Şimdi Ara

volvo ford

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
12.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyoruz ki ford volvo yu satın aldı ve volvo s40 ta focus 2 motoru kullanılıyor diyorlar volvo s40 ı mondeo veya focus ile karşılaştırınca volvo nun artı ve eksileri nelerdir işçilik yol tutuşu performans olarak s40 mondeo ve focusa göre nasıl bir araç bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

• volvo bayağı üstün bir araçtır focustan içeri alınan sese olsun işçilik olsun güvenlik olsun daha iyidir param olsa hiç düşünmeden alırım zaten şasi ve motor seçenekleri aynı
  • performans olarak aynı motorlarda focus daha seridir çünkü volvo s40 daha ağırdır onun haricinde volvo s40 focustan iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 28 Nisan 2007; 12:20:54 >
  • s40 focustan iyi arabadır.sadece mazot pompası,piston yatakları focusla aynıdır.ayrıca yol tutuş sistemi ve fren sisteminde kullanılan düzen aynıdır.ancak volvo s40 focustan daha konforlu ve üst sınıf bir araçtır
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxx1903

s40 focustan iyi arabadır.sadece mazot pompası,piston yatakları focusla aynıdır.ayrıca yol tutuş sistemi ve fren sisteminde kullanılan düzen aynıdır.ancak volvo s40 focustan daha konforlu ve üst sınıf bir araçtır

Aslında motorun tamamı aynı.... Motor üreticisi PSA (Peugeot Citroen Grubu) zaten...
  • tdci motor sadece psa degil fordla ortak calismalari sonucu uretildi arkdasm
    quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

quote:

Orjinalden alıntı: maxx1903

s40 focustan iyi arabadır.sadece mazot pompası,piston yatakları focusla aynıdır.ayrıca yol tutuş sistemi ve fren sisteminde kullanılan düzen aynıdır.ancak volvo s40 focustan daha konforlu ve üst sınıf bir araçtır

Aslında motorun tamamı aynı.... Motor üreticisi PSA (Peugeot Citroen Grubu) zaten...

• Selam
    Arkadaşlar ben focus 2 yi 3 ay once aldım.Alırken cok dusundum,arada ki fark da azımsanmayacak kadardı.Bence o kadar fazla odemeye gerek yok cunuku ikinci el fiyatları arasında tas catlasın 2000ytl fark var.Ancak 0 aldıgınızda yaklaşık 60.000 ytl volvo s40 1.6d.Bir de tabiki benim için önemli olan otomatik vites seceneği oldugu için volvo otomatikmen elendi.Ayrıca hatırlatmak isterim .Ford ve Volvo s40 taki yuruyen aksam %95 aynıdır.Bunun zaten sizde gorerek anlarsınız.Motoru tartısmaya gerek yok.Ford,Peugeot ve Volvo bu motoru ortak hazırladı.Üstüne üstlük Focus motorunda extra bir değişikilik vardır.Bu da ani hızlanmalarda 240Nm olan tork ani isteklerde 260Nm ye kadar yukselebiliyor.
    Volvo ve Focus u yan yana koyun arka aks a bakın aynısı oldugunu goreceksiniz.Birde Volvoı s40 1.6d si aksesuar olarak focus2 hgia nın cok gerisinde bunu mutlaka iyi analiz edin:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford focus
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer49

tdci motor sadece psa degil fordla ortak calismalari sonucu uretildi arkdasm

quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

Geliştirme çalışmaları ortak olabilir ancak üretim tesisleri PSA grubuna aittir ve dolayısıyla motorlar PSA üretimi olarak adlandırılır.

Ford Focus'ların yanında verilen ithalat uygunluk belgelerinde araç üreticisi Ford, motor üreticisi ise PSA olarak belirtilmiştir, kontrol edebilirsiniz.

• motoru ilk cikartan ford arkadsim yani aslan payi fordun
  • quote:

motoru ilk cikartan ford arkadsim yani aslan payi fordun

motoru ford nasıl çıkardı psa ve ford grubu ortak üretim.hatta motor tr ye ilk olarak 307 ile girdi.
    @sertac arkadaşım,overboost özelliği araçların hepsinde var.

volvo s40,focus2 ve mazda3 platform kardeşidir.tr de mazda nın dizeli yok ama yurtdışında aynı motor var.
    volvo dediğiniz gibi focus a göre çok pahalı değil.daha dün fiat aldım.1.6 dizel premium edition+sunroof+dynamic paket 54000 ytl civarına geliyor ama ağzına kadar dolu.focus a bu donanımları eklesen(gerçi her seçenek yok ama) o da 50000 ytl yi geçer.
    307(şu anki aracım),focus ve s40(almayı düşündüğüm araçtı) sürdüm.iç mekan ferahlığı 307,donanım s40,motor sessizliği focus.aynı motor ama ;2007 model focus dizeller rölantide inanılmaz sessiz+içeri ses almada(arkadaşım sensörlerden kaynaklandığını söyledi ama ben sallamayayım)ama kulağımın duyduğu ses doğru.
    volvo nun güvenliğine laf etmiyorum,307 den daha güvenli olduğuna adım gibi eminim(biri 2001 de çıkmış kasa,diğeri 2004) ama arabayı değiştirmeye değmez(lütfen başka yerlere çekmeyin)
    Kimse mondeo ya değinmemiş.yeni mondeo yu bir gör,zaten s40 a falan bakmazsın.onun volvo daki rakibi(platform kardeşi) s60 olacak.mondeo nun dek dezevantajı 1.6 dizel motorunun olmaması

• Volvo ile Ford arasındaki ortaklık Audi ile VW arasında olduğu gibi değildir. Volvo kendi ar-ge'sini kendisi geliştirmekle yükümlüdür daha çok ortaklık hisse payları üzerine. Ford Volvoyu satın almadan önce Volvo otomobillerinden kar edemiyordu pazarını genişletemiyordu, Ford Volvoyu bu sorundan kurtarmıştır. ancak bunlar grup markaları kardeş markalar değiller.

S40 ile Focusun altyapısı bilinenin aksine tamamen aynı değil, hatta ciddi farklılıklar var. Volvo da Fordun Focus ST'de de kullandığı P1 platformu kullanırken std Focus modellerinden Mazda ile ortak C1 şasisi kullanılıyor. aralarındaki en büyük benzerlik nerdeyse birebir aynı olan arka aks (Ford control blade) ve aks mesafesidir. şimdilerde eucd olarak Mondeo da kullanılmaya başlanacak şasi gibi S40ın da aks burçları, salıncaklar helezon amortisör ayarları ülke bazında ayarı değiştirilemeyecek bir şekilde ve daha çok konfor odaklı kullanılmıştır. Volvo bu şasiyi Belçika Ghent de ayrı olarak geliştirmiştir. S40ın direksiyon sistemi de tamamen farklı ve direk avrupa pazarına değil, daha çok kuzey amerika da bile rahatça kullanılabilecek biçimde dünya pazarlarına göre ayarlanmıştır.

bunların dışında S40ın şasisinde 4 farklı çelik tipi kullanılırken, Focus 2de ilk Focusun klasik düzeneği geliştirilmiştir.

bunlar işin teknik tarafı. pratik olarak söylenebilecek şey S40ın kullanımının Focus kadar zevkli olmadığı. ayrıca onun gibi de yol tutmuyor ve direksiyon sistemi o kadar hassas ve çevik değil. yinede Focusun bütünlüğü hissediliyor. ayrıca sürüş kalitesi daha üstün ve titreşimsiz akıcılık konusunda S40 oldukça farklı, sebebi de S40da sönümleyici kauçuklar kullanılması.

kullanılan motorlar ise tamamen aynıdır. küçük hacimli ekonomi motorlarını Ford, büyük hacimli ve turboşarjlı olanları ise Volvo geliştiriyor. Volvoda kullanılan 1.6d ile Focusun td-ci motoru arasında hiç fark yoktur, birebir aktarılmıştır.

en büyük fark üretim kalitesinde. gerek kabin, gerek karoser, boya ve işçilik, plastikler, kullanan malzemelerden camlara kadar Volvo S40 Focusdan üstün. bazı şeyleri showroom'a girdiğinizde bir çırpıda farkedemezsiniz, sonuçta kaputu açıp içerde yalıtım malzemesi varmı yokmu diye bakacak haliniz yok -Focusda yok- ama eğer bu fiyat farkları neden ötürü var diyorsanız en önemli nedeni kalitedir.

S40 Focus sınıfında değildir, compact car şasisi kullanmış olsa da değil. Volvonun model gamı pek normal kalıplara uymadığı için öyle düşünülüyor ancak orta sınıf otomobildir. bunu motor seçeneklerinden ve fiyatlarından anlayabilirsiniz. aynı şekilde euro n-cap'e orta sınıf düzeyinden girip puan almasından da. ama S40 bir C serisi kadar da premium orta sınıf değil, premium compact sınıf ile orta sınıf arası bir yerlerde. premium compact sedan da denebilir aslında ama böyle bir segment yok.

TRde Volvonun değer kaybından ötürü alımda çok güzel indirimler yapıyorlar, örneğin arkadaş oldukça dolu bir versiyonun 54bin ytl olduğunu yazmış. ancak o arabanın asıl liste fiyatı 60bin ytl'yi geçer Focusa ticari açıdan talep çok fazla olduğu için otosan arabayı oldukça yüksek fiyatlara satabiliyor. normal bir pazarda ise aralarındaki liste fiyat farkı Focusun fiyatının yaklaşık 4/1 kadarını buluyor.

• 307ler geldiginde 1.6 hdi piyasada c-maxlar kosturuyoduarkadasim
    quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

quote:

motoru ilk cikartan ford arkadsim yani aslan payi fordun

motoru ford nasıl çıkardı psa ve ford grubu ortak üretim.hatta motor tr ye ilk olarak 307 ile girdi.
    @sertac arkadaşım,overboost özelliği araçların hepsinde var.

volvo s40,focus2 ve mazda3 platform kardeşidir.tr de mazda nın dizeli yok ama yurtdışında aynı motor var.
    volvo dediğiniz gibi focus a göre çok pahalı değil.daha dün fiat aldım.1.6 dizel premium edition+sunroof+dynamic paket 54000 ytl civarına geliyor ama ağzına kadar dolu.focus a bu donanımları eklesen(gerçi her seçenek yok ama) o da 50000 ytl yi geçer.
    307(şu anki aracım),focus ve s40(almayı düşündüğüm araçtı) sürdüm.iç mekan ferahlığı 307,donanım s40,motor sessizliği focus.aynı motor ama ;2007 model focus dizeller rölantide inanılmaz sessiz+içeri ses almada(arkadaşım sensörlerden kaynaklandığını söyledi ama ben sallamayayım)ama kulağımın duyduğu ses doğru.
    volvo nun güvenliğine laf etmiyorum,307 den daha güvenli olduğuna adım gibi eminim(biri 2001 de çıkmış kasa,diğeri 2004) ama arabayı değiştirmeye değmez(lütfen başka yerlere çekmeyin)
    Kimse mondeo ya değinmemiş.yeni mondeo yu bir gör,zaten s40 a falan bakmazsın.onun volvo daki rakibi(platform kardeşi) s60 olacak.mondeo nun dek dezevantajı 1.6 dizel motorunun olmaması

• quote:

307ler geldiginde 1.6 hdi piyasada c-maxlar kosturuyoduarkadasim

KESİNLİKLE HAKLISIN DOSTUM;atlamışım

http://img394.imageshack.us/my.php?image=fordzi6.jpg
    buradan gözüktüğü gibi volvo ford motor company e ait bir şirket

• Konuyu hortlatmak gibi olacak ama yukardaki bi arkadas s40 focus kadar yol tutmuyor demiş ama yaniliyor. s40 focustan yaklasik 50 mm daha alçak ve süspansiyonuda öyle bahsedildiği gibi yumuşak falanda değil bence yol tutuşu konusunda bir e92 den iyi saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.