerizliktir bir daha kesinlikle sifır araba almam 22.000 tl devlete otv ve kdv odedim ve hala yılda 700tl artı tr.sig. 160 tl odemeye devam ediyoz ulke bir vergi ulkesidir bir yıl oldu aracı alalı bir yıldır tum maaşımı arabaya yatırıyom yazıklar olsun....

121 TL'lik temizleme spreyi +%18 kdv toplam 143 TL... ilk defa duyuyorum. Bu fiyat normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 13 Şubat 2011; 19:48:21 >

• Garanti sonrasında çözüm: özel servisler... yetkili servisden ayrılan ustalar özel servis açıyor onları takip etmekte fayda var...
  • Ne spreyiyse bu 143tl. Böyle saçmalık mı olurmuş. Motor yağından pahalı sprey :)
  • Sanırım albenko onu yanlış yazdı en fazla 12,50 TL olduğunu tahmin ediyorum, zaten diğer kalemleri toplayıp kdv'sini ekleyince aşağı yukarı 450 Lira oluyor.
  • bugun bende 98.000 km de 100.000 km bakımını yaptırdım ( s60 t5)

Castrol edge 5-40 6 litre ---> 97.5 tl
    hava filtresi ( R tipi) ----> 49 tl
    polen f. + yağ filtresi + işçilik+sprey ---> 75 tl

toplam.... 221.5 tl
  • pardon 12,50 tl yanlış yazmısım arkadaslar 121,50 tl değil kusura bakmayın...saygılar...
  • Bursa'da Volberk çalışanları özel servis açmış. Bilgisi olan, giden var mı? Haftaya 60bin bakımı için oraya götürmeyi düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.